İTHİB Öncülüğünde Başlatılacak Ur-Ge Projelerinin Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ev sahipliğinde 26 Kasım 2018 tarihinde Dış Ticaret Kompleksi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda Devlet Yardımları ve UR-GE Proje Destekleri konulu bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Sn. Mehmet Ali Kılıçkaya’nın teşrifleriyle gerçekleşen toplantıda tekstil sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı firmalarımızla bir araya gelinerek son dönemde devlet yardımlarında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Öksüz “Ocak-Ekim döneminde geçen yıla kıyasla firmalarımızın yaptığı devlet yardımı başvurularında ciddi bir artış kaydedildi. Kırdığımız ihracat rekorlarında, firmalarımıza sağlanan bu destek ve teşviklerin çok büyük payı bulunmaktadır. Ancak daha çok katma değerli ihracat gerçekleştirebilmek amacıyla; devlet yardımlarını daha fazla öğrenmeli ve verilen desteklerle firmalarımıza yeni ufuklar kazandırmalıyız.” dedi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya ise Bakanlık olarak bugüne kadar ihracata hazırlık aşamasından yüksek katma değere yönelik desteklere kadar her düzeyde sundukları desteklerle ihracatçının yanında yer aldıklarını ve mevcut destekleri daha da geliştirerek ihracatçının teminatı olmaya devam edeceklerini belirtti. Hepimizin tek derdinin daha müreffeh bir ülkeye kavuşmak olduğunu, Atatürk’ün belirlediği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefinin ancak daha çok ihracat ve yatırım yaparak gerçekleşebileceğini ifade etti.

Toplantının ikinci bölümünde Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü uzmanlarından Hürol Karlı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projeleri (UR-GE) hakkında bir sunum yaptı. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların ihracata ilk adımlarını atmalarını sağlayan bu destekle neler kazanacaklarını anlatan sunumu büyük ilgi gördü.

Ardından, önümüzdeki dönemde İTHİB tarafından örme kumaş, dokuma kumaş, konfeksiyon yan sanayi, el örgüsü ipliği ve teknik tekstiller alanlarında hayata geçirilmesi planlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projeleri de tanıtıldı. Halihazırda yürütülmekte olan ev tekstili alanındaki projenin yanı sıra pek çok alt başlıkta başlatılması planlanan projelerle tekstil ihracatçılarının uluslararası arenada daha fazla etkili olması hedefleniyor.