ITMA 2019 Son Başvuru Tarihi İtibariyle Tamamen Ayırtıldı

Dünyanın önde gelen tekstil ve hazır giyim teknolojisi fuarı ITMA 2019, en yeni trendler, teknolojiler ve materyallerden oluşan canlı bir sergi için hazırlanıyor.

CEMATEX başkanı Sayın Fritz P. Mayer, “ITMA 2019’a aldığımız talep sonucunda, iki sergi salonunun eklenmesine rağmen alan talebini karşılayamamamız bizim için büyük bir sorun oluşturdu. ITMA, tekstil endüstrisinin en önemli gösteri platformdur. Bu nedenle, ITMA’nın kökleşmiş veya yeni bir pazarda, mümkün olduğunca çok sayıda çözüm sağlayıcı tarafından geniş bir yelpazede son teknoloji çözümleri sunması gerektiği kanaatindeyiz.” Dedi.

ITMA 2019’u organize eden ITMA Services’in başkanı Charles Beauduin şunları söyledi: “Uluslararası bir platform olarak, önceliğimiz, fuara katılmak için mümkün olan en uygun başvuru sahibini barındırmaktır. Şu anda, sadece gösteri katındaki 47 ülkeden 1.660 katılımcıyı ağırlayabildik. Pek çok adayı bekleme listesine koymamız gerekti.”

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği) direktörü Federico Pellegata, “Alan kısıtlamalarının farkındayız ve organizasyon ekibimizi bu konudaki çabalarından dolayı tebrik ediyorum. ITMA 2019’un, tüm sektrin fayda sağlayacağı, daha canlı ve trend belirleyici bir platform olacağına inanıyorum.”

ITMA’da uygulamalı alan açısından en üst sektörlerden biri İplikçilik oldu. Bu alanda her ITMA etkinliğinde önemli bir isim olarak öne çıkan Murata Makina, en yeni iplik makineleri yelpazesini, öne çıkaracak. Başkan ve CEO’su Bay Daisuke Murata şunları söyledi: “ITMA, bizim için özellikle yeni makinelerimizi benzersiz teknolojileriyle birlikte sergilediğimiz bir platform olarak çok önemli bir uluslararası etkinlik. ITMA’in yeni şirketler de dahil olmak üzere daha fazla katılımcıyı ağırlayacağı büyük bir fuar alanı, daha fazla ilgi çekecek ve daha geniş bir kitleye hitap edecek. Endüstrinin içinde işbirliği yapmak için de büyük fırsatlar olacak.”

Heyecan verici bir sektör olan baskıcılık ITMA 2019’da

Önceden, bitirme sektörünün bir parçası olan baskıcılık, bağımsız bir bölüm olarak, endüstrinin dijital dönüşümü kucaklamasıyla çok güçlü ilgi topladı. Bu ilgi ITMA’ya da yansıdı ve basım ve mürekkep sektöründeki katılımcı sayısı ITMA 2015’teki etkinliğe oranla yüzde 30 arttı.

SPGPrints Group CEO’su Dick Dickson, “Dijitalleşme tekstil ve hazır giyim endüstrisinde çok büyük bir etki yaratıyor ve etkisinin gerçek boyutu sadece tekstil baskı şirketlerinde değil, tedarik zincirinde de görülebiliyor. Marka sahipleri ve tasarımcılar, dijital baskının çok yönlü işlemlerini nasıl dönüştürebileceğini görmek için ITMA 2019 gibi fırsatları değerlendiriyorlar. Geleneksel ve dijital tekstil baskısında toplam tedarikçi olarak, ITMA’yı en son teknolojilerimizi gösterebileceğimiz önemli bir pazar olarak görüyoruz. ”

Baskıcılığın yanı sıra, büyük dönüşüm ve hızlı gelişme yaşayan bir başka sektör de hazır giyim sektörü oldu. Daha önce yoğun iş gücü gerektiren giyim endüstrisi, artık yapay zeka, robotik, görüntü sistemler ve diğer gelişmiş otomasyondan yararlanarak bir çözüm yelpazesi sunuyor.

Tekstil ve hazır giyim endüstrisi trendlerinin, entegre üretim tedarik zincirine yönelmesi, pek çok yeni çözüm sağlayıcının ITMA 2019’da yer almasını sağladı. Bazıları, alıcılara entegre çözümler sunmak için standlarını kendi endüstri ortaklarıyla birlikte seçmeyi tercih etti. Yeni adaylar arasında Borsoi, Bullmer, Card Clothing & Services, Han’s Yueming Laser, Juki, Serkon Tekstil ve SoftWear Automation bulunuyor.

Başarılı ITMA 2019 başvuru sahipleri, bu ay stand alanlarının detaylarını ve  kabul belgelerini alacaklar.

20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan ITMA 2019, Fira de Barcelona, Gran Via mekanındaki dokuz sergi salonunu kaplayacak. Artan talep doğrultusunda fuar salonunun genişletilmesi ve sektör dağıtma planında değişiklikler yapıldı.