İsviçre: İnovasyonların Beşiği

İsviçreli tekstil makineleri şirketleri “mucit geni” ile müşteriler için artı değer yaratıyor.

İsviçre’nin yenilikçi ruhu, yüzyıllar boyunca yaşam deneyiminin çeşitli alanlarını kapsayan icatlarla defalarca kendini gösterilmiştir. İsviçre küresel tekstil endüstrisi üzerindeki etkileri, sürekli ve önemli gelişmeler ile en dikkate değer ülkeler arasında yer almıştır. İsviçreli tekstil makineleri şirketleri, doğal olarak gelişen bu yaratıcılık geleneğinin merkezinde yer almaktadır. Günümüzde, Swiss Textile Machinery’deki makine ve parça üreticileri ve servis sağlayıcıları, tekstil endüstrisini etkileyecek sürekli yeniliklere olan bağlılığıyla geleceğin bu mirasını sürdürmektedir.

Günümüzde hiç kimse, fare ve bilgisayar etkileşimlerinin bu kadar kolay, hızlı ve sezgisel hale gelmeden önce işlerimizi nasıl yönettiğimizi pek hatırlamıyor. Aslına bakılırsa, gerçek anlamda hayat değiştiren bir buluş olan bilgisayar faresinin kitlesel pazarda ilerlemesini 1982’de ilk seri üretime geçirerek sağlayan İsviçreli Daniel Borel idi.

Çikolata dünyasında İsviçre’den gelen öncüler sayesinde hayat bugün de daha tatlı: İsviçreli yaratıcıları, bugün bildiğimiz nefis tadı mükemmelleştirdi ve çikolatanın dünya çapında daha uygun ve düşük maliyetli hale gelmesini sağlayan bugün bildiğimiz tablet formatı, 1819’da François-Louis Cailler tarafından tasarladı.

Bu tür bazı gelişmeler bireysel yaşamlarımızı, belirli bir işletmeyi veya sektörü etkiledi. Geçmişe baktığımızda, İsviçreli icatlar, küresel tekstil endüstrisine defalarca enerji verdi. Caspar Honegger’in dokuma tezgahı (1842), Georges Audemars’ın suni ipeği (1855), Isaak Groebli’nin mekikli nakış makinesi (1863), Karl Friedrich Gegauf’ın kenar dikiş makinesi ve daha sonra Othmar Winterhalter’ın zip (1923) gibi icatları ve George de Mestral’ın Velcro tutturucusu (1951) bunlardan bazıları. Yakın geçmişten beri, çoğu okuyucunun iyi bildiği üzere Swiss Textile Machinery üyelerinin başarılı ilerlemelerinin üzerinde durmaya gerek yok.

Yenilik geleneği

Yıllar önce çoğu işletme, kurucuların bir teknoloji veya makinenin icadı üzerine inşa ettikleri ve daha sonra nesiller boyunca geliştirilen aile işletmeleriydi. Birçok İsviçreli tekstil makine şirketinin bir asırdan daha uzun bir geçmişi vardır ve bazıları hala aile mülkiyetindedir. Yenilik geleneği, İsviçre tekstil makineleri üreticileri, parça üreticileri ve servis sağlayıcıları için on yıllar boyunca doğal olarak gelişti. İcat bugün hala İsviçre için bir yaşam biçimidir ve bu felsefenin meyveleri yine 30 üyenin inovasyonlarını sergileyeceği ITMA Asia + CITME 2018’de gösterilecektir.

İsviçreli inovasyonun tekstil teknolojisindeki sağlam gücü, bu şirketler tarafından toplam 3968 yıllık bir deneyim üzerine kurulmuştur. Yıllar boyunca derin bu şekilde bir Ar-Ge bağlılığına sahip olmak, dünyanın ilk MÖ 2.000 yıllarında Antik Mısır’daki ilk çok renkli kumaşları ile ileri teknik tekstillerin modern çağları arasındaki zaman dilimine eşittir. Piramitlerden duvarlara, tavanlara ve döşemelere entegre edilmiş yüksek teknolojili kumaşlara …

Müşteri güvenini oluşturmak

İsviçreli tekstil makineleri firmalara kuşakları boyunca, “mucit geni” ile birlikte uzmanlık verilmiştir. Bununla birlikte, her şeyden önce müşteri taleplerinin öncelikli olduğunun kabul edilmesi olmuştur. Bu ihtiyaçları yenilikçi çözümlerle karşılamak gerçek hedeftir. Derneğin Genel Sekreteri, Cornelia Buchwalder konu ile ilgili şu ifadelerde bulunuyor: “İnovasyon tecrübesi ve mirası, İsviçre Tekstil Makineleri üyelerine kendi iş başarılarını sağlamalarına yardımcı olarak müşterilerimiz için kesinlikle artı değer sağlıyor” diyor.

İsviçreli tekstil makineleri şirketleri tarafından belirlenen bazı standartlar, onlarca yıl boyunca, okuyucuların dersleri sırasında ders kitaplarından öğrenebilecekleri şekilde kurulmuştur. Endüstri 4.0 ilerledikçe, daha fazla yeni teknoloji ve standartlar beklenebilir. Dernek Genel Sekreteri Buchwalder: “İsviçreli Tekstil Makine üyelerinin gelecekte dünya tekstil sektörünü etkileyecek olan yenilikleri tanıtmaya devam edeceğinden eminim ve Barcelona’daki ITMA 2019’u büyük bir sabırla bekliyorum.” dedi.