Dünya Tekstil Sektörünün Liderleri İstanbul’da Buluştu

 

ITM Fuarı, yüzlerce üreticinin ve küresel alanda  öncü teknolojiler geliştiren önemli üreticilerin katılımı ile büyük bir organizasyona imza attı.

Küresel çapta sektörün en önemli organizasyonlarından birisi olan ITM Fuarı Türkiye aynı zamanda Yakındoğu ve Ortadoğu çevresinde de büyük bir önem taşıyor. 1–4 Haziran 2016 tarihleri arasında, %100 doluluk oranı ile gerçekleştirilen ITM 2016 Fuarı, dünya genelinde 76 ülkeden yaklaşık 50,000 ziyaretçi ile 1200 katılımcı ve temsilciye ev sahipliği yapmıştı. Büyük bir ilgiyle karşılaşılan ITM 2018 Fuarı hem katılımcı hem de ziyaretçi bazında yeni bir rekora daha imza attı. Fuara aynı zamanda küresel çapta sektör yatırımcıları ve ticari heyet da katıldı. ITM 2018 pamuktan ipliğe, dokumadan örmeye, dijital baskıdan boya ve terbiyeye kadar sektörün tüm alt kollarında hizmet veren alanının lideri üreticilerin katılımıyla gerçekleşti. Yerli ve yabancı pek çok firmanın ürünlerinin ilk dünya lansmanını yapıldığı ITM 2018, üreticilerin geçtiğimiz fuarlara nazaran büyüttüğü stant alanları ve makine parkurlarıyla da dikkat çekti.

İstanbul dünyanın dört bir yerinden ziyaretçi kabul etti

Doğu ile Batı arasında her anlamda bir köprü vazifesi gören İstanbul’da gerçekleşen etkinliğe hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için bir diğer cazibe merkezi haline geldi. İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusu ile dünya ticaretine olan etkisi,  şehrin gelişmiş ulaşım olanakları ve zengin konaklama seçenekleri ile birleşince büyük çaplı küresel bir fuar için tercih edilebilecek en iyi zemin ortaya çıktı. Öte yandan, sahip oldukları büyük potansiyel ve üretim gücü ile tekstil dünyasının parlayan yıldızları olan Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Vietnam, Mısır, Cezayir, Tunus, Fas, İran, Özbekistan ve Türkmenistan gibi çok sayıda ülkenin Türkiye ile arasında vize anlaşması olması da İstanbul’un Doğu ve Batı arasında gördüğü köprü misyonunu güçlendiren bir diğer önemli husus. Bu sayede bu bölgelerden yoğun bir ziyaretçi kabul eden ITM 2018, dünyanın iki yanındaki ülkelerinin birbiriyle kaynaşmasında büyük rol oynadı.

Akademi dünyasıdan ITM’e büyük ilgi

ITM 2018 eş zamanlı biçimde HIGHTEX 2018 ve İstanbul İplik Fuarı ve ETT2018 Konferansı’na da ev sahipliği yaptı. HIGHTEX 2018 Fuarı dahilinde günümüz tekstil sektörünün yükselen değerleri olan nonwoven, teknik tekstiller, akıllı tekstil ürünleri ve en son nesil tekstil teknolojilerinin tanıtımları gerçekleştirilirken, İstanbul İplik Fuarı’nda da Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen iplik üreticileri son trendlerini ve en yeni ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturdu. ETT 2018 Konferansı ise dünya genelinde alanında uzman, akademisyen, araştırmacı, yönetici, makine üreticisi ve işletme deneyimi olan misafirlerin katılımı ile hem bir sempozyum imkanı sunarak yeni işbirliklerine yönelik eşsiz  fırsatlar sağladı.