Laroche İşbirlikçi Çözümleri

Laroche, geri dönüşüm ve inovatif nonwovenlar için müşterilerine anahtar teslim tesisler sunuyor.

Laroche, tekstil geri dönüşümü, hava yastığı ağı biçimlendirme ve sak elyafı prosesi ekipmanlarının uzman üreticisidir.

Hem mühendis hem de sık seyahat eden bir kişi olan CEO Robert Laroche geliştirdiği ortaklıklarda, tamamen ticari ilişkilerin ötesine geçmeyi başarmıştır. 100 yıldan fazla bir süredir gelişen know-how ve inovasyonları ile uzun vadeli sunduğu hizmetleri ve müşteri ilişkilerine adadığı bağlılığı şirketin DNA’sını oluşturmaktadır. Robert Laroche, geliştirdiği ortaklıklar ve çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Geri dönüşüm ve havalı serme nonwovenlar için anahtar teslimi tesisler:

Robert Laroche şu sözleri vurguladı: “10 yıl önce geri dönüşüm ve nonwoven işlemlerde uzun bir geçmişimiz vardı, ancak o zamanlar çoğunlukla bireysel makineler satıyor ve bakım yapıyorduk. Şimdi komple hatlar tasarlıyor, üretiyor ve servis veriyoruz. Müşterilerimize anahtar teslim tesisler sunuyoruz. Aslında müşterilerimizin Ar-Ge süreçlerinde yer aldıkça daha da ileri gidiyoruz. Bize, şu gibi çeşitli sorularla geliyorlar:

  • Ürettiğim veya topladığım atıkları nasıl geri dönüştürebilir ve kendi pazarına sahip bir ürüne dönüştürebilirim?
  • Veya geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanarak pazar ihtiyacına göre bir ürünü nasıl tasarlayabilirim.?

6 milyon Euro’luk teknik merkez

Laroche teknik bilgi birikimini en iyi şekilde anlamak için en kolay yol, şirketin teknik merkez yerleşim planına bakmaktır.

Teknik merkezin başkanı Marc Moncorgé, Laroche’in makine ortaklarından, Schott & Meisner’den bir çift kayışlı termokarbon fırın ve Andritz’den bir iğne tezgahı da dahil olmak üzere, 6 milyon Euro’dan fazla (7 milyon ABD doları) makineye olan yatırımlarını şu maddelerle anlattı.

  • Geri dönüşüm hattı hem endüstriyel hem de tüketici tarafından elden çıkarılmış giysileri ve halı ürünlerini ele alabilir. Bunları elyaflara ayırabilir ve gerekirse düğmeler, fermuarlar gibi elyafı olmayan malzemeleri ayırabilir.
  • Sak elyaf hattı, dekorize edilebilir ve daha sonra keten, kenevir, kenaf ve samandan elde edilen elyaflar da rafine edilebilir/pamuklaştırabilir.
  • Yukarıdaki elyaflar veya diğer elyaflar daha sonra harmanlanabilir, hava ile işlenmiş ve üç airlay hattı ile birine bağlanabilir: termo yapışık, iğneyle delinmiş veya resin ile bağlanmış.

Marc açıklamalarına şu sözleri ekledi: “Genellikle okyanus ötesi müşterilerimiz tarafından gönderilen 20 ila 2000 kilogram materyal ile her yıl yaklaşık 200 deneme yapıyoruz. Müşterilerimizin birçoğu denemelere tanıklık etmek ve aradıkları sonuçları elde etmek için bir uzmanlar ekip gönderiyor. Bize gelince, müşterilerimizle yaptığımız gizlilik anlaşmaları, tam olarak taahhütlerimizde tanımlanıyor. Bu tür ekip çalışmaları, sıklıkla inovatif ürünlere ve teknik çözümlere yol açıyor.”

Ar-Ge ve Endüstri 4.0

Laroche’da Ar-Ge de güçlü. Ar-Ge bölümünün başkanı Benoit Rombaut gelecek için çözümler geliştirmek için çalışıyor. Sağduyu, bize yalnızca endüstriyel atıkları değil, aynı zamanda tüketici sonrası atıkları da geri dönüştürmemiz gerektiğini söylüyor. Mevcut zorluk, giysiler, halılar, araba koltukları, hava yastıkları, yatak gibi tüketim sonrası ürünleri, kullanılabilir elyaflara geri dönüştürmek için endüstriyel ve ekonomik açıdan uygun çözümler geliştirmek.

Elyaflar, otomotiv, mobilya ve bina yalıtım endüstrileri için yalıtım keçeleri yapmak için kullanılabiliyor ve bu elyafları ipliğe geri döndürmek için de aktif araştırmalar artarak devam ediyor.

Bir diğer önemli odak nokta da müşteri hizmetleridir. Güncel teknolojiler, Laroche’un servis departmanına bağlanabilen akıllı ve kullanıcı dostu kontrol sistemleri tasarlayarak müşterilere yardımcı olmasını sağlıyor.

Benoît şöyle açıklıyor: ”Tam bir satırda, 200’den fazla sensör ve Cours-la-Ville’deki hat ve mühendislerimiz arasında bağlantıya izin veren bir yönlendirici var. Bu, dünyanın herhangi bir yerinde ince ayarlar, sorun giderme, uzaktan yardım ve yazılım yükseltme için kullanılabiliyor. Aslında, ekibimiz neredeyse her gün bir müşteriden bir soruşturma alıyor ve bu özelliklerle donatılan hat  daha fazla olduğu için hizmetimiz hızlı bir şekilde büyüyor. Bu gelişme Endüstri 4.0 devriminde büyük bir adım. ”dedi.

Çok aktif bir pazar olan Asya için Laroche’nin yoğun seyahat eden 2 tam zamanlı mühendisi, Kuala Lumpur’da teknik destek sağladı.

Yedek parça ve sarf malzemeleri, şirketin merkezinden çok uluslu paket teslim hizmetleri yoluyla günde iki kez gönderilen ekspres aracılığıyla 48 saat içinde tüm dünyaya ulaşabiliyor.

Laroche’nin Guatemala örneği

Laroche, geçtiğimiz günlerde Guatemala’da Grupo de Todos’un bir parçası olan NovaFibers şirketi için özel olarak bir çözüm geliştirmişti.

Laroche Satış Müdürü Charles Junker: “NovaFibers, ABD’de ikinci el kıyafetleri toplamak ve onları yeniden satmak üzere Guatemala’ya taşımak için bir lojistik operasyon başlattı. Ancak, toplananların önemli bir kısmının çok düşük fiyatlarda bile tekrar satılması ve elden çıkarılması zor görünüyordu. Sürdürülebilir bir alternatif bulmak için birlikte çalıştık.”dedi.

NovaFibers, pazar kabulünü test etmek için, satılmayan kıyafetlerini toplu olarak Laroche’nin elyafa ve sonra çeşitli keçelere dönüşüm yeri olan teknik merkezine göndermişti. NovaFibers bu yolla keçeler için bir pazar oluşturabildi ve ardından Laroche, şirket için komple bir hat tasarladı. Hem iğne tezgahı hem de termobonding fırınlı bu esnek hava hattı, şimdi Orta ve Güney Amerika’daki mobilya endüstrisi için çok başarılı bir şekilde nonwoven kumaşlar üretiyor.

Hergün yeni bir hikaye

Robert Laroche son olarak: “Her gün müşterilerimizle yeni bir hikaye yazıyoruz, onlara yeni pazarlar açmalarına, üretim süreçlerini iyileştirmelerine, maliyetlerini azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Bizden en iyisini bekliyorlar ve onlar sayesinde daha da fazlasını ortaya koyabiliyoruz. ”dedi.