DAVID NIEPER BRÜCKNER Tekstil Teknolojileri ile Ortak Oldu

DAVID NIEPER, BRÜCKNER’in en yeni terbiye teknolojisine sahip modern bir boyahanesini tesisinde kurdu.

İngiltere’nin Derbyshire bölgesinde neredeyse 60 yıldır lüks bayan giyim, triko ve gecelik tasarlayan ve üreten İngiliz moda evi DAVID NIEPER, BRÜCKNER’in en yeni terbiye teknolojisine sahip modern bir boyahanesini kurdu. 1961 yılında bir aile işletmesi olarak kurulan moda evi DAVID NIEPER Ltd, örme ve dikiş faaliyetlerinin yanı sıra Avrupa’daki posta siparişi operasyonları için katalog baskısı da dahil olmak üzere İngiltere / Derbyshire, Alfreton’daki tüm kadın moda koleksiyonlarını tasarlıyor ve üretiyor.

Dijital baskı

Üstün ürün kalitesi ve müşteri memnuniyetine verdiği önemle uzun süren başarılara imza atan ve kaliteyi daha da iyileştirmek ve zamanında üretim yapmak için en yeni teknolojileri tercih eden DAVID NIEPER, kumaşlar için boyama, apre ve baskı süreçlerine geçmeye karar verdi. Bu amaçla yola çıkan şirket, tamamen yeni bir boyama ve apre ve aynı zamanda dijital baskıyı da içine alan bir tesisinin kurulması için yeni bir üretim sahası satın aldı.

BRÜCKNER Textile Technologies (Almanya) bu yaklaşımı en başından beri desteklediğini açıkladı. ilk adım olarak, DAVID NIEPER’in proje ekibi ile Almanya’nın Stuttgard bölgesi yakınlarındaki Leonberg’de, BRÜCKNER’in Genel Merkezi’ndeki showroom’da geliştirme denemeleri yapıldı. Olağanüstü bir kumaş tutacağı ile birlikte baskı prosesi için en uygun makine düzenine birlikte karar veren iki şirket, beraber olabilecek en avantajlı teknolojiyi kullanmayı amaçladılar. Hedeflerine ulaşmak isteyen iki şirketin öncelikleri sırasıyla ilk olarak üretim sırasında aşırı kumaş gerginliğini önlemek için çok yumuşak bir kumaş gerginlik sistemi ve ardından benzersiz bir kumaş tutacağını elde etmek için son adım olarak yumuşak ve verimli bir sıkıştırma işlemi oldu.

3 bölmeli BRÜCKNER germe makinesi

Takılı 3 bölmeli BRÜCKNER germe makinesi özellikle küçük üretim partilerini çalıştırmak için tasarlanmış. Her 1,5 metrede bir alternatif ısıtma kaynağı düzenlemesinin benzersiz BRÜCKNER özelliği sayesinde, yine de her kumaşın bireysel gereksinimlerine göre 6 bağımsız sıcaklık bölgesi ayarlanabiliyor. Ayrıca, 3 bölmeli BRÜCKNER germe makinesi yeni geliştirilen, tamamen yağlama gerektirmeyen dikey zincirle donatılmıştır. Bu özelliği ile makine bakım çabalarını, maliyeti ve ürün israfını da azaltıyor. Germe işleminden sonra, kumaşlar, parlak görüntüye sahip olabilmesi ve eşsiz renk derinliği için en yeni dijital yazıcıları içeren yepyeni bir mürekkep püskürtmeli baskı bölümüne getiriliyor.

Baskı işleminden sonra, son adım olarak, kumaşlar bir BRÜCKNER kauçuk kayış / keçe kayış sıkıştırma aralığında sıkıştırılıyor. Piyasada bulunan tek sistem olarak, bu makine istikrarlı dokuma kumaşların işlenebilmesini sağlarken aynı zamanda ince pamuk, viskon, Lyocell ve elastan ile harmanlanmış ipek gibi çok hassas elyaflar içeren örme kumaşlar da sunuyor. Kauçuk kayış sıkıştırma ünitesini takip eden keçe kayış takvimi, kumaşlara rakipsiz bir görünüm kazandırıyor ve kumaşın güzel bir şekilde örülmesine yardımcı oluyor.

“Dijital baskı fabrikası, şirketimizin sürdürülebilir üretime yaptığı en yeni ve en büyük yatırımdır.”

DAVID NIEPER Ltd. Genel Müdürü Christopher Nieper OBE, BRÜCKNER ile çalışmalarını heyecan verici bir fırsat olarak değerlendiriyor ve şöyle diyor: “BRÜCKNER ile ortak çalışmak demek, DAVID NIEPER’i pamuklu forma üzerine dijital baskı yapan İngiltere’de ilk moda üreticisi yapacak yeni teknolojiden yararlanabileceğimiz anlamına geliyor. Dijital baskı fabrikası, şirketimizin sürdürülebilir üretime yaptığı en yeni ve en büyük yatırımdır. BRÜCKNER’e sürdürülebilir tekstil üretimine olan bağlılığımızı korurken bize üstün kalite sunacak bir sistem sunması için meydan okuduk.”