Lider Uluslararası Makine Markaları Cinte Techtextil Fuarı’na Kaydoldu

Teknik tekstiller ve nonwoven sektörü, Asya’nın iki yılda bir düzenlenen en büyük etkinliği Cinte Techtextil Fuarı’nda toplanacak. Bu yıl 4 – 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuara, yaklaşık olarak 20 ülkeden 500’den fazla katılımcı gelmesi bekleniliyor.

Dünyanın en büyük teknik tekstiller ve nonwoven üreticisi olan Çin’in üretim makinelerine olan talep gün geçtikçe artıyor. Eylül ayında düzenlenecek olan Cinte Techtextil Fuarı, başta nonwoven ve dokuma makineleri sektörü olmak üzere dünyanın önde gelen makine markalarının bazılarına, hem yerli hem de uluslararası alıcılarına çok çeşitli kaynak seçenekleri sunacak.

Yurtdışı üreticiler güçlü Çin talebine cevap veriyor

Çin yerel ve ihracat pazarlarının kaliteli teknik tekstiller ve nonwoven ürünlerine olan talep arttıkça, denizaşırı makine markaları Çin’e girmeye başlıyor. Cinte Techtextil Fuarı bu amacı gerçekleştirmek için bir başlangıç platformu olacak.

ANDRITZ Nonwoven, büyüyen potansiyeli görenlerden sadece bir tanesidir. ANDRITZ şirketinin pazarlama bölümü başkanı Laurent Jallat şunları söyledi:“ Çinli nonwoven üreticileri, yerel ve ihracat pazarlarına yönelik nonwoven ürünleri için daha yüksek kapasitelere ve üst sınıf kaliteye ihtiyaç duymaktadır. Çin kurulu kapasite açısından en büyük pazardır ve gelecek için oldukça umut verici bir potansiyel göstermektedir. Geçtiğimiz yıllarda, tek kullanımlık yüz maskeleri gibi ürünlerde hızlı büyüme gördük.”ANDRITZ bu talebe, son teknoloji ürünü TT kart örgüsü ve yüksek kapasitesi ve hız için JetlaceEssentiel hidro-dolaşık üniteleri içeren neXline spunlace eXcelle serisi ile cevap veriyor.

Ayrıca Dilo Group da Çin’de ürünlerine yönelik talep artışını açıkladı. Bay Dominik Foshag bu artışı şu sözlerle ifade etti: “Çin bizim en büyük pazarlarımızdan biri Çinli müşteriler Alman teknolojisini bugünlerde daha çok tercih ediyor, Çin’den büyük siparişler aldık. Cinte Techtextil’in ziyaretçi kalitesi geçmişte çok iyiydi ve bu yılki fuarı da birçok müşterimizin ziyaret edeceğini biliyoruz ve başarılı olacağına da inanıyoruz.

Oerlikon, spunbond(tela) teknolojisini bu sene Çin pazarına sunacak ve şirketin yurtdışı ürünlerine olan talebin artması nedeniyle fuarda başlangıç sözleşmesi imzalaması bekleniyor. Lena Kachelmaier şunları söyledi:

“Nonwoven ürünleri için Çin pazarı, şu ana kadar en büyük ve en hızlı büyüyen ulusal pazardır. Çinli üreticiler artık düşük ürün kalitesinden rahatsızlık duyuyorlar ve Batı kalite seviyelerini aşmak istiyorlar. Örneğin ürünler artık daha sıkı müşteri gereksinimleri ve yasal standartlara uygun olmalı, ürünlerin bazıları ise diğer uluslararası standartlardan önemli ölçüde daha yüksek olmalıdır.”

Truetzschler Nonwovens da bu eğilimi fark etti.  Jutta Stehr şunları söyledi: “Son üç yılda, Çin güzellik, cilt bakımı ve hijyen uygulamalarında kullanılan nonwoven alanında örnek gösterilen ülkelerden biri oldu. Asya pazarları, nonwovenlarda kalite konusunda yeni standartlar belirledi. Örneğin, pamuk liflerinden atılan mendillerin yapılması Asya kökenli bir eğilimdir. Çevre dostu ürünlere olan gereksinim ile birleştirilen lüks pamuk hissi, Çin ve diğer yerlerdeki talebi daha da artıracaktır. Buna  göre, Truetzschler Nonwovens, pamuklu dokuma olmayan kumaşlar için kanıtlanmış taraklama ve eğirme çözümleri ile Cinte Techtextil Fuarı’nda daha fazla araştırma yapması bekleniyor. ”

Dokuma makinesi tedarikçisi Itema da, İtalya’da üretilen ürünler ile Çin’de güçlü talep görüyor. Matteo De Micheli: “Genel konuşmak gerekirse özellikle teknik kumaşlar için, ithal edilen makineler Çinli müşteriler tarafından çok iyi değerlendirilip, takdir ediliyor. Son yıllarda, Itema, İtalya’daki Made in Italy dokuma makinelerinin satışında ve diğer APAC ülkelerinde önemli bir büyüme yaşadı. İçe aktarılan makineler, kalite ve güvenilirlikle eşanlamlıdır ve bu olumlu eğilimin gelecekte de kalıcı olacağına inanıyoruz.”

Nonwoven makine katılımcılarından önemli noktalar

ANDRITZ Nonwoven: Uzmanlık alanları kuru serim, yaş serim, spunbond (tela), dokusuz örgüsüz kumaş, nakış makinesi ve tekstil perdahlama teknolojileridir. Firma Cinte Techtextil’de, özellikle orta kapasiteli üretim için tasarlanan aXcess ürün portföyünü öne çıkaracak. ANDRITZ, bu yelpazeyi özellikle gelişmekte olan pazarlarda, orta kapasite gereksinimleri olan üreticilerin taleplerine uyacak şekilde geliştirmiş. İğne delme, dokusuz örgüsüz kumaş, yaş serim ve perdahlama işlemleri için hatlar ve bireysel makineler içerir.

Autefa Çözümleri: Stand ziyaretçileri, şirketin çapraz talaşlı iğne delme hatları, aerodinamik web şekillendirme teknolojisi, dokusuz örgüsüz kumaş ve termo yapıştırma hatları için eksiksiz bir tedarikçi olarak şirketin uzmanlığını deneyimleyecek. Autefa, nonwoven hatları, kaliteli web oluşturma, yapıştırma, aktif ağırlık kontrolü ve minimum bakım ile müşterinin gereksinimlerini karşılıyor.

DILO Sistemleri: Elyaf olmayan üretim hatları alanında lider olan DiloGroup, fuarda en son gelişmelerini sunarak, elyaf üretimi hatları, kart besleme ve kartlar ve çaprazlayıcılar ve ihtiyaçları ile fuarda yer alacak.

Oerlikon: Firma polipropilen jeotekstiller üretimi için spunbond çözüm hatlarını sergileyecekler. Şirkete göre, spunbond jeotekstil uygulamaları, pazarın gittikçe daha verimli süreçleri ürünleri talep edildiği için artmaktadır. Bu, ürün gereklilikleri genellikle aynı veya daha büyüktür, ancak daha düşük bir hammadde girdisi anlamına gelir. Spunbondlar, teknik ve ticari avantajlarından dolayı klasik kartonlu nonwovenların yerini almaktadır.

Truetzschler Nonwovens: Fuarda mendiller de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede hijyen nonwoven üretmek için çözümler üzerinde yoğunlaşıyor, Şirket termobonding & spunlacing süreçlerine ve lif hazırlamadan sarıma kadar ilgili makinelere odaklanacak.

Dokuma makineleri ve katılımcıları

Itema:  İlk çıkışlarını Cinte Techtextil’de yapacak. Teknik kumaş üretimi için önde gelen dokuma makineleri tedarikçisidir. Firmaya göre, teknik tekstil üreticilerine atkı atma için en iyi üç teknolojiyi sunan tek dokuma makinesi üreticisileri: Rapier, Mermi ve Airjet.

Picanol: : Diğer tekstil ürünlerine yönelik dokuma makinelerinin üreticileri olarak, son teknoloji ürünü teknolojiye büyük yatırımlar yaparak, dokuma teknik tekstil makineleri için genişleyen makinelerde lider konumlarını kullanmaktadırlar. Aynı zamanda farklı endüstri sektörlerine modüler tasarımı aracılığıyla etkin bir şekilde hizmet vermektedirler.

Lindauer Dornier: Alman Pavyonu’ndaki bu baskıda, rapier, hava-jet, açık kamış örgü (ORW) ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi dokuma makinesi çeşidi sunacaktır. Rapier dokuma makineleri, uzun yıllardır yüksek kaliteli yün tekstiller pazarında teknolojik standardı belirlediler. Bu kalite DORNIER P1 rapierli dokuma makinesi ile standında sergilenecek.

Dikkat edilmesi gereken yerli markalar

Önde gelen denizaşırı markalara ek olarak, Changshu Weicheng Non-Woven Equipment ve Shijiazhuang Textile Machinery dahil olmak üzere fuarda Çin makine üreticilerinin güçlü bir kadrosu da yer alacak.