Groz-Beckert Üçüncü Tekstil Sempozyumu “The Fabric Year”de Yaklaşık 150 Misafir Ağırladı

Groz-Beckert, uluslararası konuklarını 19 Haziran 2018  tarihinde Albstadt’a düzenlediği tekstil sempozyumunda üçüncü kez ağırladı. Şirket, “The Fabric Year 2018” başlığı altında, güncel piyasa gelişmeleri hakkında bilgi verdi. Asya, Amerika ve Avrupa’nın 20’den fazla ülkesinde 150 şirket davete katıldı.

“The Fabric Year”’ın açılışını yapan Groz-Beckert Yönetim Kurulu Üyesi Eric Schöller katılımcıları memnuniyetle karşıladı. Günün ilk sunumu Alman Dış Politika Derneği’nden Dr. Josef Braml, tarafından gerçekleşti ve ABD ile Çin arasındaki küresel rekabete ve bunun Avrupa için yarattığı etkilere odaklanıldı.

Groz-Beckert Ürün Pazarlama ve İnovasyon’dan Andreas Engelhardt, uzun yıllardır aynı isimle şirketin sahibi olarak yayınladığı “The Fiber Year” adlı yıllık kitabı üzerinden önemli mesajlar sundu. Engelhardt, küresel elyaf endüstrisinin, 4 yıllık düşüş oranının ardından 2017 yılında yüzde 4 civarında bir büyüme yakaladığını bildirdi. Şirket, sentetik elyaf sektörde en önemli pazar konumunu sürdürmeye devam ediyor; aynı zamanda doğal elyaf alanında da 2001’den beri görülmeyen dinamik bir büyüme yaşadı.

“The Fiber Year”

“The Fiber Year” sempozyumu hakkında önemli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra, Groz-Beckert Pazar Araştırması’ndan Andreas Engelhardt ve Martin Weiler, ulusal elyafın ve kumaş üretiminin gelişimi ve mevcut durumu üzerine gözlemlerini dile getirdi. Sempozyumda önce Vietnam ve sonra Endonezya pazarları ele alındı. Her iki pazarın en önemli ortak özelliği fiber malzemenin ithalatına olan artan bağımlılıktır.

Endonezya ve Vietnam’ın fiber malzemeye olan bağımlılığı, Global Trade Brookfield Associates’in Başkanı Gail Strickler tarafından düzenlenen sonraki sunuma ideal bir konu oldu. Gail Strickler, uzun yıllar özel tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor ve aynı zamanda Trans Pasifik Ortaklığı (TPP) ve tekstil ile ilgili konuları içeren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) müzakerelerinin önemli bir oyuncusu. Strickler, sunumunda Asya perspektifinden Transpacific Partnership’e, müzakerelerin durumuna ve küresel tekstil ticareti için anlaşmanın beklenen etkilerine değindi.

ABD

Gün boyunca, Andreas Engelhardt ve Martin Weiler, önemli tekstil pazarlarının gelişmeleri hakkında daha fazla bilgi verdi. Çin, Hindistan ve Bangladeş ile ABD’deki gelişmeler, bir sunum bloğunda özetlendi. Gail Strickler’in ikinci bir sunum olarak ABD konusunu işledi. Bu sunumda, ABD ticaret politikası ve Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) için müzakerelerin durumu hakkında heyecan verici bilgiler verildi.

Daha sonra Almanya, İtalya ve Türkiye’deki pazarların ayrıntılı bir incelemesi yapıldı. Almanya’daki üretim son birkaç yıl içinde istikrar kazanarak nispeten yüksek bir seviyeye ulaştı ve İtalya’daki tekstil endüstrisi yakın zamanda bir canlanma yaşadı. İtalyan moda pazarında ilginç bir görünüm de İtalyan Çorap Derneği’nden Dr. Davide Bonassi tarafından sağlandı.

Engelhardt ve Weiler, dünya çapında genel bir özet sunarak 2022’ye kadarki bakış açısıyla sunumunu tamamladı. Büyüme potansiyeli, tüm kumaş üretim teknolojileri için, özellikle trikotaj ve nonwovenlarda yüksek büyüme seviyeleriyle vurgulandı.