Moda Endüstrisi Sorumluluk Almaya Hazır

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin ev sahipliğinde 11.si düzenlenecek olan İstanbul Moda Konferansı, 3-4 Ekim tarihlerinde çok sayıda markanın katılımı ile gerçekleşecek. Bu yıl Çırağan Sarayı’nda ‘’Responsible Fashion’’ konsepti ile moda dünyasının nabzını tutmaya devam edecek.

2008 yılından bu yana gerçekleştirilen İstanbul Moda Konferansı, Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek olan etkinlikte sektöre yön veren markaların önemli isimlerini İstanbul’da tekrar bir araya getirecek.  “Responsible Fashion” konsepti altında buluşacak katılımcılar modanın gelişen trendlerini yakından takip edecek. TGSD, gelecek nesillere sürdürülebilirliğin öneminden bahsederken, almaları gereken sorumluluğa da vurgu yapacak.

Türkiye’de değişim, geçmiş bugün ve gelecek, hazır giyim sektörünün dönüşümü, sürdürülebilirlik, inovasyon, sanayi 4.0, ekonomik koşullarda hazır giyim ve tekstil sektörü, yeni trendler ve global pazarlara yön veren akımlar konferansın ana konularından olacak. Konferansın ilk oturumu, açılış konuşmalarının ardından, Mavi Jeans CEO’su Cüneyt Yavuz’un moderatörlüğünde başlayacak. Ardından, Ralph Lauren Global Tedarik Başkan Yardımcısı Craig Dana, Newtimes CEO’su Alex Angelchik, VF Corpration Napapiriji Ürün İnnovasyon ve Tedarik Kıdemli Direktörü Bhavesh Naik, USA Fashion Industry Association Yönetim Kurulu Başkanı Julia Hughes’in Global Tedarik hakkındaki konuşmaları ile devam edecek. The Woolmark Company Birleşik Krallık ve Türkiye Ülke Müdürü Nigel Gosse, doğal, yenilenebilir ve geri dönüşümlü Merinos Yününü tanıtacak. İlk oturumun son konuşmacısı [TC]2 Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mike Fralix, Robotik ve Otomasyon ile ilgili bilgilerini aktaracak.

Günün ikinci oturumu olan Teknoloji oturumu [TC]2 Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Mike Fralix moderatörlüğünde devam edecek ve ardından, Glengo Pazarlama Koordinatörü Cenk Levin Gürcan’ın Kesim sitemlerimde dijitalleşmenin önemini aktaracak. 3D Modellemeyi ise Polytropon Automation Systems Firma Sahibi ve CEO’su Leslie Riley anlatacak. Avery Dennison Başkan Yardımcısı ve Global RFID’den Sorumlu Genel Müdür Francisco Melo’nun konuşmasnın ardından Cotton Council Int. Türkiye Program Direktörü Marsha Powell ile Dünya Pamuk Pazarına Bakış’ı değerlendirecekleri konuşmanın ardından günün ilk yarısı sona erecek.

Günün ikinci yarısı, Purpose Substainable Ideas Dilek Bil’in moderatörlüğünde Modanın geleceği yeniden tasarlanırken, döngüsel ekonomiye geçiş bölümü ile kaldıkları yerden devam edecek. İki bölümden oluşan oturumda Gama Recycle Elyaf ve İplik San.AŞ. Firma Sahibi Zafer Kaplan, Orta Anadolu Şirket Direktörü Sedef Uncu Akı, Pameks Giyim AŞ. Firma Sahibi Cevdet Karahasanoğlu, Levi Strauss& Co., Primark Etik Ticaret ve Sürdürebilirlik Denetçisi Libby Annat, BCG Boston Consulting

Group Firma Ortağı ve Yönetici Direktörü Sebastian Boger, CO2 Logic Proje Direktörü Eric Dierckx, EURATEX European Apparel & Textile Confedaration Sürdürülebilir İşletmeler Direktörü Mauro Scalia’nın sektörle ilgili değerlendirmelerinden sonra moda oturumuna geçilecek.

Günün son oturumu, moda sektörünün başarılı isimlerinden olan moda tasarımcısı Mehtap Elaidi’nin moderatörlüğünde başlayacak. Moda dünyasına yön veren, birçok başarılı tasarımlara imzalarını atmış moda tasarımcılarından olan Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya ve Özgür Mansur ile birlikte firma tasarımcı iş birliklerinde süreci verimli yönetmek üzerine keyifli bir sohbet gerçekleşecek.

Konferansın ikinci günü ise, Ticaret Bakanlığı’nın desteklediği ikili iş görüşmeleri (B2B) ile yeni iş birliklerine imzalar atılacak. Geçen yıllarda 1000’den fazla görüşmenin yapıldığı konferansta bu sayının artması bekleniyor. Bu yıl da Çırağan Palace Kempinski Balo Salonu’nda hazırlanacak standlar ve görüşme masalarında; Ant Dış Ticaret, Beaumanoir, Boyner, Carrefour, Connor, Decathlon, Defacto, El Corte Ingles, French Connection, Gaia Sourcing, Hermes Otto, Koton, Lefties, Mino Textile, Omni Brand, Perseus, LCWaikiki, RSR, Shop Direct, Spring Near East Manufactoring, Texpert, Ultimo, Zara Man alım ofisleri ile tedarikçilerle buluşmak üzere yerlerini alacaklar.