Isı Geri Kazanımı ve Egzoz Havası Kirliliği Getzner AG’de Kontrol Kazandı

Getzner AG’nin yeni germe makinalarının egzoz havası arıtması, çok kademeli BRÜCKNER ECO-HEAT ve ECO-AIR sistemi ile gerçekleştiriliyor.

Son iki yüzyılın muhtemelen en güçlü sanayi dalı olan tekstil endüstrisi, Vorarlberg, Avustralya’da bulunan üstünlüğünü kaybetti. Ancak, tekstil hala belirgin bir şekilde burada temsil ediliyor. Vorarlberg’deki en büyük 20 endüstriyel şirket arasında Getzner AG, bunlardan sadece biri.

200 yıl önce kurulan Getzner AG, bugün Afrika şam kumaşlarının üretimi ve önde gelen gömlek moda kumaş üreticilerinden biridir. Getzner AG’nin Bludenz’deki ana fabrikasındaki yeni ürün üretim salonlarında, kumaşlar hazır giyim için dokunuyor ve terbiye ediliyor. Kumaşlar özellikle yeni BRÜCKNER germe makinesi üzerine özel işlemlerle hazırlanıyor. Tekstil terbiye işlemleri sırasında maddeler kumaşta buharlaştığı sırada, germe makinalari süpürülmek zorunda ve bu işlemlerde aynı zamanda egzoz havasının çevreye yayılmadan önce temizlenmesi gerekiyor.

Getzner AG’nin yeni germe makinalarının egzoz havası arıtması, çok kademeli BRÜCKNER ECO-HEAT ve ECO-AIR sistemi ile gerçekleştiriliyor. İlk olarak ECO-HEAT ısı geri kazanım sisteminde, kurutma işlemi için ısıtılmış temiz hava üretiliyor ve bu da enerji tüketimini gözle görülür biçimde azaltıyor. İkinci olarak ECO-HEAT ısı geri kazanım sisteminde, şirketin dahili ısıtma sistemi için su ısıtılıyor ve böylece ısıtma ihtiyacına bağlı olarak, harcanan ısı enerjisinin % 85’ine kadarı geri kazanılıyor. Egzoz havasındaki kirleticiler, ECO-AIR egzoz havası temizleyicisinde yoğunlaştırılır ve ayrılır. Egzoz havası fanının arkasındaki susturucu, egzoz sesini en aza indirir.

Kanıtlanmış ECO-HEAT bileşenleri yüksek ısı transfer verimi garanti eder ve özellikle sağlam ve bakım dostu bir tasarım sağlar. Isı eşanjörlerinin, tam performans sağlamak için kaçınılmaz tortulardan düzenli aralıklarla temizlenmesi gerektiğinden, çıkarılmaları kolaydır. Isı değiştiriciler, verilen temizlik odasında düzenli olarak kaynatılır. Getzner AG’nin yedek ısı değiştirici modülleri stokta bulunduğundan, ısı eşanjörleri zaman baskısı olmadan temizlenir.

Bu modern çok aşamalı egzoz havası sistemi ile Getzner AG, egzoz havası ısısının çoğunu BRÜCKNER ECO-HEAT sistemlerinde geri kazanırken yüksek enerji verimliliğine ulaştı. Ayrıca, bu canlı ortam, BRÜCKNER ECO-AIR egzoz havası temizleme sistemi sayesinde, üretim sürecindeki duman, gürültü ve kokularla kirlenmiyor.