ITEMA Grubu 2018’in İlk Çeyreğinde Çok Önemli Büyüme Hızı Gösterdi

Sınıfının en iyisi dokuma makineleri, yedek parçalar ve entegre hizmetler de dahil olmak üzere gelişmiş dokuma çözümlerinin dünya lideri Itema Group, son birkaç yılda şirketin sürekli büyümesini bir kez daha teyit ederek 2018’in ilk çeyreğine ilişkin sonuçlarını açıkladı.

Açıklanan sonuçlara göre şirketin cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre % + 15 artarak 2018’in ilk çeyreğinde 80,5 milyon avro oldu. Ana işi, sınıfının en iyisi dokuma makinelerinin üretimi ve pazarlaması olan firma, 2017 yılının aynı dönemine kıyasla daha önce benzeri görülmemiş satış sonuçları kaydetti. Itema dokuma makinelerine artan talep giderek artıyor bu sıçrama Çin, Türkiye ve Hindistan gibi ana tekstil pazarlarındaki dokumacıların da takdirini topladı.

2018’in ilk çeyreğinde kaydedilen ciro, şirketin güçlü uluslararası varlığını, dış pazarlardan kaynaklanan toplamın % 92’si ile gösteriyor. İtalya pazarı, yerli kaliteli kumaş üreticilerinin iyi pazar performanslarını gösteren dokuma makineleri satışlarında kaydedilen olumlu eğilim ile de iyi sonuçlar elde etti.

Ancak dokuma makinelerinde sağlanan başarı, Itema için memnuniyet sağlamakta yalnız değildi. 2017 yılında Grup, tekstil, havacılık ve medikal endüstrileri için teknik kompozit ürün tedarikçisi olan Lamiflex’te çoğunluk hissesinin (% 61) satın alınmasına yönelik ilk başarılı operasyonu olan “Proje Galaksisi”’ni başlattı. Şirketin 2018 ilk çeyreğinde cirosu % 6 arttı.

Itema, bazı tekstil pazarlarının kırılgan makroekonomik ve politik koşullarına bağlı olarak ani yavaşlamalara maruz kalarak oldukça uçucu bir piyasada faaliyet gösterme bilinciyle hareket etse de, yılın geri kalanın dolu dolu bir siparişleri güvence altına aldığı ivme ve güvene dayanacak.

Itema Grubu CEO’su Carlo Rogora şunları söyledi: “2018’in ilk çeyreğinde elde edilen mükemmel sonuçlar, Grup tarafından alınan iki önemli stratejik kararın sonucudur: sektörde teknolojik lider olarak konumumuz ve uluslararası büyümeye olan bağlılığımız. 2012’den bu yana Itema, sürekli yenilemeye yönelik taahhütleri sayesinde dokuma makinelerinin satışlarını iki katına çıkarmayı başarmış ve bu sayede Grubumuzun endüstride teknolojik ölçüt haline gelmesine olanak sağlayan çığır açıcı, akıllı dokuma çözümler geliştirmemize neden olmuştur. Araştırma ve inovasyon ( her yıl Grubun cirosundan ayırılan % 3’lük payla), bizim için vazgeçilmez olmaya devam edecektir. ”

R9500² İplik Dokuma Makinesi

Itema’nın ilk olarak Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen ITM sergisi sırasında piyasaya sürdüğü yeni R9500² iplik dokuma makinesi şirketin inovasyona odaklanmasında somut bir kanıt. Yeni R9500² kancalı denim dokuma makinesi, özellikle çok sayıda gelişmeye ve yeniliğe sahip olan denim dokumada uzmanlaşmak için tasarlanmış ve geliştirilmiş.

ItemaLab ™, gelişmiş inovasyon departmanı tarafından geliştirilen iSAVER ™ ile, dokuma endüstrisinde inovasyon sınırlarını zorluyor

Endüstriyel dokuma makinesi, piyasaya sürülmesinden bu yana ilk kez, kumaşın sol tarafındaki atık tabakasını tamamen ortadan kaldırabildi ve denim dokumacılar için önemli, gerçek ve ölçülebilir tasarruflara yol açabilecek bir yenilik getirdi. ISAVER ™, sürdürülebilir dokumaya yeni bir kriter getirerek, hammadde atıklarını önemli ölçüde azalttı.

Grup, liderliğini güçlendirmedeki kararlılığını ve sadece organik olarak değil, aynı zamanda hedeflenen kazanımlar (“Proje Galaksisi”) ile büyümenin kararlılığını teyit ediyor ve böylece sadece tekstil makineleri sektöründe değil, aynı zamanda genişlemek üzere ilgili tedarik zincirleri boyunca son derece yenilikçi endüstriler için önemli sinerjiler yaratıyor. Itema, Lamiflex’deki hisselerin satın alınması gibi bir dizi önemli operasyonla, sürekli olarak büyümeyi hızlandırmayı ve Itema’nın uzun vadeli kârlılığını güvence altına almayı amaçladı.

Itema Grubu CEO’su Carlo Rogora 2018’in ilk çeyreğinde elde edilen sonuçları şöyle değerlendirdi:

“Olumlu net finansal pozisyonumuz ve mükemmel piyasa sonuçlarımız, büyüme yolumuzda bağımsız bir şekilde ilerlememizi sağlıyor. Hissedarlarımızın tam teşekküllü desteğiyle, küresel düzeyde daha sağlam ve rekabetçi bir Grup oluşturmaya ve daha iyi, daha akıllı, daha hızlı çözümler, artan performanslar, daha az tüketim ve gelişmiş kullanıcı sunma konusundaki yoğun Ar-Ge çalışmalarımızı yoğunlaştırmaya devam edeceğiz.“