Fransız Makineleri ITMA 2019’da

Fransız Tekstil Makine Üreticileri, donanım, yazılım ve aranan hizmetleri ITMA 2019’da ziyaretçilerine sunacak.

UCMTF Genel Sekreteri Evelyne CHOLET, Fransız tekstil makineleri üreticileri için müşterilerin önemli bir teknoloji ortağı olduğunu ve bu ortaklıklarda özel olarak tasarlanmış bir makineden satış sonrası hizmetlere kadar uzun vadeli işbirliği yaptıklarını belirtti ve şunları ekledi: “Hizmetlerimizin amacı, müşterilerin yatırımlarında en iyi getiriyi elde etmelerini sağlamak. Buna örnek olarak, internet üzerinden uzaktan yardım, yedek parça edinme ve iyileştirme olanaklarımızı gösterilebilirim.”

Cholet, yatırım kararı verilmeden önce bile, Fransız makine üreticilerinin Ar-Ge ekipleri ile birlikte  özel makineler tasarlamak için doğrudan müşterilerle birlikte çalıştığını dile getirdi.

Fransız tekstil makinecileri özellikle, uzun elyaf eğirme (yün, akrilik…), iplik büküm ve kontrolü (teknik iplikler dahil), ara boyama, halı iplikleri için ısı ayarı, halı sistemleri, boyama ve terbiye, terbiye prosesleri için keçe ve kayışlar, nonwovenlar, tekstil tesislerinde iklimlendirme ve tekstil malzemelerinde geri dönüşüm prosesleri alanlarında güçlülerdir.

“MAKE IT YOURS”

Evelyne CHOLET “Müşterilerimizi ITMA’daki stantlarımızda ağırlamak ve onları şaşırtmak için çok çalıştık; onlara makinelerimiz hakkındaki mesajım: make it yours! ”

İşte Fransız katılımcılardan bazı örnekleri:

NSC SCHLUMBERGER    –    Salon 6 / Stant A 107

Yün ve yün benzeri elyaflar gibi uzun elyafların işlenmesinde kullanılan makinelerin uzmanı olan NSC, ziyaretçilerini önümüzdeki ITMA Fuarı’nda 500 m2 lik stant alanıyla karşılayacak ve onları NSC’nin çekirdek makinelerinin yeni versiyonu ile tanıştıracak.

LAROCHE   –   Salon 5 / Stant C106

Elyaf prosesi ekipmanlarında dünya lideri LAROCHE, ITMA’da aşağıdaki makinelerini gösterecek:

  • Gelişmiş web istikrarı ve ağırlık aralığı ile birlikte Airlay tipi “Flexiloft 2600”. 2.4 ila 4.0 m arasında, Laroche Airlay, her türlü elyaf türünü (sentetik, doğal, geri dönüştürülmüş….) ve elyaf ve katı parçacıkların karışımlarını (köpük yongaları, plastikler, ağaç yongaları) çalıştırabilir.
  • Tüketim sonrası giysiler ve halı atıkları dahil olmak üzere her türlü tekstil atıklarının yüksek kapasitede geri dönüşümü için “Jumbo 2000” tipi yırtma makinesi.
  • Hafif nonwoven kenar süslemelerinin on-line veya off-line geri dönüşümü için yeni nesil ultra yüksek hızlı kenar döşeme aracı tipi “Nextrim 500”

SUPERBA  –  Salon 6 / Stant D 206

SUPERBA, çözgü sehpasından bobinlemeye kadar inovatif global bir prosesin açılışını ITMA’da yapacak.

Yeni MF400 tekstüre cihazı ve bir ısı ayar hattı ile birlikte geliştirilen MCD3 space-dyeing makinesinin en son sürümü sayesinde sürekli tek adımlık proseslerde, enerji veriminde artış, web bağlantılarıyla erişim ve neredeyse kirlenmeyen polyesterden halı ipliği, poliamit, polipropilen, akrilik, viskon veya yün üretmek artık mümkün.

FIL CONTROL  –  Salon 6 / Stant B 203

Sensör uzmanı FIL CONTROL, tekstil makineleri endüstrisi için iplik sensörleri ve iplik kesicileri geliştirip üretiyor. Dünyanın dört bir yanındaki büyük tekstil üreticileri Fil Control’ün 3 temel alanındaki şu çözümlerine güveniyor:

  • Her türlü ısmarlama ve kişiye özel talepleri karşılayabilecek iplik kesicileri,
  • Çeşitli kapasitif kullanım, optik, yansıtıcı, piezoelektrik ve güç ölçer teknolojisini kullanan iplik sensörleri,
  • Motorun dakikada devir sayımı gibi sayısız farklı uygulama tiplerine monte edilmiş salon efekt sensörleri,

Şirketin optik algılama üzerine geliştirdiği yeni adımları ve Ar & Ge’leri ITMA’da sergilenecek. Her şeyden önce ziyaretçiler, sensörler ve iletişim programlama kapasitelerinin tekstil makineleri üreticisinin gelişimini Endüstri 4.0 içinde nasıl takip edebileceklerini keşfedecekler.

PETIT SPARE PARTS    –    Salon 6 / Stant B 202

PETIT Spare Parts, tüm ICBT sayım makineleri için orijinal yedek parçaların dünya çapında münhasır ticaretini gerçekleştirmektedir. PETIT Spare Parts, müşterilerine başarı yolunda destek vermek için tarihsel bilgi birikimini ve dünya çapındaki lojistik uzmanlığını birleştiren önemli şirketler arasındadır.

AESA Air Engineering    –    Salon 8.1 / Stant B 211

Fransa, Hindistan, Singapur ve Çin’deki ofisleri ile birlikte AESA şirketi, doğal elyaflar, suni ve sentetik elyaflar, hava mühendisliği, eğirme, örme, dokuma, çorap, farklı tiplerde nonwoven kumaşlar, elyaf üretimi, boyama ve terbiye gibi tüm tekstil üretim süreçlerinin farklı aşamalarında kendini gösteren dünya lideridir.

AESA’nın, bölgesel ofisleri ve satış acentelerinin birçoğunun dikkat çekici büyük ülkede yer alması sayesinde AESA, müşterilerine yakın bir hizmet ağı sunuyor.

EBELMANN   –   Salon 4 / Stant B 210

Sert malzemelerin işlenmesinde uzman olan EBELMANN’ın üretiminin % 80’i tekstil endüstrisine (özel kesim cihazları) adanmıştır. EBELMANN, her türlü kesici cihaz için (karbit tungsten, yüksek hız çeliği ve seramikten yapılmış) üretim hizmeti ve yeniden bileme servisi sunuyor.

Kevlar®, karbon veya cam gibi teknik elyaflar için EBELMANN, çok kristalli elmas kesici uçlar ve karbit tungsten bıçakları ile çok özel makaslar üretiyor.

MALLEIN    –    Salon 4 / Stant B 213

MALLEIN, tekstil faaliyetinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilen, çözgü ve dokuma için kullanılan dokuma tezgahı silindirlerinin uzmanıdır.

MALLEIN her yıl daha güçlü ve büyük bir geometrik hassasiyet üretmek amacıyla geliştirdiği  yeni alüminyum metal kutularının bazılarını ITMA’da sergileyecek.

ALLIANCE Machines Textiles  –  Salon 2 / Stant B 318

ALLIANCE makinelerinde daha fazla hava, daha az su kullanılıyor ve aynı zamanda arıtma maliyetlerinde daha fazla tasarruf elde edilebiliyor.

ITMA Fuarı’nda, dönen bir levent vasıtasıyla Rotora boyama makinesi, entegre bir kurutma cihazı ile birlikte sergilenecek. Bu kombinasyon hem standart hem de teknik kumaşlar için «ıslak» proses yapılmasını ve yüklemeden önce makinenin içinde kurumasını sağlıyor.

Futura (uzun tip boyama), Zephyra (ip formundaki kumaşlar için son proses makinesi), Labojet ve çok büyük kapasiteye sahip makineler tüm makineler, 3D lenslere sahip artırılmış gerçeklik sistemi sayesinde ayrıntılı olarak fuar alanında sunulacak.

ROUSSELET Centrifugation and CALLEBAUT de BLICQUY  –  Salon 2 / Stant B 316-317

Rousselet Centrifugation, seri halinde veya sürekli santrifüj kurutucularda uzmandır. Callebaut de Blicquyşirketi ise, boyama ve ağartma otoklavlarının yanı sıra akıntıya karşı ve aşağı akış ekipmanları (kek için basım, enerji geri kazanım ekipmanı, kek kırıcı…) alanlarında kendini ITMA’da gösterecek.

Şirketler birleşik bir stantta ürünlerini sergileyecek.

DOLLFUS & MULLER   –    Salon 2 / Stant C 202

Sonsuz keçe ve kayış üreticisi Dollfus & Muller, özellikle terbiye ve nonwoven fabrikalar için özel olarak hiç bitmeyen keçe ve kayışlar üretiyor.

Dynajet, mürekkep püskürtmeli yazıcılar için kumaşlar ve tiyatro ve etkinlikler için geniş ölçüdeki kumaşlar konusunda uzmanlaşmış Dollfus & Muller’ın satış departmanıdır.

Şirketin ürün yelpazesinde şunlar yer alıyor:

  • örme terbiyesi için sıkıştırma keçeleri,
  • denim ve dokuma kumaş terbiyesi için sanfor keçeleri,
  • tekstil baskı için baskı kurutma bantları,
  • transfer baskı için süblimasyon şilteleri,
  • yün terbiye için keçelerin giderilmesi,
  • termo yapıştırma fırınları için kurutma bantları,
  • örme terbiye için gergin kurutucu bantlar,

Dollfus & Muller, büyük gelişmelerle örme terbiyesi için büyük ölçüde geliştirilmiş sıkıştırma keçesi sunuyor. Sıkıştırma keçesinin kalitesi, pürüzsüz yüzeyi sayesinde kumaşlara özel bir özen gösterir, mükemmel bir kılavuzlama ve en iyi sıkıştırma oranı sunar.

Dollfus & Muller sanforlama palmer keçeleri, denim üreticileri için ideal standartlar belirliyor.

SPOOLEX Group  –  Salon 1 / Stant B 209

SPOOLEX grubu farklı markalara sahiptir:

CALEMARD, makine dönüştürme birimidir. Faaliyetlerini son derece teknik kesme uygulamaları üzerine yoğunlaştırmıştır. Her zaman her ekipmanı çok amaçlı modüler tasarıma dayanır ve kalın veya ince malzemeleri geniş ve dar şeritlerin pedlerine veya makaralarına dönüştürebilir.

DECOUP +, ultrasonik kesim ve kaynak konusunda uzmandır. Bu teknoloji, yıpranma olmadan temiz ve yumuşak kenarlar, aşırı kalınlıkta, yanma veya sararmaya maruz kalmayan ve aynı zamanda herhangi bir ek malzeme olmadan güçlü ve düzenli kaynak yapar.

Decoup +, üretim sürecinin herhangi bir aşamasında kullanılan tezgahlardan son make-up prosesine kadar kompakt ve ergonomik cihazlar sunar.

ROLL CONCEPT, endüstriyel makaralar bölümüdür. Bu marka, endüstriyel silindirler, silindirler ve sarım göbekleri tasarlayıp üretiyor.

SCHAEFFER Productique   –    Salon 8.1 / Stant A104

SCHAEFFER Productique, ITMA’ya özel olarak yeni bir iş proses yönetim aracını sunacak. Tekstil şirketlerine adanmış çalışmalar, kullanıcı odaklı, kendinden uyarlamalı, cloud entegrasyonu ve yapay zeka gibi uygulamalar ile daha fazla verimlilik ve esneklik kazanılmaktadır.

Gerçek bir 4.0 ekonomi yönetim sistemi, dijital hizmetler ve izlenilebilir EcolTex® (eBIZ 4.0 – Avrupa onayı) için standartlaştırılmış platformlar ile iletişim olanağı sunar.

ITMA, en gelişmiş teknolojilerle tasarlanan bu aracın gücünü göstermek için ideal bir platformdur. Bu araçlara, küçük ve orta ölçekli tekstil firmalarının yanı sıra büyük gruplara da erişilebilir.