Loepfe Kalite Kontrol Çözümleri İle ITME Africa 2020’de

ITME Afrika, bu yıl ilk kez Etiyopya’da şubat ayında gerçekleşti. Loepfe, İsviçre Pavilyonu’nda en yeni ürünlerini sergiledi.

Afrika’nın sürekli büyüyen tekstil endüstrisi heyecan verici olanaklar sunuyor. Etiyopya, sadece kendi pamuğunu yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda tüm tekstil değer zincirinin geliştirilmesi için de büyük yatırımlar yapıyor. Burada üretilen ve kalite gereksinimlerini karşılayan tekstiller, yerel pazar ve uluslararası ticaret için de üretiliyor. Bu şekilde gelişen bir diğer ülke ise teknik tekstil sektörüne girmiş, teknoloji ve kalite güvencesi konusunda farklı gereksinimleri olan çok çeşitli tekstil ürünleri üreten Güney Afrika’dır.

YarnMaster PRISMA

Bu gelişmeleri dikkatle takip eden Loepfe şirketi,  Afrika pazarına kapsamlı kalite kontrol çözümleri portföyünü sundu. Fuarda yer alan teknolojilerinin arasında tüm iplik stilleri için optimize edilmiş performans sağlayan yeni iplik temizleyicisi YarnMaster PRISMA var. YarnMaster PRISMA sayesinde dört sensör teknolojisi akıllı bir şekilde etkileşime girebiliyor ve benzeri görülmemiş arıza görünürlüğü ve veri kalitesi sağlıyor. Bu alışılmadık yeni konsept, verimlilik ve kalite arasında mükemmel dengeyi garanti edebiliyor. Bunlara ek olarak Loepfe, veri toplama ve yönetim sistemi MillMaster TOP 2.0 hakkında merak edilen soruları fuarda cevaplandırdı. Kalite süreci, YarnMaster PRISMA’nın fonksiyonel kapsamının entegre bir parçası olarak rahatlıkla yönetiliyor. YarnMaster EOS da fuarda ziyaretçiler ile buluştu. YarnMaster EOS, Open-end eğirme prosesi için en güvenilir temizleme sonuçları ortaya koyuyor. Şirketin bir diğer teknolojisi WeftMaster FALCON-i ise tüm ileri teknoloji kumaş üreticileri arasında büyük ilgi gördü. Karbon fiberler, monofilamentler, çoklu filamentler gibi en son teknoloji ürünü malzemeler için iplik kalite kontrolü ve tüm malzeme bileşimlerinde eğrilmiş iplikler. Yüksek teknolojili kumaşların sıfır kusurlu üretimi, kumaşa dokunmadan önce en küçük düğüm, tüy, filamtasyon, kalın yerler ve kılcal kopmalar tespit edildiğinden mümkün olabiliyor. Afrika, oldukça rekabetçi ve başarılı bir tekstil pazarı olmak için gerekli tüm önemli faktörleri birleştirmeye devam ediyor.