Hindistan Yaşam Tarzı Trendlerine Işık Tutacak

Heimtextil India & Ambiente India, 27 – 29 Haziran tarihleri arasında 5. etkinliğinde Yeni Delhi Pragati Maidan’da kapılarını ziyaretçilere açacak. Hon’ble Tekstil Bakanı Smriti Irani’nin, sektörün önde gelen yeni markalarının en son koleksiyonlarını sergileyeceği bu önemli buluşmayı başlatması ve ele alması bekleniyor.

Dünya çaptaki trendlerin nabzını belirleyen Heimtextil & Ambiente, ev tekstili ve tüketim malları sektörü için dünyanın en büyük ticaret fuarı markalarından birisi. İki kardeş fuar Heimtextil  ve Ambiente sezonun canlı tasarım dönemleri ve deneyim bölgeleri sunan Hindistan pazarı için ilham verici yeni ürün tasarımlarının ve koleksiyonlarının ilk görünümlerini sunacak.

Fuar’ın 5. gösteriminde, organizatörler Hindistan’ın geleneksel el sanatlarını sergilemek için El Sanatları Geliştirme Kurumları Konseyi’ne bağlandı. Özel küratörlüğünü üstlenen COHANDS Pavyonu, Padamshree & Ulusal Awardee Shri Jai Prakash Lakhwal, Ulusal Awardees Shri Vivekananda Bagchi, Bayan Sneh Gangal, Shri Devendra Kumar Jha, Shri Kamlesh Jangid & Shilp Guru Awardees Shri Har Krishan, Mohd Matloob ve geleneksel Hint el sanatlarının güçlü yanlarını sunacak olan isim Shri Brahmdeo Ram’ı bir araya getirecek.

Geleneksel Hint el sanatları ve çağdaş sanatlar

Düzenlenecek sergide, geleneksel olarak hazırlanmış el sanatlarının yanı sıra  minyatür resim, terracota, kamış ve bambu sanatları, oyma sanatı ve ahşap kakma, bidri, mithila resim ve çömlek gibi sanatlar çağdaş bir dokunuşla öne çıkacak. Fuar aynı zamanda Çin, Endonezya, İsviçre ve Tayland’dan gelen şirketler, Fransa ve Finlandiya’dan uluslararası konuşmacılar ve Hindistan’ın başarılı Hint tasarımcıları ve markaları ile birlikte yaşam tarzı trendlerine ışık tutacak.

Bu sene katılan ülkeler arasında, en büyük katılımı ile Taylan ön sıralarda. Taylandlı Endüstriler Federasyonu’nun Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Teşvik Ofisi’nde Hint ev moda alanındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi için güçlü bir tasarım ilişkisi göz önüne alındığı görülüyor. İki ülke yeni Delhi’deki üç günlük fuarda, 150’nin üzerinde lider şirketle birlikte çarpıcı koleksiyonlarını Yemek, Yaşam, Bağış ve Ev Eşyaları segmentlerinde sunacak.

Tüm önemli bölümleri içeren bir göz gezdirme:

  • Yeni Ürün Lansmanları: D’décor, Reliance, Aditya Birla, GHCL Ltd, R. R International, Manorama gibi önde gelen markalar sezonun yeni koleksiyonları sunulacak.
  • Hint Sanat ve El Sanatları: El Sanatları Geliştirme Kurumları (COHANDS)’nda Hindistan’ın geleneksel sanatının ve el sanatlarının en iyileri sergilenecek.
  • ILA Deneyim Bölgesi: İç mekânlarda yenilikçi konseptler, ürün ve tekstil tasarımcıları arasında “My Heritage, My New Age India” temalı bir tasarımlar, bu özel alanda sergilenecek.
  • Özel Yetenekler Bölgesi: Farklı sanat biçimlerinin canlı sunulması ve Hindistan’ın ziyaretçileri, alıcıları, tasarımcıları vb. için mamul ürünler
  • Misafirperverlik, İç Mimarlar, Perakende Satış Günü: Tanınmış iç mimarlar, perakendeciler ve otel satın alma yöneticileri üç gün boyunca fuarda ağırlanacak.
  • Uluslararası trend seansları: Ünlü uluslararası konuşmacılar Fransız tasarımcı David Landart ve Fin tasarımcı Susanna Björklund, Hindistan’da yaşam tarzı trendleri ve vitrin sanatı üzerine oturumlar düzenlemek için gelecekler.

Messe Frankfurt Ticaret Fuarı Hindistan Pvt. Ltd. tarafından düzenlenen bu önde gelen ev moda iş etkinliği, 27 Haziran’da Yeni Delhi’de ziyaretçilerine kapılarını açacak.