Küresel Tekstil Endüstrisi Yarn Expo Sonbahar’da Toplanıyor

Bu yıl 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek fuarın 500’den fazla katılımcıyı Şangay Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’ne gerçekmesi bekleniyor.

Yarn Expo, hem katılımcılara hem de ziyaretçilere lider bir kaynak platformudur. Asya ve Avrupa ülkelerinden gelen tedarikçiler, pamuk, yün, keten / rejenere keten, sentetik elyaf ve iplikler gibi en son doğal ve karışmış iplik koleksiyonlarını ve ayrıca elastik, süslü ve karışımlı iplikler dahil özel ürünler sergiler.

Shanghai’daki hem ilkbahar hem de sonbahar baskıları ile bu fuar, denizaşırı tedarikçiler için bölgede daha güçlü ilişkiler kurmaları ve pazardaki varlıklarını arttırmaları için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Yarn Expo Sonbahar, bu yılın başlarında Intertextile Shanghai Tekstil Konfeksiyon ve iki uluslararası tekstil fuarına katıldı.

Intertextile Shanghai Hazır Giyim Kumaşları, ekim ayı ortasından bu yılın eylül ayının sonlarına kadar kendi etkinliğini gerçekleştirecek. Yarn Expo Sonbahar ile neredeyse paralel ilerleyen etkinlikler aynı zamanda, sonbahar / kış sezonu için küresel tekstil endüstrisinin yıllık tedarik zirvesi olan eş zamanlı örgü PH değeri ve moda konfeksiyon fuarı CHIC tarafından da bir araya gelecek.

Tedarik zincirinin eşsiz bir şekilde bir araya getirilmesi, özellikle iplik ve elyaf tedarikçileri için ideal iş koşulları yaratıyor.

Son yıllarda moda endüstrisi geliştikçe, Yarn Expo’nun pazardaki konumu ve önemi de artmaktadır. Gelişen moda endüstrisi hakkında Messe Frankfurt (HK) Ltd’nin Kıdemli Genel Müdürü Bayan Wendy Wen şunları söyledi: “Günümüzde moda markaları iplik ve elyaf seçimi açısından daha deneyimlidir ve kumaşların görünümü ve işlevi üzerinde daha fazla etki yaparlar. Markaların en yeni moda trendlerinden ve tekstil inovasyonlarından bu kadar rekabetçi bir ortamda ilerlemesine duyulan gereksinim, yenilikçi ve kaliteli tedarikçileriyle kapsamlı bir etkinliğe ulaşabilmelerini çok önemli bir hale getiriyor. Bu da Yarn Expo’nun en etkili fuarlardan biri olmasını sağlayan en önemli faktörüdür. ”

Bu nedenle Yarn Expo, uzun zamandır kumaş üreticilerinin kaynak sağlaması için önde gelen tercihlerindendir. Son baskılarda da giderek daha fazla marka alıcıyı kendine çekmiştir. Yarn Expo’yu kullanmak isteyen marka alıcılardan bazıları şunlardır: 361˚, Anta, Deckers Markaları, Embry, G2000, H & M, IT, John Lewis, K-Boxing, Li-Ning, Maurizio Baldassari, Montagut, Nike, Polartec, Ralph Lauren, River Island ve Septwolves. Bu markalara, eş zamanlı fuarlarda kendilerini sergileyen, kumaşlar, ev tekstili ve konfeksiyon üreticileri, toptancılar ve tasarımcılar da dahildir.

Ms. Wen sözlerine şöyle devam etti. “Yarn Expo’da fark ettiğimiz bir başka trend, süslü, özel iplik ve sentetik elyaf gibi yeni ortaya çıkan ürünlere duyulan güçlü talep oldu. Geçtiğimiz yılki sonbahar baskısı, 2016 yılına göre % 55 daha fazla alıcıya ait süslü iplikler elde etti ve özel ipliklerde % 40 daha fazla, sentetik elyaflarda ise % 30’un üzerinde bir oran olduğunu görüldü ”

Bu büyüme aynı zamanda, son yıllarda tedarik platformu olarak Yarn Expo’yu tercih eden ticaret alıcılarının sayısına da yansımıştır. Yarn Expo’yu tercih eden ticaret alıcılarının rakamı, 2015 sonbaharında 7,375 iken, 2017 yılında 84 ülke ve bölgeyle birlikte 17.185’e ulaştı. Bu da Yarn Expo’yu iş platformu olarak kullanmak isteyen katılımcılar için önemli bir fırsat. 2015 yılında 258 kişi katılmışken, geçen yıl bu katılım 13 ülke ve bölgede 493’e ulaştı.

Yarn Expo, tüm şekil ve boyutlarda tedarikçiler için lider bir iş platformu

Yarn Expo’nun alıcı profilinin büyüklüğü ve faaliyet alanı, fuardaki tüm katılımcılara uygun iş fırsatları sunuyor ve daha önceki baskılarda katılımcılardan gelen geri bildirimler fuara zorunlu katılımı sağlıyor.

Yarn Expo katılımcılarından Pakistan’dan Hussain Mills, bir pamuk ipliği üreticisi. Fuar hakkında düşüncelerini şöyle ifade ediyor.“Yarn Expo’ya katılmamızın temel sebebi müşteri tabanımızı artırmaktı ve bu amacımızı fuar boyunca gerçekleştirdik.

Bir başka katılımcı olan Pazarlama Müdürü Nadeem Akhtar, Yarn Expo’nun Çinli ve Asyalı alıcılarla iletişimde kalması için kilit bir köprü olduğunu söyledi.

Pamuk, melanj ve diğer ipliklerin tedarikçiliğini yapan Pakistan katılımcısı Abtex International fuar hakkında şunları dile getirdi. “ Yarn Expo’ya 10 yıldan uzun bir süredir devam ettik ve fuarın, iplik sektörüyle ilgilenen herkes için en iyi platform olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın dört bir yanından gelen alıcılarınız var, bu yüzden Yarn Expo, dünya çapında sergi alanında Asya’daki en iyi fuar. ”

Hong Kong’dan Chemtax Industrial, süslü ve polyester iplik ve tekstil makinelerinin önemli temsilcileri arasındadır. Chemtax Industrial’nun satış ekibi sorumlusu Ricky Chan fuar hakkında şunları söyledi. “Yarn Expo, farklı ziyaretçi profili ile biliniyor. Yarn Expo, bu pazardaki varlığımızı geliştirmemiz ve alıcılarla etkileşim kurmamız için önemli bir platform. Mevcut müşterilerimiz ve potansiyel iş ortaklarımızın çoğununu bu edisyonda gördük. ”

Katılımcı Texvista International, Singapur’da geniş bir iplik yelpazesine sahip tedarikçidir. Texvista International temsilcileri Yarn Expo hakkında şunları söyledi. “Çin pazarını keşfetmek için buradayız, ama aynı zamanda Avrupa ve Amerika’dan müşterilerimiz standımızı ziyaret ettikleri için memnunuz. Buradaki alıcıların çoğu karar verme aşamasında. Bu, Çinli alıcılarla pazarın ihtiyaç duyduğu ilk şeyi öğrenmek için oldukça etkili bir fuar.”

Birla Cellulose: Yarn Expo’nun yardımıyla Çin’de bir başarı hikayesi

Aditya Birla Group’un bir üyesi olan Birla Cellulose, Yarn Expo’nın en büyük başarı öykülerinden biri olmuştur. Selülozik elyaf üreticisi olan firma, 2013 yılında Çin’deki ilk büyük pazarlama çalışmalarını üstlendikleri fuarda sektörün önde gelen konumlarından faydalanarak, markalarını ve ürünlerini önde gelen Çinli ve dünya oyuncularına başarılı bir şekilde Yarn Expo aracılığıyla tanıttı. İlk deneyimleri o kadar başarılı oldu ki, artık hem kendi hem de ortak üreticilerinin yeteneklerini sergilemek için ilkbahar ve sonbahar baskılarında Birla Pavilion düzenlediler.

Kıdemli Başkan Yardımcısı (Satış ve Pazarlama) Sachin Malik, şirketin deneyimlerini fuarda paylaştı. “Yarn Expo, Birla’nın geniş tekstil endüstrisine görünür olması ve müşterilerimize ve onların tüm değer zinciri boyunca müşterileriyle bağlantı kurması için çok önemli uzun vadeli platform. Her baskıda, fuarda gittikçe daha fazla alıcı görüyoruz ve sektördeki daha fazla müşteri bu fuarın önemini kabul ediyor. Çin’in, sektörde en büyükpazar konumunda olması Yarn Expo’yu, küresel tekstil endüstrisi takviminde birinci sınıf bir etkinlik haline getirdi. ”