Denim Tüm Üretim Zinciri Boyunca Daha Yeşil Bir Yolda

Prosperity Textile, dokuma sektöründe öncü olarak hareket etmek ve sürdürülebilir inovasyonu sağlamak için Itema tarafından üretilen yepyeni iSAVER ™’i tercih etti.

Prosperity Textile ve Itema arasındaki ortaklık, tüm denim üretim zincirinde daha yeşil bir geleceğe giden yola işaret ediyor. Dünya çapında ana denim üreticilerinden biri olan Prosperity Textile, yeni tesisi için Itema R95002denim ile donatılmış ilgi çekici ve sürdürülebilir odaklı Itema teknolojilerinden iSAVER ™ ürünlerini seçti. Prosperity Textile, aslında dünyaca ünlü indigo kumaş üreticilerinin Vietnam’da açacağı yeni tesis için seçilen bu yeni teknolojinin ilk uygulayıcılarından sadece biridir ve tesis ilk defa tanıtılan Itema’nın en son dokuma makinesi modeli ile donatılacaktır.

Itema, yeşil ve  geleceğe dönük yaklaşımını bir kez daha gözler önüne serdi.

Dokuma üretimini başarılı bir şekilde dönüştüren ilk denim üreticilerinden biri olan Prosperity Textiles Itema ile olan ortaklığı sayesinde, sürdürülebilir dokumada bir adım daha ileri gidiyor.

En önemli tekstil fuarlarında sergilenmesi planlanan bu ortaklık Dünya çapında Asya ve denim pazarlarına odaklanıyor. Kingpins Show, Amsterdam (24-25 Ekim) ile başlayan bir yol, Çin denim üreticisinin, şirketin çevre odaklı yaklaşımını daha da arttırmayı amaçlayan bu yeni çözümün ön plana çıkarılacağı bir yol; Itema takviminde de önemli bir randevu vardır: ITMA Asia + CITME 2018 fuarı, Şangay (15-19 Ekim), İtalyan firmasının denim dokuma süreçlerinde ve yeniliklerinin tüm alanlarında önemli bir adım attığını gösterdi.

Kingpins Show, Amsterdam (24-25 Ekim) ile başlayan yol, Çin denim üreticisinin, şirketin çevre odaklı yaklaşımını daha da arttırmayı amaçlayan bu yeni çözümün gündeme gelmesini sağlayacak. Itema takviminde önemli bir başka randevu da var: ITMA Asia + CITME 2018 fuarı, İtalyan firmasının denim dokuma süreçleri ve inovasyonlarının tümü ile yeşil bir adımla öne geçti.

iSAVER ™: denim dokuma için ideal yeşil bir araç

ItemaLab ™’ın Itema Advanced Innovation Departmanı tarafından geliştirilen bu yeni teknoloji, sol atkı atıklarını tamamen ortadan kaldırarak, atkı ipliklerini ek ipliklere gerek kalmadan kumaşa yerleştirmeyi mümkün kılmaktadır. iSAVER ™, hammadde atıklarını önemli ölçüde azaltır ve makine verimliliği, maliyet azaltma ve enerji tasarrufu açısından somut faydalar sağlar.

Sadece dokumacının makine başına yılda 2.000 € tasarruf sağlayacağını ve gezegenimizin daha da fazla kazanacağını düşünün. Dokuma endüstrisinde ilk kez, dokuma ekipmanını seçerken sürdürülebilir bir yaklaşım artık mümkün. İSAVER ™ sayesinde, yıllık makine başına 1.000 kg pamuk – toplam hammaddelerin % 3’ü kurtarılacak, böylece 400.000 duşa eşdeğer 20 milyon litre su kaybı önlenecek.

Belirtilen sayılar oldukçe açıktır: iSAVER ™ ‘in tanıtımı, denim kumaş üretiminde sürdürülebilirlik açısından yeni bir ölçüt belirlemektedir. Ayrıca iSAVER ™, dokumacılara üstün tekstil kalitesi, üstün kullanım kolaylığı ve elle tutulur enerji ve hammadde tasarrufu sağlayan, dokumayı garanti etmek için doğmuş ve tasarlanmış olan dokuma makinesi Itema R95002den’in en önemli özelliklerinden biridir.

Ortaklaşa ekolojik bir yol

Itema, tekstil üretimini daha bilinçli bir üretime yönlendirmek için kaynak ve enerjiden tasarruf etmenin önemini çok iyi anlıyor. Şirket, kendini dönüm noktası yaratan dokuma çözümleri geliştirmeye yoğunlaştırdı ve 2018’de, özellikle kumaşın sol tarafındaki atık kenarlarını ortadan kaldırabilen, denim kumaşlara adanmış devrim niteliğinde bir cihaz olan iSAVER ™ ‘i pazara tanıttı.

Prosperity Textile’in yeni tesisi için bu olağanüstü teknolojiyi benimsemeyi seçmesinin nedenlerinden biri de budur. Bugün Prosperity Textile dünya çapında 1.300 çalışanı ve 20 ofisi olan, dünya çapında ana denim üreticilerinden biridir. Ayrıca şirket 2018 yılı sonunda Vietnam’da ikinci bir son teknoloji ürünü olan denim fabrikası açılacak.

Prosperity’nin küresel ölçekte öne çıkmasını sağlayan şey, sadece ürünlerinin yüksek kalitesi değil, tekstil tedarik zincirinin her aşamasına nüfuz eden sürdürülebilirlik odaklı bir zihniyetle kusursuz denim kumaş üretimini uzlaştırma kabiliyetidir.

Prosperity, aslında, şirketin faaliyetleri, ürün geliştirme, hammadde tedarik ve işleme, doğal kaynaklar ve atık yönetimi de dahil olmak üzere enerji kullanımı gibi tüm süreçlerinde yenilikçi yeşil üretim konseptlerini benimsedi. Prosperity’nin denim üretimi, piyasadaki en kaliteli ipliklerin kullanılmasına, geri dönüştürülmüş pamuğa ve Tencel ™ Lyocell’den Sustans ™ ‘a kadar en sürdürülebilir kaynaklara dayanıyor.

Çevre dostu boyama ve terbiye uygulamalarının getirilmesi, şirketin geleneksel sistemlere kıyasla daha az su ve enerji tüketimi ile birlikte güzel indigo renk ve performans dengesini yaratmasına olanak tanıyor. Geçtiğimiz yıl Prosperity Textile, 2016 yılına göre % 20 daha fazla kumaş üretti, ancak su ve elektrik kullanımı ve sera gazı emisyonu sırasıyla % 11,5, % 7,9 ve % 5,4 oranında azaldı.

Bu sürekli yenilenme ve daha çevreci bir endüstri ve bunun gezegene katkısında, dokuma çözümlerinin lider üreticisi Itema ile tarihi ortaklığın ve stratejik ittifakın yakın zamanda yenilenmesinin merkezi bir rolü vardır. Prosperity Textile’nin büyümesini sürdürülebilir bir şirket olarak destekleyen Itema, araştırma sürecinin doğal evrimini temsil ediyor.

Itema şimdiye kadar, bu konuda yapılan tüm yenilikler ve çabaların, denim üretiminin geleneksel olarak daha kirletici adımlarına değindi. Aslında, yeşil teknolojilerin gelişimi günümüzde terbiye ve boyama gibi birçok kumaş işleme aşamasına yayılmalı çünkü dokuma tek başına, dokumacılara sürdürülebilir çözümler sağlayamamıştır.