ITMA Asya + CITME’de Monforts’la Gelişmenin Ötesinde

Endüstri 4.0′, atıkları azaltma ve ham madde kullanımını en aza indirgeme ile birlikte Monforts’un önemli yeni gelişmeler yaşamasına yol açtı.

Bu yılki ITMA Asia + CITME Fuarı’nda ziyaretçilere, Web-UI uygulaması ile birlikte Monforts teknolojilerinin uzaktan görselleştirilmesi olanak tanınarak , akıllı telefonlar ve tablet cihazlar aracılığıyla şirketin en yeni Qualitex 800 kontrol sistemi yakından gösterilecek.

Monforts Satış ve Pazarlama Direktör Yardımcısı Klaus Heinrichs, “Yeni makine konseptlerine yaklaşımımızda birçok Endüstri 4.0 prensibini zaten benimsiyoruz ve Qualitex 800, operatörlerin dokunmatik ekran cihazlarından tanıdığı tüm sezgisel özelliklere sahip. Endüstri 4.0 operatörler için navigasyonu son derece kolay hale getiriyor, yeni bir sisteme aşina olmak ve tüm makine parametrelerinin tam kontrolüne izin vermek için gerekli zamanı kısaltıyor.” Dedi.

Eco Aplikatörü

İki önemli teknoloji ilerlemesine dayanan şirketin Denim için Eco Line’ı seçilen terbiye kimyasallarının minimum uygulaması ve ThermoStretch için Eco Applicator gibi en son teknolojiler aracılığıyla kaynak verimliliği ele alınıyor.

Geleneksel ıslak dolgu elyafına alternatif olarak, özellikle ıslak çözeltiler için, Monforts Eco Applicator, denim kumaşın gerilmesi ve eğrilmesinden önce gerekli olan son kat kimyasalların miktarını önemli ölçüde azaltabilir.

Küresel çapta birçok tekstil fabrikasında, entegre üretim hatlarına (özellikle çok sayıda ısıtma ve sonraki kurutma işleminin yapılabildiği kumaş terbiye işlemleri için) harcanan enerji maliyeti, şimdi bunları işletmek için insanlara ödenen maliyetleri gölgede bırakmaktadır.

Eko Aplikatörü, enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltma yeteneği ile pazarda hızla kabul gördü.

Monforts ThermoStretch ünitesi bu arada eğriltme (atkı doğrultma), sürekli bir işlemde germe ve kurutma işlemini gerçekleştirir.

Monforts Bölge Satış Direktörü ve Denim Ürün Yönetimi Müdürü Hans Wroblowski, Eco Line sistemi, enerji gereksinimlerini ve kayıplarını azaltıyor, termal transferleri artırıyor ve kurutma materyalini daha uzun süre tekstil malzemesinde tutuyor ve sonuç olarak süreçten % 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanıyor.” Dedi.

ITMA Asia + CITME 2018

Monforts aynı zamanda tek bir kaynaktan tamamen entegre kaplama hatları sunabilen tek üreticidir. ITMA Asia + CITME 2018’de, şirketin uzmanları en yeni kaplama başlarının maksimum fayda sağlamak için kurutma teknolojisine nasıl uyarlandığını ziyaretçilere açıklayacaklardır.

Eşi görülmemiş bir seçenek yelpazesi için, Monforts hem endüstriyel texCoat hem de Allround kaplama üniteleri için çok fonksiyonlu kaplama başları sunuyor. Modül seçenekler, seri baskı, manyetik kaplama ve bıçak kaplaması için yeni hatlara entegre edilen veya mevcut kurulumlara uyarlanmış olanları içeriyor.

Şirketin Teknik Tekstiller Müdürü Jürgen Hanel, “Sistemimiz, kaplama ünitesinden germeye en kısa kumaş yoluna sahip ve tüm bu seçeneklerde daha büyük genişlikler mevcuttur” dedi.

Klaus Heinrichs şu eklemelerde bulundu: “Şirketinizin uzmanlığı ne olursa olsun, işinizi bir üst düzeye taşımanıza yardımcı olacak teknolojilere ve süreç bilgisine sahibiz. Şanghay’da eski ve yeni müşterilerimizle buluşmayı dört gözle bekliyoruz.”