Mahlo: Tekstil terbiyesi için akıllı çözümler

Mahlo, ürün web çalışması ile düzleştirme ve kontrol etme alanındaki en son gelişmelerini gösterecek.

Asya’nın en önemli tekstil makineleri fuarı ITMA Asia, 15 Ekim’den 19 Ekim’e kadar ziyaretçilerine kapılarını açtıyor. Otomatik doğrultma ve proses kontrolünde dünya pazar lideri Mahlo GmbH + Co. KG, akıllı çözümleriyle ITMA Asia fuarında yer alacak ve Salon 6 D13 standında çalışan ürün ağı ile düzleştirme ve kontrol etme alanında son gelişmelerini gösterecek. Şirketin odak noktası, her zaman sektörde gündem olan Networking ve sürdürülebilirlik üzerine olacak.

Tekstil sektöründe en önemli şirketlerden birisi olan Mahlo, günümüzde tüm modern otomatik doğrultma sistemlerinin temelini oluşturan, otomatik doğrultma teknolojisi ve otomatik düzeltme ilkesi ile kumaştaki bozulmaların taranması üzerine çözümler geliştirmektedir. Satış Müdürü Thomas Höpfl yaptığı açıklamada şunları söyledi: “15. nesil makinelerimizi, 70 yılı aşkın tecrübemizle en son teknoloji ile birleştirdik ve yine tekstil üretiminde ve son işlemlerde standartları biz belirledik.” Mahlo satış ekibi ve deneyimli satış temsilcisi Shanghai Kuantex ile birlikte, ITMA Asia’da ORTHOPAC RVMC-15 kombinasyon düzleştiricisi ile sürekli bir taşıma modeli sunacak. Mahlo’nun salınan mercek ve DSP (dijital sinyal işlemcisi) kullanarak distorsiyon tespiti için geliştirdiği optoelektronik tarama, muhtemelen piyasadaki en hassas ve çok yönlü sistemdir. Bir taşıyıcı köprüye yerleştirilen bu sensörlerin birçoğu, genişlik boyunca eşit olarak dağılır ve aynı anda atkı ipliğinin konumunu farklı noktalarda tespit eder. Tarama sistemi, atkı iplikleri, sıraları veya tafting sıralarının açı pozisyonunu tespit eder ve analiz eder. Kendinden optimizasyon fonksiyonuna sahip akıllı kontrol algoritması, buna uyarlanmış hidrolik veya elektrikli makara konumlandırmasıyla birlikte, tüm web bozulmalarının güvenilir bir şekilde alınmasını sağlar. En karmaşık ürün yapılarında bile sorun oluşturmaz. Standart ürüne alternatif olarak özel ürün yapıları için tarama sistemleri mevcuttur. Desenli ürünlerin (dantel, jakar, baskı, havlu kumaş) tarama ve distorsiyon düzeltmesi de kolayca mümkündür.

ITMA Asya’daki uzman izleyiciler, ayrıca, taban ağırlığını belirlemek ve hatta kullanmak için de kullanılabilen atkı ipliklerinin/ders sayısının çevrimiçi kontrolü ile yeni bir yöntem hakkında bilgi edinebilecek. FAMACONT PMC-15, iplik veya örgü yoğunluğunu bir sensör yardımıyla ölçer ve reçete veri yönetiminde kayıtlı olan nominal değerle karşılaştırır. İplik yoğunluğunun nominal değerden tespit edilen sapması, gergideki iğneleme işlemi sırasında aşırı beslemeyi tamamen otomatik olarak düzenlemek için kullanılır. Sözde besleme kontrolü, sabit bir iplik/kurs yoğunluğu ve eşit bir temel ağırlık sağlar. Bu faktör, triko üreticileri için özellikle önemlidir çünkü ürün ağırlığı ile satılmaktadır ve müşteri spesifikasyonlarını tam olarak karşılaması gerekmektedir.

Networking ve sürdürülebilirlik her zamankinden daha fazla talep görüyor 

yeni nesil makineleri ile Mahlo, müşterilerinin makinelerinde artan bağlantı taleplerine de cevap veriyor. Mahlo düzleştiriciler, sensörler ve kontrol döngüleri, mevcut makinelerin bireysel verilerinden sadece bir fare tıklaması kadar uzaktadır. “Müşteriler, bir İnternet bağlantısının olması şartıyla, uygun sensör teknolojisini ve uygun ağ bağlantısını kullanırlarsa, makineye her yerden erişebilirler. Müşteriler ayrıca herhangi bir makineyi ağa OPC UA sunucusu üzerinden uygun bağlantı ile bağlama seçeneğine sahiptir. ”diye açıklıyor Höpfl.

15. nesil makinelerinde çapraz platform görselleştirme özelliği bulunur. Kullanıcı arayüzü, sadece birkaç tıklama ile işletme personelinin bireysel ihtiyaçlarına göre uyarlanabilir. Çok sayıda çalışma sayfası ayrı ayrı tanımlanabilir ve işletim elemanlarına, menülerde sürekli olarak gezinmek zorunda kalmadan tüm işlem parametrelerinin eksiksiz bir görünümünü sağlar. Görselleştirme, birkaç Mahlo cihazını görselleştirmek ve izlemek için bir bilgi merkezi olarak da kullanılabilir. Oluşturulan veriler veritabanlarında saklanır ve uyarlanmış protokollerde özetlenebilir ve uygun arayüzler aracılığıyla çıktılabilir.

Tekstil üreticileri için gittikçe daha önemli hale gelen bir diğer unsur da üretimde sürdürülebilirliktir. Mahlo tarafından sunulan proses kontrol sistemleri kullanılarak, ağırlık, artık nem, bekleme süresi veya nem gibi kritik parametreler ölçülebilir ve kontrol edilebilir. Bu, ürünün başlangıçtan itibaren gereksinimleri karşıladığını ve üreticinin ne hammadde ne de enerji harcadığını gösterir. H6 D13 standında, Mahlo ekibi hangi sistemlerin hangi müşteri gereksinimlerine uyduğunu tam olarak açıklayarak soru işaretlerine yer bırakmayacak.