ACG Grup Bir Aydan Kısa Bir Sürede Yeni KKE Tesisi’ni Kurdu

Kurulduğu günde itibaren başarılı bir üretim performansı gösteren tesis İsveç yetkililerinden ikinci bir sipariş aldı

İsveç’in ACG Şirketler Grubu üyeleri, sadece üç hafta içinde nonwoven kumaş dönüştürme ve tek kullanımlık giysi hazırlama tesisi kurarak ve bu tesise personel istihdam ederek ülkelerinin acil KKE (koruyucu kişisel ekipman) ihtiyacına hızla cevap verdiler.

Bu yeni tesis, kumaşı dönüştürmek ve kaplamak ve her ay hastane personeli için tamamen bitmiş koruyucu tulumlar üretmek için kuruldu. Tesis iki vardiyalı üretimde 80 personel istihdam ediyor. Kurulduğu günde itibaren başarılı bir üretim performansı gösteren tesis İsveç yetkililerinden ikinci bir sipariş alındı. Bu siparişle, üretimi aylık 1.8 milyon metrekareye dönüştürülmüş kumaşın 692.000 bitmiş tıbbi giysiye dönüştürmesi sağlanacak.

Covid-19’un yayılması

Mart ayı ortalarında, Covid-19 Çin’in dışına kendini göstermeye başladığı sıralarda, yakın gelecekte toplam yedi iştiraki olan ACG Group için bu durum oldukça karamsar görünüyordu. Birçok ülkede uluslararası seyahat yasağı uygulanarak birçok etkinlik iptal edildi ve iç pazarda da bu hareketlere bağlı olarak düşüş yaşanmaya başladı.

Kardeş şirket ACG Nyström ile yeni KKD tesisi girişimine öncülük eden ACG Kinna’nın CEO’su Christian Moore, yaşadıkları bu durum hakkında “İşlerin ne kadar hızlı ilerlediğini fark ettiğimizde şok olduk ve bizi çok derinden etkilediğini fark ettik” diyor.

Seçenekler

Covid-19 ile mücadele eden hastaneler ve cephe çalışanları tarafından KKE’ye olan acil talep hemen ortaya çıktı. Grup tüm seçenekleri araştırmak için bir acil durum grup toplantısı düzenledi ve birkaç saat içinde bir eylem planını uygulamaya koydu. Birkaç gün içinde yerel hastaneler ve devlet yetkilileri ile onların ihtiyaçlarını değerlendirmek üzere görüşmeler başladı ve yeni tesisin üretim alanı için, gerekli ekipmanların bir alışveriş listesinin çıkarıldı. Tesis, grubun Borås’daki genel merkezinde hızlı bir şekilde tahsis edildi.

“Grubumuz 1921’den beri var ve otomasyon uzmanlığı hattı hızlı bir şekilde kurup çalıştırmak için kritik öneme sahip bir bilgi birikimine sahip.” Diyen Christian Moore sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca, şu anda erişilmesi kolay olmayan, ihtiyaç duyduğumuz ek makine ve malzemeleri elde etmemizi sağlayan çok kapsamlı temaslarımız var.”

Şirket, 29 adet kaynak makinesi edinmeyi başardı, bu bağlama yöntemi giysiler için gerekli sıkı dikişleri elde etmek için bir ön koşul olarak biliniyor. Bunların yanı sıra grup, kaplama ekipmanını ve kumaşların ihtiyaç duyduğu antibakteriyel apre işleminin garantili tedarikini sağladı.

Şu anda, dünyanın bir çok bölgesinde büyük bir talebi olan bu malzemeler ve üretilen tüm giysiler İsveç’in belediye ve bölgesel sağlık bölgelerine tedarik ediliyor. Grup, mevcut üretiminin en az önümüzdeki altı ay boyunca devam edeceğini öngörüyor ve şimdi uluslararası talebe cevap vermeyi önemli ölçüde artırmayı düşünüyor.

Uzun vadeli yaklaşım

ACG Group, bu milyonlarca avroluk girişimi uzun vadeli bir yatırım olarak görülüyor. Mevcut kriz bu tür üretime olan ihtiyacın – ve bunu sağlamak için gerekli otomasyon becerilerinin – İsveç gibi ülkelerde olduğundan daha fazla olduğunu ortaya koyuyor.

“Bu süreçte yaşananlar, İsveç’in girişimci ruhu ve yeniliğinin harika bir örneğidir ve aynı zamanda otomasyon yoluyla çözülebilecek birçok sorun olduğunu göstermektedir.”diyen TMAS Genel Sekreteri Therese Premler-Andersson, sözlerini şu şekilde tamamladı, “İnisiyatif için gerekli olan tüm malzeme ve makineleri edinmek ve yeni tesisi hızlı bir şekilde çalıştırmak olağanüstü bir başarıdır ve ACG Grubu’ndaki birçok insan bunu gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştı.

“TMAS içinde böyle bir “yapabilirim” ruhu olduğunu böyle bir zamanda gösterdiğimiz için mutlu ve gururluyum ve vatandaş olarak da bu hizmetin sunulmasına minnettarım. Yerel üretimin sağlanmasında tekstil ve otomasyondaki uzmanlığımızın öneminin altını çiziyor ve umarım uzun vadede Avrupa’daki sektörümüz için bu durumdan iyi bir şey çıkarabiliriz diyorum.”