INDA ve EDANA Nonwoven Endüstri Raporunu Yayınladı: 2018-2023 Nonwoven Tahminleri

Nonwoven Endüstriler için yeni oluşturulan Dünya Genel Tahmin raporu, önümüzdeki beş yıl boyunca nonwoven malzemeler için güçlü pazar talebi olacağını öngörüyor.

Önümüzdeki dönemde nonwoven malzemelerine yönelik güçlü pazar talebinin devam etmesi bekleniyor. Nonwoven Endüstriler için yeni oluşturulan Dünya Genel Tahmin raporu, önümüzdeki beş yıl boyunca nonwoven malzemeler için güçlü pazar talebi olacağını öngörüyor.

Bu raporun altıncı edisyonu artık hem Nonwoven Kumaş Sanayicileri Derneği (INDA)’nden hem de Uluslararası Nonwoven ve İlgili Endüstrilere hizmet veren bir kuruluş olan EDANA’dan satın alınabileceği açıklandı.

Raporun öne çıkan özellikleri arasında:

  • Tarihsel dönemde (2008-2018) nonwoven üretimi, spunbond / spunmelt ve drylaid hidroentanglendeki büyümeden ötürü % 5,7 artmıştır.
  • Çin, 2008 yılının sonundan 2018 yılına kadar yıllık % 10,8 büyüme oranını temsil ederek nonwoven üretimine 3,3 milyon ton ekleyerek bu büyümeye öncülük ediyor.
  • Nonwoven son kullanım segmentlerinde, nakliye ve ıslak mendil üretimi en hızlı oranlarda genişlerken, emici hijyen uygulamaları 1.3 milyon tonla en yüksek hacim artışına sahip ürün gruplarını oluşturuyor.

Raporun ortak yazarları EDANA’da Piyasa Analizi ve Ekonomik İşler Direktörü Jacques Prigneaux ve INDA’da Pazar İstihbarat ve Ekonomik İşler Direktörü Brad Kalil, “Dünya çapında nonwoven endüstrisinin beklentileri mükemmel seyir ediyor. Nonwoven endüstrisi heyecan verici bir sektör olmaya devam ediyor”dedi.

Bu kapsamlı yeni rapor, global, nonwoven makro üreticilerinin derinlemesine bilgi ve analizini içeriyor. Arz ve talep tahminleri ve istatistikler; ve ayrıca bölgesel ticaret analizi de bu raporun diğer konular arasında yer alıyor.

Bölgesel bilgiler ve tahminler

Rapor, Kuzey Amerika, Büyük Avrupa, Asya ve Güney Amerika bölgesi için üretim, teknoloji ve yatırım gereksinimleri hakkında ayrıntılı bölgesel bilgiler ve tahminler içeriyor. Raporda ayrıca, ekonomik büyüme, nüfus, son kullanıma göre ürün ve ticaret akışlarına ilişkin bölgesel görüşler de yer alıyor. Diğer önemli konular arasında hammadde kullanımı ve ayrıntılı bir ek bulunuyor.

“Stratejik ortaklar olarak INDA ve EDANA, nonwoven endüstrisinin sürekli büyümesini desteklemeye kararlı. Bu rapor, sağlam makroekonomik analizlere dayanan kilit nonwoven segmentler tarafından endüstrinin gelecekteki talep üzerine en iyi tahminlerini sağlıyor. ” diyen INDA Başkanı Dave Rousse, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünya Çapında Tahmin raporu, tedarik zincirindeki nonwovenlar ve küresel stratejik planlamada yer alan herkes için önemli bir planlama kaynağıdır.”

Güvenilir bir veri kaynağı

EDANA Genel Müdürü Pierre Wiertz, yayınlanan rapor hakkında“Nonwovenların dikkat çekici büyümesi ve küresel başarısı ile, üye şirketlerimiz ve dışarıdan gelenler arasında, finansal analistlerden potansiyel yatırımcılara kadar, sektörü içeriden öğrenenler her zamankinden daha güvenilir piyasa bilgi kaynaklarına ve ileriye dönük verilere ihtiyaç duymaktadır. Önde gelen iki nonwoven endüstrisi derneğimiz tarafından yayınlanan bu yeni rapor onlarca yıllık deneyime ve yüzlerce şirketten elde edilen yakın gözlem ve doğrudan veri toplamaya dayanıyor.”dedi ve sözlerine şu cümleleri ekledi: “Endüstri tarafından endüstri için üretilen bu rapor, nonwovenlar hakkındaki diğer raporlardan daha benzersiz bir araç ve daha meşru ve güvenilir bir veri kaynağıdır.”