Gelecek Fırsatlarla Dolu Bir Fuar

KARL MAYER’in ITMA ASIA + CITME’deki teması: Dijitalleşme ve sürdürebilirlik

KARL MAYER, en son yeniliklerini 15-19 Ekim 2018 arasında düzenlenecek olan ITMA ASIA + CITME fuarında sunacak. Bu global şirket, bugün dünyada meydana gelen değişikliklerle başa çıkmak için son gelişmelerini kullanıyor.

KARL MAYER’in Genel Müdürü Arno Gärtner, “Dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin mega eğilimleri dünyayı bildiğimiz şekilde değiştiriyor. Yenilikçi bir küresel pazar lideri olarak, bu değişiklikleri müşterilerimiz için bir fırsat olarak görüyoruz. ITMA ASIA + CITME’de, KARL MAYER’in bu stratejik temaları, dijitalleşmeyi ve sürdürülebilirliği, çok çeşitli avantajlar sunan entegre çözümler sunarak nasıl uyguladıklarını göstereceğiz.

KARL MAYER, Şangay Fuar ve Kongre Merkezi’nde, yeni bir şemsiye markasının lansmanı yapılacak olan B 11, Hall 4 standında bulunarak geçen yıl tanıtılan KARL MAYER Dijital Fabrikası olarak bilinen yenilikçi dijital çözümlerini sunacak. KARL MAYER’in CLEANER.PRODUCTIONS ürününde kartlar da olacak. Diğer öne çıkan özellikler arasında, en yeni nesil makinelerin performans gösterisi, dekoratif vitrinleri sergileyen bir moda gösterisi, kumaşların mükemmelleştirilmesi ve Teknik Tekstiller mükemmellik merkezinin tanıtımı yer alıyor. KARL MAYER, Changzhzou’daki (CHINA) bir şirket içi şov ve 15 – 18 Ekim tarihlerinde eş zamanlı planlanan fuarda aynı zamanda yer alacak.

En iyi dijital çözümlerin geliştirilmesi

Tekstil makine yapımında öncü olan KARL MAYER, geniş bir dijitalleşme stratejisini takip ediyor. Bu stratejinin önemli bir unsuru, müşterilerini pazar lideri seviyesinde yeni dijital çözümler ile desteklemek.

Bu stratejiye yönelik girişimler Dijitalleşme Müdürü Antonia Gottschalk tarafından koordine edilmektedir. Bunu yapmak için uzmanlık verimli bir ağa dayanmaktadır. Mart 2018’den beri KARL MAYER, endüstriyel ve yazılım şirketlerinin ittifakından oluşan ADAMOS’un bir parçası oldu. 2017’nin sonunda, KARL MAYER, yenilikçi dijital iş modelleri hazırlamak ve ürünleri ve hizmetleri geliştirmek için, Dijital Fabrika olarak bilinen Frankfurt’ta kendi ​​şirketini kurdu. Şirket gelecekte, bu gelişmelerini ITMA ASIA + CITMA’da tanııtılan yeni bir şemsiye markası altında birleştirilecek. Arno Gärtner şunları söyledi: “Yönetim KM Dijital Fabrikasına odaklanıyor. ADAMOS’a dahil olmamız ile birlikte yeni şirket, müşterilerimize maksimum fayda sağlamak için mevcut en iyi dijital çözümleri hızla sunmamızı sağlayacaktır. ”

Ağ makineleri

Nerede olduğumuzdan bağımsız olarak her zaman neler olup bittiğini bilmek isteriz. Mobil dijital çözümler bu sayede, kaçınılmaz olarak uzun yıllardır gündelik hayatımızın içine doğru ilerliyor ve bu güncel olanı algılamamızı değiştirdi.

İlk kez, KARL MAYER, ağ makineleri için kendi çözümünü sunacak. Bu dijital çözüm, müşterilerine makinelerinin performansıyla ilgili gerçek zamanlı olarak şeffaflık sunacak ve şirketler çok az değişiklikle bunu kendi ağlarında kullanılabilecekler.

Entegre sürdürülebilirlik

“Geleceğinizi önemsiyoruz” KARL MAYER’i çok iyi ifade ediyor. Bu felsefe gelecek nesiller için de sorumluluk alındığını gösteriyor.

KARL MAYER’in sürdürülebilirliği teşvik etmek için neler yaptığı fuarda ve internetin www.CLEANER.PRODUCTIONS sitesinde gösterilecek. Bunun çevresel yönleri arasında, makinenin türüne bağlı olarak makine işletimi sırasında enerji tüketiminin % 9,5 ila % 13 oranında azaltılmasını sağlayan ( LEO®) Düşük Enerji Seçeneği bulunuyor. Maliyetler ve CO2 emisyonlar da aynı zamanda azaltılabiliyor.

Teknoloji transfer projesi olarak Çin’in Wuijang Shengze eyaleti tarafından yürütülen/üstlenilen zekice ve nihai olarak uygulanabilir konseptler, çevresel kaygıları azaltabilir. Bu projenin amaçlarından biri de, KARL MAYER’in karşılaştırılabilir ürün portföyü sunan çözgü örgü makineleri ile bu endüstri alanındaki çevreye zararlı tezgahların yerini almaktır. Geniş ürün portföyüyle TM 3, özellikle iyi bir alternatiftir. Bu triko makinesi, fuarda kullanım örnekleri ile birlikte sergilenecek.

KARL MAYER, ana unsuru TM 4 TS-EL makinesi olan çevre dostu malların üretimi için TERRY.ECO konseptini gösterecek. Bu pamuklu havlu çözgülü örme makinesi, üretilen ürünün türüne bağlı olarak, % 250’ye varan oranda daha fazla kumaş üretebilir ve hava-jetli dokuma tezgahlarına kıyasla, her bir kg tekstil için yaklaşık % 87 daha az enerji tüketir. Boyutlandırma enerji, su ve atık yüklerini azaltım yapılabilir. TM 4 TS-EL, ChanLzou’daki KARL MAYER’in şirket içi sergisinde gösterime girecek.

PROSIZE® boyutlandırma makinesi ile KARL MAYER, havluculuk ürünlerinin üretiminde yer alan dokuma şirketlerine sürdürülebilirlik konseptine dayalı bir boyutlandırma makinesi sunmaktadır. Bu makine ile, boyutlandırma aracı yüksek verimli, akıllı bir süreç tarafından uygulanır. Geleneksel yöntemlerle karşılaştırıldığında, bu boyutlandırma makinesi maddelerinin tüketimini % 10’a kadar indirip banyo hacimlerini azaltır. Azaltılmış bir boyutlar ayrıca, kimyasalları hazırlarken ve haşıl sökme için daha az enerji tüketimi anlamına da gelir. Ayrıca, daha az atık üretilmektedir. PROSIZE® sisteminin ana elemanı olan VSB Size Box, Şanghay’da sergilenecek.

Son nesil makineler

İlk kez, dünyanın en geniş yüksek hızlı triko makinesi, HKS 3-M, 280 “(Şekil 1), sergideki gösterimle ziyaretçilere gösterilecek. Bu yeni makine, normal ürün repertuarı için maksimum esneklik sunuyor. Daha öncekilerinin aksine bu makine, farklı genişlikteki kumaşları tek bir makinede eşzamanlı olarak üretilebilmektedir. Makinenin bu benzersiz performansları içinde E 32 ölçüsünde bir kadife kumaş üretmesi de yer alıyor.

KAMCOS® 2 tesisine sahip ilk TM modeli de sergide yer alacak. KARL MAYER Komuta Sisteminin yeni jenerasyonu ile donatılan KARL MAYER TM 3, 186 “, HKS versiyonunun denenmiş ve test edilmiş özelliklerini koruyor. Bunlar arasında, KARL MAYER CONNECT uygulamasını kullanarak mobil cihazlarla veri erişiminin yanı sıra akıllı telefon teknolojisi ve entegre bir lazer durdurma sistemine dayanan fonksiyonlara sahip bir operatör arayüzü bulunuyor. Şangay’da, bu verimli ve esnek üretim makinesi, ekolojik avantajları olan E 32 ayarında sert bir kumaş üretecek. Bu tekstil ürünü, yüksek akışkan yükleri ile su-jetli dokuma tarafından üretilen kumaşların yerine kullanılabilir.

Çözgü hazırlama sektörü için, KARL MAYER aynı zamanda fuarda inovatif VSB Boyut Kutusu’nu da sergileyecek. Her zamanki batırma ve banyo uygulama prosesi yerine, PROSIZE® (Şekil 2) üç yüksek derecede türbülanslı, homojen uygulama alanları, püskürtme çubuğu teknolojisi ve bir sonraki uygulama/sıkıştırma silindiri sistemi ile çalışır. Bu, banyo boyut hacmini ve boyutlandırma katıklarının hacmini azaltır ve böylece çevresel yükler en aza iner. Diğer avantajlar arasında, son derece üniform boyutta bir film ve maksimum dokuma verimliliğini garanti eden daha az elyaf tozu ve % 20 daha büyük iplik kaplama bölgesi bulunmaktadır.

KARL MAYER, dünyada ilk kez benzersiz maliyetteki doğrudan çözgü makinesi ISODIRECT’i de fuarda sergileyecek. Bu çok yönlü makine, her türlü elyaf ipliğini işleyebilir ve 1,000 m/min-1 ‘e kadar eğme hızlarında yüksek kaliteli ışınlar üretebilir.

Trendi belirleyen özelliklere sahip tekstiller

KARL MAYER teknolojisinin ve stratejilerinin bu gösterimi, çözgü-örme kumaşların geniş uygulama yelpazesinin sunumuyla tamamlanacak. Baştan çıkarıcı danteller, spor kıyafetleri için yüksek performanslı kumaşlar, atletizm giyimi için orijinal kreasyonlar ve canlı ve enerji dolu hazır giyim kumaşları  fuarda ziyaretçilere gösterilecek.

İnşaat yapımında tekstiller

KARL MAYER, teknik tekstil sektöründe geniş bir uygulama yelpazesine hitap eden doğru teknoloji ve uzmanlığa sahiptir. Şirketin atkı atma, jeotekstil, çift eksenli ve çok eksenli çözgülü örme makineleri, georid, kompozit ve otomotiv kumaşları üreticilerinin yanı sıra, kakma, branda ve reklam malzemeleri imalatçılarının tesislerinde bulunabilir. ITMA ASIA + CITME fuarının odak noktası inşaat sektörü için tekstiller olacak. Çin inşaat sektörü, ülkenin büyüme alanlarından bir tanesidir, ancak Avrupa ve Amerika’daki inşaat endüstrilerinden farklı olarak, Çin inşaat sektörü geleneksel malzemelere odaklanmaktadır. Tekstil, özellikle beton bileşenlerde kullanıldığında inşaat sektörüne birçok avantaj sağlayabilir. Geleneksel çelik takviyeleri karbon veya cam elyaflı tekstillerle değiştirerek (Şekil 3), kullanılan beton miktarını % 70’e kadar azaltılabilir. Çözgü-örme yapılar için diğer umut verici uygulamalar, sıva içindeki yırtılma direncini arttırmak için yırtılmaya dayanıklı sıva ızgaraları, duvarlarda delik ve çatlakların onarımı için kendinden yapışkanlı bantlar, mükemmel mekanik özellikli, uygun maliyetli, esnek çatı kanopileri ve bitüm çatı malzemeleridir. Bu tür tekstil ürünlerinin örnekleri, sergi sırasında çözgü-örmede bina tekstillerinin avantajlarını göstermek için kullanılacak.

Özel makineler ile şirket içi gösteri

KARL MAYER Changzhzou’ (ÇİN), da 15 – 18 Ekim tarihleri arasında Çin pazarına yönelik seçilmiş makine performans gösterileri ile şirket içi şova katılmaya davet ediyor.

Yeni COP 5 M-EL, 180 “(Şekil 4) beş çubuklu triko makinesi, ilk kez Changzhzou’da halka açılacak. Bu makine, sadece bir E 20 kalibreli bir ayakkabı kumaşı üretecek. Geniş üretim repertuarında bulunan kumaşlar, elektronik kılavuz çubuğu kontrol tesisi ve beş kılavuz çubuğu makineyi son derece esnek kılmaktadır.

Yeni makine, makine içi dizide RD makine serisini temsil edecek. Bu yeni model RD 7 serisinin bir parçasıdır ve hıza vurgu yapmaktadır. Bu yüksek hızlı makine, E 22 ölçüsünde şirket içi şovda bir ayakkabı kumaşı üretecek ve daha önce hiç elde edilmemiş bir hızı ziyaretçilerine gösterecek.

KARL MAYER’in TM 4 TS-EL’i, pamuk işlenmesi için çok yönlü bir terry çözgü örme makinesidir. Changzhou’da, TM 4 TS-EL, 186 “, dışta kabarık mikro fiberler ve iç kısımdaki emici pamuklu E 28 ölçüsünde çift yüzlü bir kumaş üretecek. Bu teknoloji, makineyi çevre dostu bir alternatif haline getiriyor.

Çözgü hazırlama ekipmanı yelpazesinde, KARL MAYER, özellikle ipe boyama ve denim işlemek için kullanılan uzun LONG CHAIN BEAMER (LCB) (Şekil 5) ve BALL WARPER (BW) (Şekil 6)’i gösterecektir. LCB’nin verimliliği, benzer makinelerden % 20’ye kadar daha yüksektir ve kirişler en yüksek kalitededir. BW yüksek kaliteli çözgü topları üretir ve maksimum performansı garanti eder. KARL MAYER, standart uygulamalar için mükemmel bir fayda oranına sahip, kesitli bir çözgü makinesi olan ISOWARP’i de gösterecek. Piyasadaki benzer makinelere kıyasla, bu makinenin performansı, çözgü hazırlamada % 30 kadar daha yüksek olabilir ve dokuma verimliliğini % 3’e kadar çıkabilir.