Elyaf Endüstrisindeki Gelişmeler Dornbirn’de Konuşulacak

Dornbirn Suni Elyaf Kongresi (Dornbirn-MFC), 100’den fazla uzmanın yapacağı sunumlarla elyaf endüstrisindeki gelişmeleri ele alacak.

Suni elyaf çalışmalarının en etkili organizasyonlarından biri olan Dornbirn-MFC, suni elyaf endüstrisindeki yenilikçi ve çevreci uygulamaları yakından tanıtacak.

Dornbirn-MFC her yıl yüzde 80’i Avrupa, yüzde 15’i Asya ve yüzde 5’i Amerika’dan olmak üzere 30’dan fazla ulustan 700’ü aşkın katılımcıyı ağırlıyor. Yapılmakta olan kayıtlar katılımcı sayısının 2017 yılında biraz daha artacağını gösteriyor. 100’den fazla uzmanın yapacağı sunumda elyaf inovasyonları, sağlık ve hijyen uygulamaları için elyaflar, tekstil ve nonwovenlar, koruyucu uygulamalar için elyaflar, spor ve eğlence amaçlı kullanılan elyaflar, tekstil ve konfeksiyon konularına yer verilecek.

Ulm Üniversitesi Profesörü ve Forschungsinstitut Für Anwendungsorientierte Wissensverarbeitung (Uygulama Odaklı Bilgi İşlem Araştırma Enstitüsü) Başkanı olan Radermacher, globalleşme, sürdürülebilirlik, gelecekte bizim için hala umut var mı konularını ele alacak. Veolia Water Technologies /ABD’den Buisson, su yönetimi alanında yenilikçi lifler ve tekstiller konusundaki beklentilerine değinecek ve Avrupa Sentetik Lif Birliği CIRFS Başkanı Dr. Meierkord  sentetik liflerin küresel kaynakların dengeli kullanımına katkısı üzerine bir sunum gerçekleştirecek.

Elyaf İnovasyonları Alanında Sunumlar Dikkat Çekiyor

Katılımcıları elyaf inovasyonları alanında “deniz çöpü (mikro plastikler)” üzerine Almanya’dan yapılacak üç sunum ve geri dönüşüm, biyopolimerler, yüksek performanslı lifler üzerine yapılacak değerlendirmeler de dahil olmak üzere bir dizi ilgi çekici sunum bekliyor.  Sağlık ve hijyen uygulamaları alanında yaşanan son gelişmeler, hem hastane ve genel sağlık hem de implantoloji açısından tartışılacak.  Büyük markaların yanı sıra, sağlık alanında faaliyet gösteren saygın özel markalar da etkinlikte temsil edilecek.