EFI Reggiani Türkiye’deki Varlığını Önemli Ölçüde Güçlendiriyor

Electronics For Imaging, Inc. (EFI) geçtiğimiz günlerde özel olarak ilgilendiği Türkiye, (Bursa) merkezli BDR Boya Kimya San. Tic. A.S.’yi  devraldığını duyurdu.

EFI Reggiani, su bazlı mürekkepler kullanan endüstriyel tekstil inkjet yazıcılardan oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahip, önde gelen ve en gelişmiş teknoloji sağlayıcılarından biridir. EFI Fiery® proServer dijital ön uçlar ve Fiery DesignPro yazılımı ve ürün geliştirme ve tasarım için EFI Optitex® 2D ve 3D entegre platformu dahil, tekstil tasarımı ve üretimi için kendini sürekli yenileyen EFI, attığı adımlarla yakından takip edilen şirketler arasında yer alıyor.

Electronics For Imaging, Inc. (EFI) geçtiğimiz günlerde özel olarak ilgilendiği Türkiye, Bursa merkezli BDR Boya Kimya San. Tic. A.S.’yi satın aldığını duyurdu. Bursa merkezli bu şirket, endüstriyel dijital tekstil baskısı alanında tanınmış reaktif inkjet mürekkep üreticisi olarak biliniyor.

BDR, tekstil yazıcı teknolojisinde dünya lideri olan EFI ™ Reggiani’ye entegre edildi. BDR bu geçişle birlikte yeteneklerini genişletip büyütürken, müşterileri ile yakın işbirliği içinde çalışarak mürekkep geliştirmeye devam etmeyi planlıyor. BDR çalışanları, Türkiye’deki mevcut bölgelerde çalışarak EFI’ye katılacak. Satın alma işleminin finansal şartları açıklanmazken bu sürecin EFI’nin 2. çeyreğine veya 2019 tam yılı finansal sonuçlarına etki etmesi beklenmiyor.

EFI Reggiani Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Adele Genoni satın alma ile ilgili: “BDR ekibinin şirketimizin bir parçası olmasından ve onların sektördeki lideri müşterilerini tam olarak desteklemekten heyecan duyuyoruz. Bu girişimin, tekstil yazıcılarının dünya standartlarındaki portföyü ile ortaya çıkan sinerjiler, yüksek kaliteli ürünler ve inovasyonlar sağlamaya devam etmemizde kilit nokta olduğunu düşünüyorum. EFI Reggiani, büyüyen bir tekstil merkezinin kalbine götüren bu satın alma girişimi ile Türkiye’deki varlığını önemli ölçüde güçlendirmiştir.” dedi

2016 yılında kurulan BDR, piyasaya girişinden bu yana kayda değer bir büyüme yaşamıştır. Şirket, dijital baskıda daha yüksek maliyet verimliliği ve kalite sağlayan güvenilir ürünler sunarak dünyanın önde gelen tekstil ve konfeksiyon üreticilerinin çoğuna hizmet vermiştir. Güçlü ticari deneyimleri sayesinde BDR, Türkiye ve Pakistan’da ve giderek Avrupa’da, Orta Doğu’da ve Hindistan’da önemli bir görünüş yaratmıştır.

BDR kurucularından Serra Saatçioğlu ve İbrahim Demir :” BDR, yüksek performanslı ve kaliteli mürekkepler kullanarak tekstil endüstrisinde sürdürülebilirliği artırmak için dijitalleşme ve dünya çapında büyüyen fırsatları her zaman yakından takip etmiştir. EFI’nin küreselliği ve sınıfının en iyisi Reggiani portföyü, inovasyon ve büyüme hedeflerimize tam olarak uyuyor. Endüstrinin analog-dijital baskı transferini daha da iyileştirmek için EFI ile çalışacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi