KARL MAYER’in Damar Benzeri Dantelleri Canlı bir Tasarım Oluşturuyor

Dantel ürünlerinde ileri teknolojinin en önemli ismi KARL MAYER, jakarlı multibar raschel makinelerinde en son tekniklere sahip bir marka olarak biliniyor.

KARL MAYER, İstanbul 2018 ITM fuarı için bir model geliştirildi; bu da LACE.EXPRESS’in burdon kordunu işlerken tüm özel özelliklerinin gösterilebilmesi anlamına geliyor.

The OJ 59/1 B and OJ 83/1 B LACE.EXPRESS modeli esneme yapmadan, tamamen açık dantel, giyim eşyalarında kullanılmak üzere tasarlanılmış. Model aynı zamanda dekoratif, taraklı kenarlarıyla doğrudan elbiseler, etek ve üst kısımları için de kullanılabilir.

Taraklı tasarım, çizgili bir düzenlemede dekoratif, çiçek motifleri oluşturmak için dantel kumaşa devam eder. Çiçekler ve yapraklar grafik olarak yorumlanır ve farklı tasarımlarla desenlenmiş bir zeminde düzenleniyor.

Dar tül modelleri, organik yapılar ve açık gözenekli delikler yerde dinamik bir tasarım topluluğu oluşturur.

Kullanılan iplikler, tasarımın hareket ettiğini göstererek yarı mat, dokulu ve parıltılı ipliklerin kombinasyonu, zıt ve şaşırtıcı etkilerle göz alıcı bir görünüm yaratır.

Bourdon kordu aynı zamanda yüzeyde üç boyutlu bir etkiye ve yeni bir trendin temsilcisi olma yolunda önemli bir etkiye sahiptir.

İşlemeli bir görünüme ve 3D efektlere sahip gömlekler moda danteller için hala popüler. Ancak bunları üretmek için yüksek düzeyde bir uzmanlığa ihtiyaç vardır. Sütun dikişleri ve yaklaşık 1.600 dokuma sıklığı ölçüsü sayıya sahip olan bourdon kordonlarını birleştirmek için 1/40 f 9’luk bir sayıda poliamid iplikler kullanılıyor.

Bu iplikler ise bir OJ 59/1 B üzerinde bir E 24 ölçüsünde işleniyor. LACE.EXPRESS ayrıca E 18 ölçüsünde de mevcuttur, böylece daha kalın bourdon kordon tiplerini işlemek için kullanılabilir.