Elyaf Endüstrisinin En Son Yenilikleri Dornbirn-GFC’de

57. Dornbirn Global Fiber Kongre’si (Dornbirn-GFC) 12 – 14 Eylül 2018 tarihlerinde Avusturya’da gerçekleşecek. Kongreye katılacak ziyaretçilerin hedefi öğrenme, ilerleme, geleceğe bakma ve geniş perspektifler oluşturma olacak.

Dünyanın en büyük elyaf üreticisi olan Dornbirn Şirketi’nin CEO’su gerçekleşecek kongre hakkında “DORNBIRN-GFC, öğrenmeye başlamak için dünyanın en iyi yeridir” dedi.

Bu hedefleri tekrar bu yıl da elde etmek için yaklaşık olarak 100 uzman aşağıdaki ana konulara odaklanacaktır:

  • Elyaf Yenilikler
  • Ulaşım ve Hareketlilik
  • Geri Dönüşüm – Sirküler Ekonomi
  • Enerji Üretimi ve Enerji Depolama
  • Yüzey Modifikasyonu ve Katkı Teknolojileri

30’dan fazla ülkeden 700’den fazla katılımcı (Avrupa’dan % 80, Asya’dan % 15) elyaf endüstrisinin en son yeniliklerini ve aşağı akış aşamaları hakkında bilgi edinmek için Dornbirn-GFC (Global Fiber Congress)’nin avantajlarından yararlanacak.

Açılış Gününde Üst Sınıf Genel Dersler

Bu yılki kongrenin açılışını Avusturya Federal Bakanı Sebastian Kurz yapacak. Bakan, sunumunu canlı bağlantı aracılığıyla gerçekleştirecek.

ABD’nin Microsoft çalışanı James Holbery: “Akıllı Tekstiller dünyayı nasıl değiştirecek ve Microsoft sektörden neler bekliyor.” konulu konuşmasıyla ziyaretçileri bilgilendirecek.

Otomotiv endüstrisinde bir uzman olan ve sürücü sistemlerinin geliştirilmesi için dünyanın en büyük bağımsız firması AVL şirketinden Prof. Theo Sams, “Otomotiv endüstrisinin gelecekteki gelişiminde fiber endüstrisinin önemi ve potansiyeli” adlı konuşması yer alacak.

Hızla büyüyen Kanadalı Lululemon Athletica Şirketi’nin Yogendra Dandapure adlı temsilcisi, ileriye dönük trendler ve endüstri için teknoloji yaklaşımı konulu sunum yapacak ve son olarak “Dairesel Ekonomi” panelinde tartışmaya katılacak.

Uluslararası ünlü Hong Kong Araştırma Enstitüsü, tekstil ve konfeksiyon şirketi HKRITA’nın CEO’su Edwin Keh, “Dairesel Ekonomi” konulu bir konferans verecek ve aynı zamanda sonraki panel tartışmasına katılacak. HKRITA, H&M gibi büyük markalarla yakın işbirliği içerisinde ve aynı zamanda “Cenevre Uluslararası Yıllık Buluş Ödülleri”ne de sıkça katılmaktadır.

Açılış Günü’nde CEO Paneli

Kongre’de, yönetim kurulu üyeleri ve CEO’lar, sürdürülebilirlik, büyük Avrupalı ve Asyalı elyaf üreticilerinin kendilerini “3 Ps – Gezegen, İnsan, Kar” a göre konumlandırması konularını tartışacak.

Uzman Panel “Sirküler Ekonomi”

Oldukça ilginç derslerden sonra bir panel tartışması gerçekleşecek: “Sirküler Ekonomi – Ne Fırsat!” adlı panel Anton Schumann / Gherzi tarafından yönetilecek.

Katılımcılar, Eberhard Brack / Märkische Faser, Peter Bartsch / Lenzing, Michel Chtepa / Seaqual4U, Yogendra Dandapure / Lululemon, Edwin Keh / HKRITA, Luis Marinheiro / ISWA (Uluslararası Katı Cisim ve Atık Derneği), AB Komisyonunun güçlü bir şekilde desteklediği mevcut konuya yaklaşımlarını gösterecek.

Genç Bilim Adamı Forumu

Syngroup Consulting (AUT) tarafından gerçekleştirilecek ve 11 Eylül 2018’de genç bilim adamlarının katılacağı forum“Araştırma ve Geliştirme’de Dijital Çağ”  konusu üzerine derinleştirilecek.

Kongrenin sonraki ziyareti bir sonraki nesli “Dornbirn- GFC İnovasyon Topluluğu” ağına entegre edilecek. Bu bağlamda kongrenin “öğrenme ve ileriye bakma” ana odağı her şeyden önemli konuma getirilecek. Sektörün çeşitli nesillerinin bilgi değişimi, bu etkiyi artıracak.

Akıllı Tekstil Sempozyumu, 12-13 Eylül 2018 tarihlerinde Dornbirn Messezentrum (AUT)’de

Bu sempozyum, “Akıllı Tekstiller” üzerine en üst düzey dersler sunacak ve sempozyum katılımcıları, Dornbirn-GFC Kongresi’nin açılışına ve efsanevi “Mayoress Evening” boyunca network akşamına davet edilecek.

Dornbirn-GFC’nin başarısının temel öğeleri olarak sponsorlar

Ekonomik bölge özelliği ve kuruluşundan bu yana kongreye muazzam destek veren “akıllı şehir”      Vorarlberg, Dornbirn’e özel önem vermektedir.

Bu yılki kongrenin başlatıcıları: Lenzing AG, dernekler CIRFS (Avrupa Elyaf Birliği) ve IVC (Alman Elyaf Birliği)

Dünyanın en büyük ve en yenilikçi selüloz elyaf üreticisi ve yüksek yenilikçi güce sahip Lenzing AG şirketi “kongre lideri sponsoru” olarak sunulacak.