Intertextile Apparel Satışları Artırıyor

Intertextile Apparel 25. yılında % 15 daha fazla ziyaretçi ile güvenilir bir platform olduğunu kanıtladı.

Intertextile Shanghai Apparel Fabrics, bir yüzyılın son çeyreğinde katlanarak büyüyor. Fuarın 25. yıl dönümü kutlamalarında, Intertextile Apparel’in Çin’de iş oluşturmak için en gözde ticaret platformu olduğu ve aynı zamanda küresel ortaklarla tanışmak için de ideal bir platform olması ön plana çıktı. Fuar, bu yılki edisyonunda 120’den fazla ülke ve bölgeden 89,662 ziyaretçiyi ağırladı ve çok çeşitli pazarlara açılması ile dikkat çekiyor. (103 ülkeden ve bölgeden 78,131 ziyaretçi, 2018’e göre % 15’lik bir artış gösteriyor)

Messe Frankfurt (HK) Ltd. Kıdemli Müdürü Wendy Wen Çin’in küresel pazar içindeki yerinin şu sözlerle yorumladı: “Çin, sadece büyük yurt içi alım gücüyle değil aynı zamanda küresel moda sektörünün imalat endüstrisine büyük işler yapması nedeniyle de birçok sergicinin küresel pazar stratejisinin büyük bir parçası olmaya devam ediyor. Çin’deki işlerin kilit noktası, yüz yüze ve özellikle de yakından görülmesi ve hissedilmesi gereken tekstillerle karşılıklı etkileşime girilebilmesidir. 25 yıllık tecrübe, Çin’deki katılımcı ve ticari alıcılar için bu fuarı, tekstil ticaretinde güvenilir bir platform haline getirmiştir. Intertextile her yıl sadık katılımcılarını memnuniyetle karşılarken, her edisyonu için de birçok yeni seçenekleri bünyesinde katmaya devam ediyor.”

Fuarda, 10 – 20 yıl üst üste katılan ve 25 Eylül’de düzenlenen gala yemeğinde tanınmış olanlar da dahil olmak üzere, 33 ülke ve bölgeden 4,422 katılımcı (2018: 4,480 katılımcı ve 33 ülke ve bölgeden katılımcı) yer aldı. Yüksek kaliteli ticaret alıcıları, Intertextile’nin ürün yelpazesinin kapsamlı doğasına övgüde bulundu, fuar, kongre genelinde hazır giyim ürünleri için tek adresli bir mağaza olarak tanındı. Functional Lab ve Beyond Denim gibi ürün bölgeleri de katılımcıları hedef alıcılarıyla hızlı bir şekilde eşleştirmenin kolay bir yolunu sundu.

Wendy Wen sözlerine şu şekilde devam etti: “Fuarın sektördeki olumlu itibarı sayesinde, katılımcılar en son koleksiyonlarını sergilemek için Intertextile’i tercih ediyor, bu da ziyaretçilerimize mevcut inovasyonu gören ve hisseden ilk ziyaretçiler olmalarıyla büyük ayrıcalık oluşturuyor. Bu sebeple fuarımız dünyanın her yerinden daha fazla ziyaretçi çekmektedir. Bu edisyonda, daha fazla ülke ve bölgeden ticari alıcıları memnuniyetle karşıladık. Bu nedenle, bir pazarın veya ekonominin o dönem ne kadar sorun yaşadığına bakılmaksızın, Intertextile’in çok çeşitli tedarikçi ve alıcı ağı, işin her zaman fuarda kendini göstermesini sağlıyor.”

Bu yıl, fringe programında öne çıkan şu özellikler dikkat çekti: Asya’nın ilk FASHIONSUSTAIN konferansı; uluslararası ticaret ve sürdürülebilirliğe odaklı bir yuvarlak masa toplantısı; FutureCast 2021 temalı Tüketici ve Yaşam Tarzı Trendleri: Yeni Tüketici Kuralları; Akıllı Fabrika Forumu, Yapay Zeka (AI) uygulamaları ve eğilimlerine odaklanan bir panel tartışması.

Katılımcı gözlemleri

15 yıldır burada sergi açıyoruz. Fuarın bu edisyonunda standımıza çok sayıda alıcı geldi. Çin pazarına ulaşmak için en iyi platform bu ama aynı zamanda çok uluslararası bir fuar. Burada birçok şirket sergiliyor, bu nedenle küresel sektörü bir araya getiriyor. ”

Kiichiro Kobayashi, Müdür, Elyaf ve Tekstil Pazarlama Bölümü, Asahi Kasei Corporation, Japonya

Functional Lab

“Bu fuar 25 yıldır faaliyet gösteriyor ve birçok yurtiçi ve yurtdışı marka ve alıcıyı kendine çekti. Uzun yıllardan beri katıldığımız bu fuar bu yıl da oldukça dikkat çekiciydi. Bu platform sayesinde pazar trendleri ve markalarıyla bütünleşiyor, şirket imajımızı destekliyor ve nihayetinde uluslararası ve yurtiçi satışları artırabiliyoruz.”

Hon Chen, Spun İplik ve Kumaş ve Konfeksiyon Müdürü, SBU, Uzak Doğu Yeni Yüzyıl Şirketi, Tayvan

Kore Pavilyonu

Intertextile’deki Koreli katılımcılar, yüksek kaliteli ürünleri sayesinde fuarın ilk iki gününden itibaren kayda değer iş sonuçları elde ettiler. Bu fuar, gelecek sezon için gerçek siparişlerin verildiği nihai bir kaynak platform olarak kabul ediliyor. Intertextile, Kore tekstillerini uluslararası bir pazara etkili bir şekilde tanıtmamızı sağladı.”

Young Sang Yoon, Kore Moda Tekstil Birliği Başkan Yardımcısı, Kore

Sürdürülebilirlik Hakkında Her Şey

Testex’in Intertextile Shanghai’da, Çin’in ve belki de dünyanın önde gelen fuarı olması nedeniyle sergilenmesi önemlidir. OEKO-TEX’in resmi temsilcisiyiz ve beş yıldır sergi yapıyoruz. Üyelerimiz şu ana kadarki fuar sonuçlarından çok memnun. Tüm Avrupa’dan ve ABD’den ticaret yapan şirketlerle ve markalarla konuşmak için çok iyi fırsatlarımız oldu.”

Marc Sidler, Grup CMO, Testex AG, İsviçre Tekstil Test Enstitüsü, İsviçre

SalonEurope

“Intertextile özellikle Çin pazarını hedef almak için çok önemli bir konumda. Çin, hem üst seviye hem de orta seviye pazarlar için hazır giyim üretiminde hâkim güçtür. Salonlar çok kalabalık, burada bir sürü insan var. Katılımcılar mutlu ve markalar memnun görünüyor. Şimdiye kadar çok iyi bir gösteri yaptık.”

Paul Alger, Uluslararası İşletme Direktörü, İngiltere Moda ve Tekstil Birliği, İngiltere

Premium Yün Bölgesi

“Çin, Dormeuil için kesinlikle çok önemli bir pazar ve önümüzdeki birkaç yıl içinde en iyi pazarlarımızdan biri olmasını istiyoruz. Bu nedenle, bu fuara katılmak bizim için çok önemli. Son 10 yıldır burada sergiliyoruz, Intertextile’den yeni bir ödül aldık, bu nedenle bu fuar şirketimiz için çok önemli.”

Aline Galimberti, Ürün Müdürü, Dormeuil, Fransa

Tasarım İçin Verve

“İşler şu ana kadar gerçekten çok iyi oldu, fuarda özellikle harika bir ilk gün geçirdik. Fuar boyunca yaptığımız satışlardan çok memnunum. Çoğunlukla Çin’den, çoğunlukla üreticilerden ve Avustralya’dan alıcılarımız vardı. Çin pazarı için buradayız, bu nedenle mevcut Avustralyalı müşterileri de görmek hoş bir sürprizdi. Bu, Intertextile’deki dördüncü yılımız.”

Joe Moreline, Satış, Camilla Frances, İngiltere

Alıcı izlenimleri

“Intertextile’ye hemen hemen her yıl katılıyorum. Satın alma ihtiyaçlarımı karşılayan çok sayıda katılımcı var. Çevre dostu kumaşlar sağlayan bazı üreticiler de dahil olmak üzere bazı kaliteli tedarikçiler buldum. Bu, bu sektördeki en profesyonel sergilerden biridir. Katılımcılar ve ürün kaynakları daha fazladır ve bu da yüksek satın alma verimliliği sağlıyor. ”

Yang Chen, Genel Müdür, Hengsheng Konfeksiyon, Çin

“Burada olmak bize pazardaki ürünler, en son teknolojiler ve sürdürülebilir seçenekler hakkında daha geniş bir fikir veriyor. Grubumuzdaki alıcılar fuarın büyüklüğünden ve aralığından çok etkilendiler. Yuvarlak masa, özellikle Asya’daki farklı derneklerin herkesin pazara nasıl uyum sağladığını tartışmasına izin verdiği için fuarın çok önemli bir parçasıydı. Bu fuar bir hazır giyim üreticisinin katılabileceği en iyisidir. ”

Rosette Carrillo, Direktör Yardımcısı, Filipinler Giyilebilir İhracatçıları Konfederasyonu, Filipinler

“Erkekler, kadınlar, çocuklar ve ev işleri için kumaşlar bulmak için buradayız. Burada teklif edilecek çok şey var, bu yüzden bulabildiğimiz kadarını bulmak için buradayız. Bu bizim ilk defa burada olmamız değil – geri dönmeye devam ediyoruz, çünkü buradaki teklif çok büyük, fiyatlandırma ihtiyaçlarımıza uyuyor ve müşteri hizmetleri oldukça iyi.”

Alan Aschenbrenner, Debenhams, Uzak Doğu Başkanı, İngiltere

Fuar 25 – 27 Eylül tarihleri arasında Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde (Şanghay) Yarn Expo Autumn, CHIC ve PH Value ile eşzamanlı olarak yapıldı. Fuarın İlkbahar Edisyonu 11 – 13 Mart 2020 arasında gerçekleşecek ve bir sonraki Sonbahar Edisyonu 2020 Eylül tarihlerinde yapılacak.