“Datacenter in a box”: Yüksek Veri Koruması İçin Her Şey

“Datacenter in a box”, geleceğin tekstil endüstrisi için yeni, güçlü, esnek ve güvenli IT altyapı çözümü sunuyor.

Polyester, naylon ve polipropilen üretimi için Oerlikon Manmade Fibers Segment Endüstri 4.0 çözümleri, üretim şeklinin dijitalleştirilmesine ve bu şekilde üretilen veri akışının akıllı işlenmesine dayanmaktadır. Bu segment gelecekte, müşterilerine yeni bir güçlü, esnek ve hepsinden önemlisi güvenli bir IT altyapısı sunacak. “Datacenter in a box”, ilk defa Almanya’nın Berlin kentindeki OpenStack Zirvesi’nde geniş bir uzman kitlesine sunuldu. Kompakt veri merkezi, güvenli bir özel cloud ortamında sanal bilgi işlem sağlayan OpenStack, açık işletim sistemi temelinde çalışıyor.

Ayrıca, dikkat çekici olmayan veri merkezi kutusu, sunucu rafı, ağ bileşenleri, güvenilirlik için piller, izleme sensörleri ve birkaç şey gibi standart donanımı içeriyor. Open Source yazılımı olan OpenStack, birçok farklı hizmetten oluşur ve geniş bir bilgi işlem üzerinde, depolama ve ağ kaynaklarının esnek, ölçeklenebilir özel cloud havuzunda sanallaştırılmasına olanak tanır. Şu iki temel avantajı beraberinde getirir: Bir yandan, sanal işlem maliyetleri düşürür ve bugünün ve yarının IT altyapısının yapılandırılmasını, uyarlanmasını ve genişletilmesini basitleştirir. Öte yandan, World Wide Web’den uzak, güvenlik sistemlerini koruyan özel bir cloud sayesinde yüksek derecede şifrelenmiş veri bağlantıları sağlar. Bu şekilde, yüksek veri koruması için uzun zamandır gündemde olan istekleri yerine getirir.

Oerlikon Manmade Fibers Segment’inde İş Zekası ve Veri Depolama uzman olan Mario Arcidiacono, “Bir cloudun, operasyonun ve donanımın kendi dört duvarında aynı zamanda işlevsel çeşitlilik göstermesi müşterilerimizi bu avantajlara yöneltti.” dedi. IT mimarisi, aksama olmadan altyapı yönetimini de garanti eder, sistem ve virüs korumasını her zaman otomatik olarak güncel tutar. Diğer bir önemli avantajı ise değişen gereksinimlere uyarlanabilen donanım ve yazılımın ölçeklenebilirliğidir.

OpenStack Zirvesi: Vietnam sunumundaki iplik üreticisi ile proje örneği

Bu koz kartları ve bir proje örneği ile şirketin segmenti, Kasım ayı ortasında kendisini gerçek bir uzman kitlesine sundu. Bu yıl binlerce cloud uzmanının katıldığı Berlin’deki OpenStack Zirvesi’nde, Oerlikon Manmade Fibers Segment CEO’su Georg Stausberg, çok sayıda ünlü spor malzemeleri üreticisi olan Century Synthetic Fiber Corporation’da müşteri kurulumunu sundu. Vietnamlı yüksek kaliteli iplik üreticisi sadece yeni veri merkezini değil, aynı zamanda Oerlikon Manmade Fibers Segment’in yeni “Ortak Servis Platformu (CSP)” ile bağlantıyı ve prototip durumundaki inovatif yeni gösterge panelini de kullanıyor. Bu durumda, dijital gösterge paneli iplik fabrikasındaki vardiya değişimleri sırasında çalışanların iletişimini destekleyip, iş sürecine faal yöntemler sunuyor. Pano, mevcut üretim sürecindeki merkezi anahtar figürlerin ve işletim parametrelerinin ilerlemesini görselleştiriyor. Buna dayanarak, birbirini izleyen vardiyalı çalışanlar, yapılandırılmış bir stand-up toplantısında birkaç dakika içerisinde önemli süreç ve kalite bilgilerini ve olası işlem talimatlarını değiştirebiliyor. Oerlikon Manmade Fibers Segment’in IT-mimarlık ekibinde Kıdemli Müdür Joerg Gross, “Müşteri için bu durum, süreçlerin derhal iyileştirilmesi anlamına geliyor ve çalışanlarının işlerinin verimliliğini ve kalitesini önemli ölçüde artırabiliyor.”

Piyasada oldukça başarılı olan Fabrika Operasyon Merkezi (POC) için yeni IT temeli

Oerlikon Manmade Fibers Segment’in “Ortak Servis Platformu (CSP)” ile olan sabit bağlantısı, bu tarz çözümlerde öncü bir rol oynamaktadır. Bu sabit bağlantı, servislerin ve yazılım güncellemelerinin sorunsuz, hızlı ve otomatik olarak gerçekleşmesini sağlar. Bu sayede servis uygulamaları, süreçleri güvenli hale getirmek ve geliştirmek için toplanan verileri talimatlara veya otomatik komutlara dönüştürebiliyor. Örneğin, proses izleme için Fabrika Operasyon Merkezi (POC) gibi yönetim çözümlerinin güvenli kullanılabilirliği artırılabilir ve olası hatalar çok hızlı bir şekilde giderilebilir. Birkaç hafta önce, Şanghay’daki ITMA ASIA + CITME 2018 fuarında tanıtılan yeni dijital çözüm AIM4DTY (AIM = Yapay Zeka Üretimi) de bu şekilde uygulanabilir. AIM4DTY, makine öğrenimi yöntemlerini kullanır, tekstüre hataların olası nedenlerini belirler ve üretim sırasında kalitenin artırılmasına yardımcı olur.

ITMA Barcelona 2019’da Lansman

Oerlikon Manmade Fibers Segment, talep üzerine uzaktan destekli hizmetler de sunuyor. Bu nedenle veriler sadece müşterinin rızasıyla birlikte “Ortak Hizmet Platformu’na (CSP)” aktarılabiliyor. Ayrıca, tüm veriler yeni Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) ve diğer tüm uluslararası veri koruma standartlarına uygun olarak işlenir. Bu çerçevede, Oerlikon Manmade Fibers Segment, tam hizmetten, kendi operasyonları için müşteri eğitimine kadar, veri merkezini kademeli veya müşteriye özel çözümler şeklinde sunmayı planlamaktadır. Birkaç pilot müşteriyle sağlanan ilk deneyimlerden sonra segment, önümüzdeki yıl piyasaya sunulacak ve resmi olarak Barcelona, İspanya’daki ITMA 2019’da tekstil sektörüne gösterilecek.