MLF 60/32 Üzerinde Üretilen Şık Giyim Dantelleri

İnce dantel, güzel kıyafetler yapar

KARL MAYER, ITMA 2015 için yeni nesil yüksek verimli, çok işlevli dokuma tezgahları üretmişti. Bu serideki ilk makinenin üretkenliği önceki model olan MLF 46/24, 242 “nin iki katıydı. Bu yeni makine piyasada kısa bir zamanda önemli bir yer kazandı ve bir sonraki yıl ITMA ASIA + CITME 2016 fuarı için, daha fazla rehber çubuklarıyla donatılarak özellikleri yükseltildi. MLF 60/32, düşük bar versiyonuyla aynı verimi ve kaliteyi sundu ve daha geniş bir model yelpazesinin üretilmesini sağladı. Yeni tezgahla daha büyük ve daha zengin motifler ve çok çeşitli kenarlar dokunabiliyor.

Her yerde gösterilen bu dantel örnekleri, MLF 60 / 32’nin olağanüstü özelliklerini yansıtmaktadır. Numuneler, E24 ölçüsünde üretilmiştir ve farklı görünümlerine rağmen, sadece tek bir iğne tekrarı ile işlenmiştir. 144 iğne, geniş formatlı bir tasarım oluşturmak için tek bir tekrar yapmıştır. Telkari alanlar için iki, yıldız şekilli çiçekler için ise üç desen tekrarı yapılmıştır.

Bu makineyle motiflerin boyutlarını değiştirmenin yanı sıra, zemin görünümünde de geniş ölçüde değişiklik sağlandı. Örümcek ağı yapılarını jakarlı bir görünümle açıp, zemin ve desen çubuklarıyla işleyen MLF 60/32 modeli, üzerinde ince, jakar benzeri yapılar genel etkiyi geliştiren basit bir tül zemin kadar kolay bir şekilde üretilebilir.

Gösterilen dantel kumaşlar Erke Tekstil tarafından üretildi. Bu Türk şirketi 2004 yılında Beeteks Tekstil olarak kurulmuş olup, hepsinde de KARL MAYER’ın makinelerini kullanarak gerdirilmiş powernet, nakış zeminleri ve tül üretmektedir. Bu üretici 2014 yılında üretim kapasitesini jakarlı raschel makinelerini kapsayacak şekilde genişletmiştir. Desenler, Obertshausen’de bulunan tasarımcı Wolfgang Häusle tarafından yaratıldı.