Benninger AG, LAB-PRO Şirketini Satın Aldı

Benninger AG büyüyen pazarlardaki ürün portföyünü genişletiyor.

Benninger, küresel tekstil, lastik ve konveyör bant üretim pazarları için teknolojik olarak gelişmiş tekstil terbiye ve lastik kord makineleri üreten şirketlerden biridir. Benninger, dokuma, örme ve teknik tekstillerin minimum kaynak tüketimi ile sürekli açık genişlikte işlenmesi alanında özel bir uzmanlık sergileyerek tüm büyük tekstil terbiye işlemleri için eksiksiz çözümler sunmaya devam ediyor.

Şirketin satın aldığı LAB-PRO GmbH, 2003 yılında Thomas Widmer ve Thomas Gerhard tarafından kuruldu. Firma, mükemmel pazar ve ürün bilgisi ile 17 yıl içinde aralıklı ıslak cilalama alanında dünya lideri teknolojiye sahip ürünler üretiyordu. Şirketin özellikle LAB-PRO jet boyama makineleri ve jiggerlerinin, rakip makinelere kıyasla en düşük su ve enerji tüketimi yaptığı ve en düşük kumaş uzamasına sahip olduğu biliniyordu.

Benninger portföyü, Jet ve Jigger boyama makineleri gibi teknolojik olarak gelişmiş aralıklı boyama makineleri ile Kiriş boyama ve laboratuvar boyama cihazları ile genişletilecektir. En yüksek doğruluk ve tekrarlanabilirliği sağlayan tam otomatik kimyasal, tuz, soda veya boya dozaj sistemleri bu portföyü tamamlıyor.

Benninger, her iki şirketin bilgi birikimini ve deneyimini birleştirerek, sürekli ve artık aralıklı boyama ve apre teknolojisi alanında lider sistem tedarikçisi haline geliyor.

LAB-PRO, Benninger’in dünya çapındaki satış, servis ve üretim ağını kullanarak pazardaki varlığını artırabilecek.

Ayrıca LAB-PRO’nun aralıklı boyama teknolojisi alanındaki deneyiminin entegrasyonu, Benninger’in toplam çözüm sağlayıcısı olarak daha da güçlenmesine yol açıyor. Önde gelen ürünlerle FabricMaster (Jet), JigMaster (Jigger) ve BeamMaster (HT Beam boyama) Benninger, ıslak terbiye endüstrisinin premium segmentindeki tüm müşteriler için bir ortak olarak stratejisini güçlendirmeye devam ediyor. Bu sayın almadan sonra Wid-mer ve Gerhard, yönetim müdürleri olarak LAB-PRO şirketine liderlik etmeye devam edecek.

Benninger AG, %100 Jakob Müller Holding AG’ye (JMH) aittir ve Jakob Müller AG’nin Frick’teki (JMF) kardeş şirketi olduğu bilinmektedir.

JMF ve bağlı ortaklıkları, dar tekstil makineleri alanında özel olarak faaliyet göstermektedir. JMF, İsviçre, Almanya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Hindistan ve Çin’deki üretim tesisleri ve tüm büyük tekstil pazarlarındaki satış şirketleri ile bu sektörün önemli pazar liderinden biridir.