Functional Lab: Geleceğin Platformu

Intertextile’in Functional Lab bölümüne katılımcı sayısı bu yıl iki katından fazla olacak.

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics – Autumn Fuarı, sektörün en son fonksiyonel yenilikleri ile birlikte 27 – 29 Eylül tarihleri arasında Şangay’da sergilenecek. Rakamlar bu yılki etkinliğin popülaritesinin arttığını gösteriyor. Autumn etkinliğinde Functional Lab, alanda % 92’lik bir artışa ve ürün bölgesindeki katılımcıların sayısında % 111’lik bir artışa sahip olacak. 4. salonda yenilikçi Tayvan Pavyonu’nu ile yan yana yer alan bu yılki Functional Lab, her zamankinden daha fazla ilgi göreceği düşünülüyor. Ürün bölgesinde fonksiyonel ürünlerini sergilemeye hazırlanan INVISTA Pavilion ve Hyosung Pavilion’ları olacak. Aynı zamanda ürün tanıtım bölgesi en yeni fonksiyonel kumaşları arayan alıcılar için interaktif bir deneyim sağlayacak özel etkinlik alanları da içerecek.

Giyen kişinin etrafında işlenen kumaş

Kumaş deneme çalışması nasıl geliştirebilir? Şu anki piyasada pek çok fonksiyonel ürün yelpazesi bulunuyor; modernleşmiş işlevsel kumaşların, yeniliklerin ve özel olarak seçilmiş koleksiyonların birçoğu, Sonbahar etkinliğinde, Salon 4.1’de özel olarak Functional Lab’da görülebilecek. Etkinliğin göze çarpan katılımcıları arasında, kumaşlara geri dönüştürülmüş yeşim iliştirerek çalışan Klinger’ın Pure Cool ™ Teknolojisi bulunuyor. Pure Cool ™ Teknolojisi yaz faaliyetleri söz konusu olduğunda vücut sıcaklığını 1-2 dereceye indiren soğutma etkisine sahip. Bu kumaşlar sadece soğutma değil, aynı zamanda kokuyu kontrol edip UV’ye karşı koruma sağlıyor.

Carvico, kas dinlendirme işlevli, ECONYL® rejenere Naylon’dan üretilen sürdürülebilir tekno-kumaşa sahip yeni Vita Power serisini sunuyor. Bu serideki kumaşlar, laktik asit üretimini azaltarak, Klinger’in Pure Cool ™ teknolojisinde olduğu gibi sporcuların enerji geri kazanımını iyileştiriyor, UV koruması sağlıyor, ayrıca güneş kremi, yağ ve klorine karşı da dayanıklılık sağlıyor. Autumn etkinliğinde vurgulanan diğer ürünler arasında SAVE TEXTILE’in anti-bakteriyel fonksiyonlara ve UV korumasına sahip kumaşları bulunuyor. Bunun yanı sıra Woojoo Global’in çabuk kuruyan ve koku kontrol fonksiyonlu kumaşları da fuarda yerini alacak.

Sürdürülebilirlik ve işlevsellik bir arada

Gösterideki akıllı fonksiyonlar da sürdürülebilir olmanın peşinde. Kimyasal direncin yanı sıra UV korumayı daha fazla artıran teknolojiye sahip kumaşlar, geri dönüştürülmüş malzemelerle oluşturulan ürünlerle birlikte daha uzun ömürlü ve daha çevre dostu olması bekleniyor. Bir diğer katılımcı Xlance, kimyasala, yağa ve kreme dayanıklı ve kolay bakım sağlayan kumaşlarını etkinlikte tanıtacak ve en iyi performans gösteren ve verimli çalışan akıllı ürünler için trend belirleyici olacak.

Spor giyim, mayo ve iç çamaşırı gibi çeşitli sektörlere uygulanabilen bu heyecan verici yenilikler, Functional Lab’ı alıcıların nasıl dikkatini çekmeye devam ettiği konusunda önemli bir örnek olamaya itiyor. İlkbahar etkinliğinde, Taig Chein Tekstil’den Raymond Tsai, fuarı yeni ürünlerini duyurmak için seçtikleri en gözde bir platform olarak değerlendirdiklerini belirtti. Raymond Tsai, şu ifadelerde bulundu, “Bu platformun tekstil endüstrisinin en tanınmış ticaret fuarı olarak öne çıkıyor. Burayı uluslararası bir platform olarak görüyoruz. İlkbahar etkinliğinde % 20’si denizaşırı ülkelerden olan hazır giyim fabrikaları ve markalardan çok sayıda profesyonel alıcıyla bir araya geldik. Şüphesiz, bu yılki Sonbahar etkinliği, heyecan verici ürünleri ön plana çıkaracak ve bu sayede özel ürün alanlarına sahip olacak. Bu etkinliğin ziyaretçilerin tam olarak aradıklarını bulmalarına yardımcı olacağını düşünüyorum.”