Kapsamlı Kontrol ve Ekonomik Faydalar

USTER® bilezikli eğirme optimizasyon sistemi artık iplik kopmasını algılamadan çok daha fazlasını sunuyor.

USTER® SENTINEL, iplik kopması arıza tespit sisteminden çok daha fazlasıdır. Bu sistem üreticilere kalite, verimlilik ve üretkenlik avantajları ile bilezikli eğirme optimizasyonu için kapsamlı bir çözüm sunuyor. Veriler artık USTER® TESTER 6 ile Toplam Test Merkezine entegre edilebiliyor, bu da iplik işletmecilerine, üretim yönetiminin odaklanmış kontrolü için tesisdeki tüm proses adımları boyunca kaliteye genel bir bakış sunuyor. USTER® ROVING STOP eklemesi ise ekonomik avantajları daha da arttırıyor ve iplik kopmasında fitilleme beslemesini derhal durdurarak atık miktarını azaltıyor. USTER®’in USTER® ROVING STOP sistemi USTER® SENTINEL ile birlikte ilk kez ITMA Asia + CITME 2018’de sergilendi.

USTER® SENTINEL’in bobin oluşturma raporu optimize edilmiş iplik üretimi için anahtardır. Sistemin iplik kopmalarının eşsiz tespiti, USTER® ROVING STOP ile kombine edildiğinde ip kopmalarının tamamen kontrolüne kadar uzanan temel platform sağlıyor. Bir iplik kopmasında fitil beslemesinin anlık durması, atığı önemli ölçüde azaltacak ve hammadde kullanımını daha uygun maliyetli hale getirecektir. Hesaplamalar, mevcut eğirme koşullarına göre % 70 daha az atığın hammaddede yaklaşık % 1’lik bir tasarruf anlamına geldiğini göstermektedir. Bu açıkça daha kısa bir yatırımın geri ödemesi için avantaj sağlar.

En yüksek verimlilik için tasarlanmış

USTER® SENTINEL’in USTER® ROVING STOP ile kullanılması, üretkenliği artırır ve bilezikli eğirmede kalite problemlerini azaltır. Atık malzeme ve kontrolsüz elyaf, komşu iğleri ve tüm makineyi etkileyebilecek olmasından USTER® ROVING STOP tarafından büyük ölçüde azaltılmıştır.

Bu şekilde silindirlerde aşırı yüklenme de engellenir, bu da azaltılmış katlama sayesinde daha fazla üretkenlik sağlar. Bu faydalar birleştiğinde, apronlar, taşıyıcılar ve silindirler gibi eğirme bileşenlerinin ömrünü yaklaşık % 20 oranında uzatması beklenebilir.

USTER® ROVING STOP’un tasarımı dikkat çekicidir. Onun geliştirilmiş ve düzenli profili optimum makine performansına göre ayarlanmıştır. Eşsiz kompakt şekli sayesinde operatörlerin erişimi kolaylaşır, zaman tasarrufu sağlanır ve yanıtlar hızlandırılır. Akıllı tasarımı sayesinde ise, USTER® ROVING STOP, ham madde israfını önlemek için sürecin hızlı ve eksiksiz bir şekilde işlemesini sağlar.

Daha yüksek verim ve daha az kalite talebi

USTER® SENTINEL’in avantajları iplik kopmasının tespitinden çok ötesini barındırıyor: Bilezik eğirme işlemine kalite, üretkenlik ve verimlilik konusunda tamamen yeni bir yaklaşım getiriyor. Bobbin oluşturma bilgisi ve iplik kopma algılama temel işlevleri arasındadır ancak total optimizasyon sonuçtur.

Bobbin oluşturma üzerindeki sezgisel raporlar, iplik kopmalarını etkileyen her parametreyi içerir. Net görseller, ipliklerin kesin nedenlerini işaret ederek, optimizasyonu kolaylaştırır. Üreticiler  çevresel koşullarındaki gelişmelerden, mekanik parçaların servis ömründen ve makine hızından yararlanır.

Daha yüksek akma ve daha az kalite sorunları da daha az onarım süresinden kaynaklanır. Kötü performans sağlayan iğler güvenilir bir şekilde tanımlanır ve USTER® SENTINEL, makine operatörlerini açık ve basit göstergeler yoluyla iğ ipliklerine hızlı bir şekilde yönlendirir. İplik sürecini sık sık bozan diğer meseleler (boşta olmak, hileli ve düşük kaliteli iğler, iğ kayması gibi) hızlı yanıt için takip edilir.

Kazançlılık: nihai hedef

USTER®’in bilezik eğirme optimizasyonu sistemi, en çok önem verilen yerde karlılığı en üst düzeye çıkarır. USTER® SENTINEL, iplik üretiminde en pahalı süreci ölçer ve kontrol eder. İplik tesisinin hem makine performansını hem de tüm süreci optimize etmesine yardımcı olacak gerekli bağlantıları ve bilgileri sağlamanın yanı sıra, tüm iğlerin verimliliğini izler.

USTER® SENTINEL’in USTER® TESTER 6’nın Toplam Test Merkezine bağlanması, tüm eğirme işlemlerinden elde edilen merkezi kalite verilerine dayanarak genişletilmiş analizlerin yolunu açar. Bu, bir iplik işletmesinin kalite anlayışıyla yönetilmesinin rotasıdır. USTER® Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Satış ve Servis’inden Andreas Tanner, “USTER® SENTINEL, verilerini Toplam Test Merkezine ekleyerek nihai kalite optimizasyon paketini yaratıyor. Bu önemli bir gelişme için kilometre taşıdır. ITMA Asia + CITME’deki ziyaretçilerimize ayrıntılı bilgi vereceğiz ve ziyaretçilere USTER®’in kaliteyi ve karlılığı en üst seviyeye ulaştırmak için iplikçikleri nasıl desteklediğimiz gösterilecek? ” dedi. USTER®, ITMA Asia + CITME 2018 fuarında salon 1, stand D36’da mevcut ve en yeni ürünlerini sergileyecek.