İsviçre İnovasyonlarının Gücünü Hissedin

İsviçreli makine üreticilerinin ‘yaratıcı DNA’sı ITMA 2019’da ziyaretçilerle buluşacak.

En son teknoloji trendlerini ve en yeni makine gelişmelerini keşfetmeye istekli çok sayıda temsilcinin ilgisini çeken ve sadece dört yılda bir düzenlenen ITMA, tekstil makine üreticileri ve müşterileri için dünyadaki en büyük gösteridir. Tekstil makineleri olimpiyatları niteliğinde olan bu etkinliğin 2019 edisyonu Haziran ayında Barselona’da gerçekleşecek ve ITMA’ya katılımı her zaman merakla izlenen ve ziyaretçilerin ilgi odağı olan İsviçre tekstil makinaları, fuarda güçlü bir katılım gösterecek.

ITMA 2019’da İsviçre’den gelen 63 katılımcının çoğunluğunu, ulusal temsilciler birliği olan İsviçre Tekstil Makinacıları Birliği (Swissmem) altında etkinliğe katılacak. Swissmem Başkanı Ernesto Maurer, şu sözlerle orijinal inovasyonların heyecan verici ve dinamik gösterisini vaat ediyor:

“İsviçreli makine üreticileri bu gibi büyük fuarlarda her zaman manşet sunumlara imza atıyor ve bekleneni ortaya koyuyor. Barselona bu yıl bir istisna olmayacak. Ulusal DNA’mızda yer alan tekstil inovasyonlarını ve daha geniş alanda sayısız çığır açan icatlara dayanan geleneğimizi temsil eden üyelerimiz İsviçre inovasyonunun gücünü kesinlikle göstereceklerdir.”dedi

Çikolata kalıbı, gazlı içecekler ve bilgisayar faresi kadar çeşitli tarihi buluşlar ortaya koyan Swissmem, ITMA’da tekstil ile ilgili en yeni inovasyonlarını sergilemek ve aynı zamanda bu yaratıcılık gücünü vurgulamak istiyor.

İsviçre Tekstil Makineleri Birliği üyelerinin mirası, sanayi devriminin başlangıcına dayanan ve dünya çapındaki tekstil üreticilerinin ihtiyaçlarını karşılamada toplam 4.000 yıldan fazla bir deneyime sahip olan etkileyici bir geçmişten gelmektedir.

ITMA 2019’da (20-26 Haziran), tekstil tedarik zinciri boyunca elyaf ve iplik üretiminden örgü, dokuma, nonwoven kumaş, boya ve terbiye gibi her büyük sektör, İsviçre tarafından sergilenen yenilikler ve ürünler ile kaplanacak. Tekstil testleri, kalite kontrol ve iplik eğirme gibi disiplinlerin çoğunda, İsviçre firmaları dünyada lider önemli ülkeler arasındadır. Gelenek, İsviçreli inovatif güç için temel bir arka plan oluşturmuştur ancak günümüzde ilerleme, dijitalleşme, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği gibi alanlarda modern ve gelecekteki trendlerin ön saflarında yer alan şirketler, çalışmalarını pratik olarak her yönden destekleyen veri işleme ve yorumlama ile gerçekleştirmektedir.

İsviçre Tekstil Makineleri Birliği Genel Sekreteri Cornelia Buchwalder, endüstrinin sürekli değişen zorluklarla karşı karşıya kaldığını kabul ediyor ve kendilerinin tekstil sektörünün bu amansız globalleşmesine bağlı olmadığını şu sözler ile vurguluyor: “Biz İsviçre’de, finansal açıdan sağlam ve elbette ‘yaratıcı DNA’mızın’ mümkün kıldığı makine ve teçhizatın gelişimini sürdürmesi sayesinde, tekstil dünyasının devam eden evrimine ayak uyduracak yapı ve güce sahip şirketler olduğundan eminiz.”

“Ayrıca pazara sunduğumuz teklifin özü olan müşteri ihtiyaçlarına yönelik ortak bir bağlılığa sahibiz. Sonuç olarak, müşterilerimize katma değer sağlamayı, onların iş hedeflerine ulaşmalarına ve sürdürülebilir kârlılık kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz.”