Fransız Teknolojisi ITMA ASIA ve CITME 2018’de

ITMA ASIA ve CITME Fuarı, Asya ve özellikle de Çinli tekstil şirketlerinin Fransız tekstil makineleri üreticileri ile tanışması için olağanüstü bir fırsat ortamı sağlıyor. Dünyadaki altıncı tekstil makineleri ihracatçıları Fransız tekstil makineleri üreticiler, uzun elyaf, eğirme (yün, akrilik…), iplik bükümü ve kontrolü (teknik iplikler dahil), yer boyama, halı sistemleri, boyama ve terbiye işlemleri, terbiye işlemleri için keçe ve bantlar, dokuma olmayan kumaşlar, tekstil bitkilerinin iklimlendirilmesi, tekstil malzemelerinin geri dönüşüm süreçleri ve halı iplikleri için ısı ayarı gibi alanlarda dünya lideriler.

Fransız Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (UCMTF) Genel Sekreteri Evelyne Cholet konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Çin’i dolaştığımda, her zaman değişikliklerin hızına hayret ediyorum. Mesela, yüksek hızlı tren sistemi ile ulaşım artık çok daha kolay, kirlilik olduğundan çok daha az, Çinli erkekler ve kadınlar ister giyim eşyası isterse ev tekstili olsun, yüksek kalite ve moda arıyorlar. Bu eğilimler, maaşların artmasıyla birlikte, tekstil sanayicilerinin en iyi makinelere yatırım yapmalarını zorunlu kılıyor. Durum böyleyken bu makineler verimli, güvenilir, enerji ve çevre dostu olmalıdır.

Üyelerimizin Şanghay’da tanıtılacak makineleri bu özelliklerin tümüne sahip olacak; Üstelik, üyelerimizin Çin’de kendi iştirakleri, servis merkezleri ve yerel temsilcileri ile sundukları hizmetler şu anda gerçekten zirvede. ”

İşte Fransız katılımcılardan bazıları,

NSC FIBER TO YARN

-Salon 1 Stand D35-

NSC FIBER TO YARN’nın katılacağı ITMA ASIA 2018’de penye için uzun elyaf liflerinde yüksek kaliteli iplik üretmek için kullanılan yeni model GC40’nin zincir solungaç çekme makinesi ve bu makinenin yeniden hazırlama, iplik eğirme prosesi, polyester ve akrilik özellikleri sergilenecek.

NSC FIBER TO YARN, fuarda ürün yelpazesinde yaptığı en son teknolojik gelişmelere odaklanacak. Şirket, yeni GC40 çizim makinesi, GN8 kesişen çekme makinesi ve ERA penye makinesinin özelliklerini Çinli ve uluslararası müşterilerle paylaşacak.

NSC FIBER TO YARN, ITMA ASYA 2018’de, Zhangjiagang ve Jiangsu’daki orijinal yedek parça stoğu ve servis hizmetlerini ve aşağıdaki önemli gelişmelerini tanıtmak için önemli bir fırsat yakaladı.

  • üretim performansları
  • kalite standartları
  • işletme ve bakım maliyetleri
  • anlık kontrol ve tanı
  • maliyet tasarrufu

LAROCHE

Salon 2 Stand A34

Tekstil endüstrisi çevremizin ve doğal kaynaklarımızın korunmasına katkıda bulunmalıdır. Bunun için geri dönüşüm sektöründe yeni teknolojiler geliştirmek gerekir. Şu anki mevcut bir sorun, giyim, halı, araba koltukları, hava yastıkları, minder gibi tüketici sonrası ürünleri geri dönüştürmek için endüstriyel ve ekonomik olarak uygulanabilir çözümler üretmektir.

LAROCHE, tekstil atıklarının geri dönüşümünde ve hava geçirmeyen dokumasız alanda önemli bir oyuncu olmuştur. Şirket şimdilerde tüketim sonrası malları değerli ürünlere dönüştürmek için yeni teknolojilerle derinden ilgilenmektedir.

Son zamanlardaki bazı örnekleri şöyle:

Kullanılmış giysileri, metal ve plastik kirleticilerden arındırırken lifleri geri açabilir. Elyaflar daha sonra otomotiv, yatak takımları ve mobilya endüstrileri için keçe haline getirilebilir ve ısıyla birleştirilebilir.

Eski yatakların yapısı bozulabilir ve köpük parçalara ayrılabilir. Bunun dönüşümü için tekstil kısmı tekrar liflere açılabilir ve her ikisi de havalandırılabilir ve yeni şilteler için bileşenleri tekrar ısıyla birleştirilebilir.

SUPERBA

Salon 3 Stand C01

VANDEWIELE ailesinin üyesi olan SUPERBA, için uzay boyama ve halı ipliğinin ısı ayarlarında (PP, PES, PAN, WOOL ve karışımlar) dünya lideridir.

1992’den beri Çin piyasasında satış yapan SUPERBA, Şangay’da (SSRO) ulusal ve uluslararası müşterilerine yüksek seviyede hizmet sağlamak için yedek parça stoğu üretmektedir.

Çin pazarı 2016’dan bu yana tatmin edici bir faaliyet seviyesine ulaştı ve satılan SUPERBA ısı ayar hatlarının sayısı sadece üretim kapasitelerini genişletmek isteyen mevcut şirketlere değil, aynı zamanda yeni beklentiler de buna paralel olarak arttı.

Çin halı pazarı şu anda kilim üretimi için polyester ve poliamid elyaf kullanımı üzerinde duruyor. Bunların mevcut favorilerinden biri iç pazar için püsküllü baskılı halı. Bu tür bir halı, hassas bir baskı çizimi elde etmek için iyi seçilmiş bir pim noktası efekti gerektiriyor.

SUPERBA’nın uzay boyama teknolojisindeki son gelişmeleri, bicolor baskı ya da boyama polyester ipliği gibi yenilikçi son ürünler arayan Çinli üreticiler arasında büyük ilgi görmesi bekleniyor.

FIL CONTROL

Salon 1 Stand D06

FIL CONTROL, 35 yıldan uzun bir süredir hem makine üreticileri (OEM) hem de tekstil sanayicileri için elektronik cihazlar geliştiriyor ve üretiyor. Şirket 4 ana alanda pazar lideri:

  • Her türlü sipariş talebini karşılayabilen İplik Kesici
  • İplik Sensörü, kapasitif, optik, yansıtıcı ve gerilim sensörü gibi ürünlerdeki piezoelektrik teknolojisi
  • Manyetik etkili kaptör, motor devir sayımı gibi çok çeşitli uygulamalara
  • Gerilim sensörü ve dijital uzunluk ölçer gibi Kalite Kontrol Cihazları

Bordo yakınlarındaki Montbron’da bulunan, dünya çapında satış ve Ar-Ge ekibi ve Wuhu (Anhui Eyaleti, Çin) merkezli bir üretim ve Asya satışları ile FIL CONTROL, tüm müşterilerine en kaliteli ürünleri en iyi fiyata sunmak için en yetkin ekip üyeleri ile çalışmaktadır.

FIL CONTROL, ITMA Asia 2018’de, yeni bir gerilim sensörü olan MYT-T’yi gösterecek. MYT-T, montaj, sarma ve tekstüre işlemlerine ayrılmış bir yük hücresi sensörüne sahip. Makine, yüksek sayım (400 – 10.000 DTex) ve yüksek gerginlikte iplik (4,000 g’a kadar) üretebiliyor ve sensör iplik gerilimi ile orantılı bir analog sinyal verebiliyor.

AESA Hava Mühendisliği

Salon 1 Stand D14

AESA, doğal elyaflar, sentetik elyaflar ve filamanların tüm tekstil üretim süreçleri için hava mühendisliği alanında dünya çapında bir lider. Şirket, farklı ebatlarda iplik, örme, dokuma, çorap ve farklı tipte nonwoven ve elyaf üretimi ve boyama, sonlandırma işlemleri yapmaktadır.

AESA, tekstil endüstrisi ve diğer çeşitli endüstriyel süreçler için klima ve atık toplama sistemleri sağlamaktadır.

Daha yüksek bir enerji ve çevre verimliliği hedefleyen müşteriler, genel üretim faydaları ve maliyet tasarrufuna baz alarak, klima santrallerinin tasarım ve uygulamasında AESA know-how’ı ve deneyimlerini kullanıyorlar.

Şirketin eğirme ve dokuma fabrikalarında tam invertör kontrollü sistemlerin uygulanmasına yönelik eğilim devam ediyor ve bu da gerçek ihtiyaçlara göre enerji tüketiminin optimize edilmesine olanak sağlıyor.

Ayrıca, tanınmış WEAVE DIRECT sistemleri, her tezgahın üstünde difüzörlere sahip özel bir tedarik havası kanalı sistemi sayesinde, dokuma tezgahlarında doğru bir proses koşulu ile birlikte güç tüketimde önemli azalma sağlıyor.

Kullanıcı dostu, kontrol ve izleme sistemi DIGIVENT, interaktif ekran fonksiyonlarında iletişim kurar ve analiz, istatistik ve kat hizmetleri için kayıtlı verilerin geniş bir şekilde kullanılmasına izin verir.

AESA’nın bu ürünleri dünya çapında elli yılı aşkın süredir uzmanlığa dayalı bir kazan-kazan ortaklığı sağlamakta ve daha iyi bir gelecek için yol göstermektedir.

DOLLFUS & MULLER

Salon 6 Stand D16

DOLLFUS & MULLER, 200 yılı aşkın tecrübesi ile tekstil terbiye ve nonwoven fabrikaları için sonsuz keçe ve kurutma bantlarında lider üreticidir. Şirketin faaliyetleri:

  • Örme terbiye için sıkıştırma keçeleri
  • Denim ve dokuma kumaşların finisajı için sanfor keçesi
  • Tekstil baskısı için baskı kurutma bantları
  • Transfer baskısı için süblimasyon battaniyeleri
  • Yün terbiye için dekatür keçeleri
  • Termo-kaynatma fırınları için kurutma bantları
  • Örgü terbiye için gerilimsiz kurutma bantları

DOLLFUS & MULLER, örme terbiye için sıkıştırma keçelerini özellikle geliştirdi. Şirketin sıkıştırma keçeleri, en yumuşak yüzeyi sayesinde kumaşlara özel bir özen katıyor, yeni özel kompakt keçe tasarımıyla mükemmel yönlendirme ve en iyi sıkıştırma oranına sahip.

DOLLFUS & MULLER sanforlu palmer keçeleri, denim üreticileri için ideal özelliklere sahip. Ayrıca, şirket dayanıklı baskı kurutucu kayış da üretmektedir. Bu baskı kurutma bantları, yatak örtülerinin pigment baskısı için özel olarak tasarlanmış en dayanıklı baskı kurutucu kayışları olarak biliniyor.

DOLLFUS & MULLER, ince kumaşlar, eşarplar, bayraklar için özel olarak tasarlanmış özel baskı açık örgü kayışına sahip. Bu bantlar ayrıca arka taraftaki partikülleri önleyebilecek özel işaretleme yüzeylerine de sahip.