GRAFiT 4.0 ile Üretim İzleme ve Optimizasyon

GRAFiT 4.0, Starlinger müşterileri ile işbirliği içinde mükemmelleştirilmiş ve ayrıntılarla donatılmış bir sistem olarak dikkat çekiyor.

Makine aksama sürelerini daha gerçekleşmeden önce tespit etmek hiç gerçekleşmeyecek gibi görünse de artık bir takım çözümler ile mümkün hale geliyor. Merkezi üretim izleme ve dijital süreç optimizasyonu için eksiksiz bir yazılım çözümü olan GRAFiT 4.0 bu arayışa net bir çözüm sağlıyor. Bu yazılım Starlinger makinelerinde kullanılıyor ve ister bilgisayarda, ister smartView uygulamasıyla veya üretim salonundaki bir monitörde olsun operatörün tüm makine parkını gerçek zamanlı ve merkezi olarak izlemesini sağlıyor.

Dijitalleşme, ürün izleme, iOT, yapay zeka: üretimde, bu süreçleri optimize etmek ve otomatikleştirmek için makine verilerinin kullanılması gerekiyor. GRAFiT 4.0 gibi modern yazılım çözümleri, bağlı tüm makinelerin verilerini açık, erişilebilir bir biçimde sunuyor ve böylece operatörün kullanım ve analiz için kullanılabilir olmasını sağlıyor. Örneğin smartView uygulaması aracılığıyla veriler gerçek zamanlı olarak görüntülenerek hataların tespiti, analizi ve düzeltirlmesine izin verilir. Tüm makine parkının merkezi olarak izlenmesi, daha yüksek verimlilik, daha az üretim atığı ve daha düşük maliyetler gibi sayısız avantajlar sunuyor. Bu sistem tüm Starlinger ürün yelpazesinde mevcuttur ve bu portföy göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır, Ayrıca diğer üreticilerin makineleri de standart arayüzlerle entegre edilebilir. Dünya çapında, şu anda GRAFiT 4.0’a yaklaşık 2.000 hat bağlı bulunuyor.

GRAFiT 4.0 – yapısı ve özellikleri

GRAFiT 4.0 net bir veri yapısına sahiptir. Gelecekte, bu yapı makine öğrenimine yönelik olacaktır. Bu da sistemin hataları erken aşamada tespit etmek için eğitilebileceği anlamına geliyor. Sonuçta, makinelerin öngörülen bakımı daha yüksek makine çalışma süresine yol açar, bu da verimliliği artırır, üretim hurdalarını azaltır ve maliyetleri düşürür.

SmartView uygulaması, menü çubuğunu ayrı ayrı ayarlama seçeneğini içeren kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. Popüler özellikler, push bildirimleri, tariflerin depolanması, verilerin bir bilgisayar programına veya ERP sistemine aktarılması ve RFID kilidi ile makinelere erişimi sınırlandırmasıdır. Operatör eğitimi için çevrimiçi eğitimler mevcuttur.

Akıllı çözümler: GRAFiT 4.0 ve rTRACK

Bu akıllı çözümler, yaklaşık 15 yıl önce bir IT servis sağlayıcısı tarafından geliştirilen bir çözüme dayanmaktadır. GRAFiT 4.0, Starlinger müşterileri ile işbirliği içinde mükemmelleştirilen ayrıntılı bir sistemdir. 2018 yılında bağımsız yan kuruluşu GRAFiT’in kurulmasıyla Starlinger Group, ürünü sürekli gelişim ve kapsamlı teknik desteği garanti eden yeni bir platforma yerleştirdi. Bir dünya pazar liderinin desteğiyle GRAFiT, ürün yelpazesini daha da genişletebildi. Bir önceki yıl, tüm geri dönüşüm sürecinde toplu takip için bir yazılım olan rTRACK bu portföye dahil edildi. Teslimatta mallar, geçtiği her istasyonda taranan bir QR koduyla işaretlenir. Veriler sistem tarafından kaydedilir ve malzemelerin alınması, işlenmesi ve teslimi hakkında bilgi verir. Sistem PET geri dönüşümü gibi alanlarda kalite yönetimine önemli bir katkı sağlar; başka bir uygulama alanı da Starlinger tarafından geliştirilen ve polipropilen kumaştan yapılmış büyük torbalar için sirküler bir ekonomiye odaklanan bir konsepttir.

GRAFİT, Starlinger ile IT çözümleri geliştiricisi arasındaki uzun soluklu bir işbirliğinden doğdu. İlk projeler 2004 yılında Starlinger müşterilerinin üretim tesislerinde gerçekleştirildi. Starlinger Group’un bir yan kuruluşu olan GRAFiT, kapsamlı hizmet ve kısa uygulama süreleri sunuyor. Portföy, tesis izleme ve dijital proses optimizasyonu (GRAFiT 4.0) için eksiksiz yazılım çözümlerinin yanı sıra, toplu izleme (rTRACK) gibi lojistik çözümleri de içermektedir. Bu sistemlerin belirleyici avantajları modüler tasarımları ve kanıtlanmış teknolojilerin kullanılmasıdır.