Mesdan Pamuk Yapışkanlık Testi Yöntemi

“Yapışkan pamuk” zamanında algılanmazsa ve uygun şekilde kullanılmazsa, eğirme de aşırı bakım maliyetleri oluşturabilir, üretimi etkileyebilir ve iplik kalitesinden ödün verebilir.

Pamuk yapışkanlığını belirlemek için birkaç test tekniği vardır: kimyasal, mekanik ve termo-mekanik yöntemler.

ITMF Uluslararası Pamuk Test Yöntemleri Komitesi’nin CIRAD, Bremen Elyaf Enstitüsü ve ICA Bremen ile işbirliği içinde yaptığı son bulgularda, önemli bir sonuç belirlendi:

işleme davranışı ve iplik kalitesiyle olan en yüksek korelasyonu nedeniyle, sadece termo-mekanik yöntemler önerilir (hem üretimde hem de ticarette).

Aslında, bir numune içindeki, bir balya içindeki ve bir parti içindeki yüksek yapışkanlık varyasyonu, termo-mekanik yöntemi, bir ticaret bağlamında olduğu kadar iplikhanede de günlük yoğun testler için uygun şekilde tasarlanmış hale getirir ve böylece üstesinden gelir. diğer yöntemlerin kısıtlamaları (kimyasal ve fiziksel).

ITMF-ICCTM yeterlilik testinde kullanılan farklı termo-mekanik ekipmanlar arasında CONTEST-S sonuçlarının en düşük laboratuvarlar arası% CV varyasyonlarını sağladığı kanıtlanmıştır.

Pamuk yapışkanlığının (bal özü / şeker içeriği) sorunlu etkilerinin üstesinden gelmek için bir çözüm sağlamak için Mesdan, CONTEST-S ve CONTEST-F ekipmanlarının ayrılmaz bir parçası olarak özel bir test yöntemi geliştirdi.

STICKINESS modülü şu özelliklerle ayırt edilir:

  • Pamuk yapışkanlığını tespit etmek, ölçmek ve sınıflandırmak için tasarlanmış tam otomatik, yüksek hacimli test ekipmanı,
  • Gerçek eğirme koşullarında olduğu gibi taraklama sürecini simüle eden benzersiz özelliği, etkili yapışkanlığın güvenilir bir değerlendirmesini sağlar (pamuk lifleri pamuk işleme yüzeylerine yapışma eğilimi),
  • yapışkanlık derecesi ve pamuklu çubuklanma riski olasılık değerlendirmesi, iplikçilerin uygun eylemleri tahmin etmesini sağlar (farklı pamuk balyalarının nasıl işleneceği ve karıştırılacağı),
  • balya ve partilerin büyük yapışkanlık sınıflandırması için tasarlanmış hızlı test (30 saniye / numune) (> 500 test / vardiya),
  • ITMF – ICCTM tarafından tanınan yapışkanlık derecelendirmesi için test yöntemi.

Mesdan, Yapışkanlık testi yönteminin yakın zamanda Nisan 2020’de ITMF Uluslararası Pamuk Test Yöntemleri Komitesi (ICCTM) tarafından resmi ve tam bir kabul gördüğünü duyurmaktan gurur duyar.  ITMF-ICCTM komitesi üyeleri, tüm pamuk tedarik zinciri için yararlılığını ve faydalarını kabul ettiler: iplikçilere yardımcı oluyor tutarlı iplik kalite standartlarına ulaşmak için, tüccarların ve pamuk tedarikçilerinin mevsimlik mahsulü izlemesini sağlar, araştırma laboratuvarları ve sınıflandırma enstitüleri için sınıflandırma sağlar.

Tüm laboratuvarlar arası değerlendirme ayrıntılarını içeren eksiksiz belge, ITMF web sitesinde mevcuttur ve aşağıdaki bağlantıdan indirilebilir:

https://www.itmf.org/images/dl/icctm/recognition/Recognition_MESDAN_20200429.pdf

Tanınan test yöntemi uluslararası EN 14278 standardı ile uyumludur.

Daha fazla bilgi için: [email protected]

www.mesdan.com