Bangladeş Uluslararası Tekstil Firmalarını Chattagram’daki Fuarda Ağırlıyor

RedCarpet365 Limited Şirketi’nin düzenlediği konfeksiyon ve tekstil makineleri üzerine gerçekleşecek fuar, Chattogram’ın GEC Kongre Merkezi’nde 10 ile 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

REdcarpet365 Ltd’nin CEO’su Ahmed Imtiaz’ın liderlik ettiği açılış töreninde BGMEA’nın 1. Başkan Yardımcısı Moinuddin Ahmed ve Well Group CEO’su Sayed Nurul Islam da özel davetliler arasındaydı. Belediye Başkanı A. J. M. Nasir Uddin serginin açılış törenine baş misafir olarak katıldı.

Fuar’a Bangladeş, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Japonya, Kore, Sri Lanka ve Türkiye olmak üzere 12 ülkeden gelen ürünler neredeyse 120 stant yer kapladı.

Liman, yol ve demiryolu gibi benzersiz avantajlara sahip bir şehir olan Chittagong, engin ekonomik potansiyele sahip olmasına rağmen büyük ölçüde bu zenginliklerini fırsata çevirememekte ve olduğu yerde kalmaktadır. Liman kenti, ekonomiyi arzu edilen orta gelir statüsüne kavuşturmak ve 50 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için iyi bir yol olarak görülüyor. Ülkenin ağır sanayisinin yüzde 40’ını ve ikinci RMG kalbi olan ticari şehri elinde barındırıyor.

Bangladeş’in ticari başkenti olarak bilinen Chattagram, ülkenin ithalat-ihracat ticaretinin yaklaşık % 92’sini elinde tutuyor

Bu sergide gösterilecek olan en son makinalar, teknolojiler, boyalar/kimyasallar, iplikler, kumaşlar ile birlikte, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen üreticiler/tedarikçiler Bangladeş’in genişleyen ekonomisi için önemli bir rol oynayacak. Aynı zamanda sergi alanında gösterilecek ürünler, Bengladeş’in tekstil alanındaki uzmanlarının, mühendislerinin ve teknisyenlerinin yurt dışına çıkmadan mevcut olan son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahip olması için bir fırsat niteliğinde.

Bangladeş’in ikinci en büyük şehri olan Chattagram’daki sergide konfeksiyon ve tekstil makineleri, ekipmanları, teknolojileri ve aksesuarları sunuluyor. Sergiye yurtiçi ve yurtdışı üreticiler, bayiler, tedarikçiler ve ithalatçılar katıldı. Well Group, söz konusu serginin ortağı olarak öne çıkıyor. Çin Tekstil Makineleri Birliği (CTMA)’de bu fuarın stratejik ortağı olarak organizasyona katıldı.

Expo, 10-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında genel ve ticari ziyaretçiler için açık olacak.