Cam Kumaş Terbiye Üreticileri BRÜCKNER Teknolojisine Güveniyor

Belaruslu şirket cam elyafın termal finisajı, karamelizasyonu ve haşıl sökümü için geçtiğimiz günlerde Alman makine üreticisi BRÜCKNER’den çeşitli hatlar sipariş etti.

1958 yılında kurulan ve Belarus’ta bulunan JSC POLOTSK STEKLOVOLOKNO şirketi, on yıllardır sürdürdüğü cam kumaş üretiminde önemli firmalar arasında yer alıyor. Cam elyafından cam ipliğine, elektrik yalıtımından ve inşaat cam kumaşına, cam örgü ve silika malzemelere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan STEKLOVOLOKNO, endüstrinin birçok dalında başarı göstermesi ile tanınıyor. Bu faaliyetlerinin yanı sıra makine mühendisliği ve gemi yapımı, otomotiv ve uçak endüstrisi, elektro-teknik sanayi, metalurji ile askeri ve inşaat endüstrisi içinde de gelişmeye devam ediyor.

Belarus firması her yıl 900’den fazla farklı nihai ürün için yaklaşık 55.000 ton cam kumaşı işliyor. Şirket cam elyafın termal finisajı, karamelizasyonu ve haşıl sökümü için geçtiğimiz günlerde Alman makine üreticisi BRÜCKNER’den çeşitli hatlar sipariş etti. Güney Almanya’da bulunan aile şirketi BRÜCKNER, 70 yılı aşkın süredir tekstil endüstrisi ve teknik uygulamalar için hatlar üretmeyi sürdürüyor. Cam kumaş terbiye alanında pazar lideri üreticiler on yıllardan beri BRÜCKNER teknolojisine güveniyor. Sipariş edilen hatların Belarus’a teslimatının 2020 yılı sonuna doğru gerçekleştirileceği bekleniyor.

“Birlikte çalışma konusunda başarılı ve iyi deneyimler elde ettik”

Steklovolokno’nun proje yöneticisi Hanna Padalitsa siparişten duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade etti: “BRÜCKNER’i 90’ların sonlarından beri tanıyoruz ve birlikte çalışma konusunda başarılı ve iyi deneyimler elde ettik. Zamanında BRÜCKNER, bugün hala Polotsk tesisimizde faaliyette olan elektrik yalıtım cam kumaşı terbiyesi için bir hat tedarik etmişti. BRÜCKNER ile bu mükemmel işbirliğini sürdürmekten mutluluk duyuyoruz ve bu aile şirketi tarafından birkaç hat sipariş ettik. Tüm BRÜCKNER ekibinin en üst düzeyde profesyonellik göstereceğine, sipariş ettiğimiz hatların en iyi kalitesini sağlayacaklarına ve şirketin her zaman olduğu gibi bugün de olağanüstü bir teknik ve satış sonrası hizmet sağlayacağına inancımız tam.”