ACIMIT Türk Pazarındaki Payını Artırdı

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineler Üreticileri Birliği) Başkanı Alessandro Zucchi, Türk tekstil üreticilerinin talep ettiği İtalyan makineleri arasında ilk sırada iplik makinelerinin yer aldığını ve bunu örgü ve terbiye makinelerinin izlediğini ifade etti.

Sürdürülebilir ve verimliliği arttıran teknolojilerle öne çıkan İtalyan tekstil makine üreticileri, dünya pazarlarında ilgi görmeyi sürdürüyor. Tekstil Dünyası Yayın Grubu’nun sorularını yanıtlayan İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (ACIMIT) Başkanı Alessandro Zucchi, İtalyan tekstil makine üreticilerinin 2017 yılı ilk yarısını değerlendirirken Türkiye tekstil sektörünün makine tercihleri hakkında da özel bilgiler verdi.

ACIMIT’in uluslararası tanıtımını güçlendirmek adına yürüttüğünüz çalışmalar hakkında bilgi verebilir misiniz?

ACIMIT, İtalya’nın tekstil makine sektörünü dünya çapında tanıtmak için seminerler, eğitim merkezleri gibi birçok platforma katılıyor. Ekonomik Gelişim Bakanlığı ve İtalyan Ticaret Ajansının desteği sayesinde her yıl tanıtım önceliklerimiz farklı yabancı pazarlara yöneliyor. Endüstri ticaret fuarları şüphesiz tanıtım için gerekli bir araç olduğundan ACIMIT kendini kanıtlamış ticari fuarlarda dernek üyeleri ile yerini almaya devam ediyor.

İtalyan makine üreticileri, kalite ve teknolojik gelişmeler açısından nasıl bir yaklaşım benimsiyor?

İtalyan tekstil makine sektörünün, teknolojik anlamda dünyada başka hiçbir yerde olmadığı kadar geliştiğinden hiç şüphem yok. İtalyan tekstil makine üreticileri, sürekli olarak makinelerinin üretim verimliliğinin yanı sıra enerji ve ham madde maliyetlerini düşürmeye yönelik özel teknolojik çözümlerin arayışına ve gelişimine kendilerini adamış durumdalar.

ACIMIT için Endüstri 4.0’ın önemi nedir? Endüstri 4.0 dahilindeki gelişmeleri teknolojilerine uygulamada ne kadar iyiler?

Endüstri 4.0, makine üreticileri ve tekstil işletmelerinin üretim süreçlerindeki üretim verimliliğini artıracak kapasiteye sahip büyük bir teknoloji . Endüstri 4.0,  kaçırılmaması ve kullanılması gereken bir olanak. Bu nedenle ACIMIT, Endüstri 4.0 tarafından sunulan olanakların çoğunu gerçekleştirmek için uzmanlığını ve desteğini kullanmayı sürdürüyor.

ACIMIT için Türkiye, pazar sektörü lider konumunda

İtalyan şirketlerinin 2018 yılını hem üretim hem de ihracat alanında daha fazla bir artışla kapatmasını beklediklerini ifade eden Zucchi, Türk pazarındaki gelişmenin İtalyan makinecilerin satışlarına olumlu yansıyacağı kaydetti. Türk tekstil sektörünün küresel pazarda liderler arasında yer aldığını ve her zaman ön planda olduğunu belirten Zucchi, bu pazarın daha da güçlenmesini beklediklerini belirtti.

70 yıllık bir geçmişe sahip olan, sektörün çatı örgütü ACIMIT’in, üyelerine dönük desteklerinden bahseden Alessandro Zucchi, sözlerini şöyle sürdürdü; “Üyelerimize destek girişimlerimiz; yeni pazarlara girmeden önceki faaliyetlerden pazarlama istihbarat hizmetlerine, yerel endüstri fuarlarına katılımından, seçilen ülkelerdi tekstil girişimcileri ile gelen misyonlar ve tesislerde düzenlenen teknoloji seminerlerine kadar uzanıyor. Bütün bunlar, ACIMIT tarafından İtalyan Ticaret Ajansı ile düzenli olarak gerçekleştirilen tanıtım faaliyetlerinin sadece birkaç örneğidir.”