Gerber Ürünleri Müşterilerinin İş Akışını Hızlandırıyor

Tekstil sektöründe en kapsamlı kalıp geliştirme programıyla tanınan Glengo Teknolojileri  Firması’nın Yönetim Kurulu Üyesi Aygen Vural, dergimize sektörle alakalı merak edilen  soruları cevaplandırdı.

  • Glengo Teknoloji ne zaman ve hangi amaçla kuruldu?

Glengo Teknoloji A.Ş. 1985 yılında amcam Mazhar Yurdakul Vural ve babam Mehmet Aykut Vural tarafından İstanbul’da kuruldu.  Amcam tekstil mühendisi, babam ise yüksek metalurji mühendisidir. Beraber Amerikan Gerber TeCHNOLOGY’nin temsilciliğini alıyorlar. Daha sonra amcam genç yaşta vefat ediyor ve babam yönetmeye devam ediyor, şirketimiz bugünlere ulaşıyor.

  • Glengo Teknoloji ne gibi faaliyetlerde bulunuyor?

Glengo bir teknoloji firmasıdır. Model odasından başlayarak, kesili ürünün çıkışına kadar çözümler sunar; kalıp tasarım programları, serme makineleri, robot kesicilerimiz bulunmaktadır. Firmaların ihtiyacı doğrultusunda Gerber Technology’nin 39 farklı çeşit kesim sistemi mevcuttur. Konfeksiyonun yanı sıra endüstriyel alana da ürün sunabilmekteyiz.

Şirketimizin ürünleri başlangıçta ağırlıklı olarak hazır giyim pazarında kullanılırken, gelişen teknoloji ve pazar sayesinde uzun yıllardır otomotiv,kompozit, havacılık, mobilya, membran yapı, ev tekstili gibi sektörlerden de talep görmektedir. Gelişen pazarlar ve müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda iğneli masa ile ekoseli ve çizgili kumaş serimi konusunda dünyada tek olan Alman menşeili Veith firmasının mümessilliği 2005 yılında aldık ve bu alanda pazardaki eksikliğe bir çözüm sağladığımızı düşünüyoruz.

  • Gerber Ürünleri müşterilerine ne gibi avantajlar sağlıyor?

Ürünlerimiz müşterilerimizin iş akışını hızlandırıyor. Kaliteyi arttırıyor. Elde yapılan birçok işi otomasyon sayesinde hızlı ve düzgün şekilde yapabiliyorsunuz. Numunelerinizi, karton kalıplarınızı makine ile kesebiliyorsunuz.

Beden serileriniz daha düzgün oluyor. Müşterilerimiz bu tarz otomasyon kullanmaya başladığı zaman ürünlerini daha geniş çerçevede tanıtabiliyorlar. Örneğin kendi yağında kavrulan küçük bir şirket iken bu otomasyon sistemlerini kullanarak ihracat olanaklarını genişletebiliyorsunuz.

Bizim bütün büyüme süreçlerini gözlemleme imkanı bulduğumuz çok sayıda büyük müşterimiz var. En başından beri tedarikçileri olduğumuz ve binlerce insanı istihdam eden firmalar bunlar. Biz de bundan büyük bir gurur duyuyoruz.

  • Şu anda hedeflediğiniz yerde misiniz? Glengo Teknoloji’nin gelecekteki hedefleri nelerdir?

Firmamız Kuruluşunda Türk endüstri ve konfeksiyon sanayisine otomasyonu kullandırtarak üretimde kaliteyi arttırmayı hedeflemiştir. Bu değerli otomasyon sistemini müşterilerimiz için en verimli ve en kullanışlı hale getirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz.

Gerber bugün yüzde yetmiş piyasa hakimiyetine sahip bir otomasyon sistemidir. Gerber ,Microsoft ve Intel gibi dünya devi firmaların teknoloji ortağıdır ve altyapısını en hızlı şeklide güncel teknolojiye adapte etmektedir.

  • Glengo Teknoloji olarak sosyal sorumluluk projelerinizden bahseder misiniz?

Eğitime çok önem veriyoruz. Kalıp tasarımlarımız çok sayıda mesleki, teknik Anadolu liselerinde ve çeşitli üniversitelerin tekstil mühendisliği, hazır giyim bölümlerinde, İsmeklerde, Faruk Saraç ve İMA gibi özel modelistlik okullarında kullanılıyor. Türkiye’de 100 ayrı eğitim kurumunda Gerber programları kullanılıyor. Yetişmiş personele aynı zamanda istihdam konusunda destek oluyoruz. İş arayan modelistlerle personel arayan firmaları buluşturuyoruz.

  • Türkiye ekonomisinin şu anki durumu Glengo Teknoloji’yi nasıl etkiledi?

Glengo Teknoloji 33 yıllık bir kuruluş ve sektörde önemli bir deneyime sahip. Türkiye’de birden çok alanda hizmetleri bulunduğu için o dengeyi sağlamış oluyor. Şirketimizin sağlam bir bilgi birikimi var ve böyle durumlarla nasıl başa çıkabileceğini önceden hesaplıyor. Her şeyi ön görerek adım atıyoruz. Yani şu anki ekonomik zorluklar içinde sağlam bir duruşumuz var, bunu korumaya çalışıyoruz.

  • Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Türkiye’de konfeksiyon çok öğrenilmiş bir sektör. Alanında uzman birçok elemana sahip. Bu sektörü Türkiye için çok önemli bir alan olarak görüyorum, sürdürülmeli ve çok sayıda Türk markası dünya pazarında yerini almalıdır.

Glengo Teknoloji AŞ., her pazara hitap eden Gerber CAD-CAM ürünlerine, yıllardır büyük bir birikime ulaşan kendi teknik ve uygulama bilgi birikimini de ekleyerek; hazır giyimden uçak ve havacılık sanayiine, kompozitten otomotive, yelkenden stor perdeye, matbacılık ve ambalaj sanayiinden reklam sanayiine, mobilyadan deri sanayiine kadar hemen her sanayi dalına çözümler sunan ve bu çözümleri ile aranan bir MARKA haline gelmiştir.

Glengo hitap ettiği pazarlara sattığı her türlü sisteme ait yedek parça ve sarf malzemelerini doğrudan kendi stoğundan sağladığı gibi her türlü teknik, uygalama ve eğitim desteğini de İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Adana, Denizli ve Taşkent/Özbekistan’da bulunan yılların bilgi birikimi ve tecrübesine sahip geniş kadrosu ile vermektedir.