Mohan Spintex – Hindistan’ın en hızlı büyüyen tekstil şirketi, Brückner’e Yatırım Yapıyor

2005 yılında kurulan Mohan Spintex India Limited (MSIL), son on yılda Hindistan’ın en hızlı büyüyen tekstil şirketlerinden biridir. Genç ve dinamik Genel Müdür Sudhakar Chowdary, Mo-han Spintex’i hızla büyüyerek Andhra Pradesh’in en büyük ikinci tekstil şirketi olma vizyonuyla yönetti. Bu on yılın sonuna gelindiğinde şirket şüphesiz küresel çapta geniş bir varlığa sahip ilk sıralarda yer alacak.
4.500 çalışanı ve yıllık 0,134 milyar ABD doları cirosu bulunan Mohan Spintex’in ürün portföyünde pamuk, pamuk-polyester karışımları, viskon, modal, keten ve liyosel kumaş yer alıyor. Dokumalar arasında perkal, saten, dimi, damask şerit, iğne şerit, armür ve jakar bulunmaktadır. Ev tekstili segmentinde Mohan Spintex, düz çarşaflardan yatak koruyuculara ve yorgan kılıflarına kadar çeşitli ürünler sunuyor. Şirket, BCI pamuğu, organik pamuk, Mısır pamuğu ve Su-pima pamuğu ürünleri için uçtan uca çözüm sunuyor. Mohan grubu, Welspun, Himatsingka, Indo count, Mafatlal gibi önde gelen Hintli kumaş ve hazır giyim üreticileri için üretim yaparken, aynı zamanda başta ABD, AB ve Çin olmak üzere dünyanın her yerindeki önde gelen kumaş ve hazır giyim üreticilerine ihracat yapıyor.
Şirket, ürünlerinin kalitesine büyük önem vermektedir. Bu sadece mükemmel bir makine parkına değil, aynı zamanda en modern test ekipmanlarının bulunduğu kurum içi laboratuvara da yansımaktadır. Verimlilik ve etkililik, Mohan’ın ISO sertifikaları ve 5S işyeri organizasyonu anlamına gelen başarısının temel faktörleridir. Mohan Spintex, GOTS, ÖKOTEX, Mısır Pamuğu, WRAP, SEDEX ve daha fazlası gibi sürdürülebilirlik ve sosyal sertifikalarla uyumludur.
İşleme için Mohan Spintex, şu anda toplamda beş makineden oluşan bitirme departmanı için 2018’den 2020’ye kadar birinci sınıf makinelere yatırım yaptı. 2020 yılında şirket iki Brückner makinesi kurdu. Brückner POWER-COLORTHERM sürekli boyama serisi, 3200 mm çalışma genişliğine, bir boyama fularına, bir ECO-STEAM ünitesine, bir kızılötesi kurutucuya ve sırasıyla giriş ve çıkışta bir soğutma bölgesine sahip, yağ ısıtmalı bir makinedir. İkinci makine, 8 odacıklı, yatay taşıma zincirine ve en yüksek kurutma kapasitesine sahip, yağ ısıtmalı POWER-FRAME ramözdür.
Karşıt termo bölgeler ve kanıtlanmış bölünmüş akışlı hava sirkülasyon sistemi sayesinde son derece homojen hava hacmi ve sıcaklık dağılımı, müşteri için belirleyici olmuştur. Kombine klips ve pin çubuklu kumaş taşıma ve genişlik ayarlama milleri ile neredeyse yağlama gerektirmeyen yatay taşıma zinciri gibi bakım dostu bileşenler, üretim maliyetlerinden tasarruf etmenize yardımcı olur. Özellikle hattın reçete yönetiminin yanı sıra tam otomasyon sayesinde tam olarak tekrarlanabilir bitirme sonuçları çok takdir edilmektedir.
Mohan Spintex, Brückner’in %100 Almanya’da üretilen makinelerinin güvenilirliğini, düşük güç tüketimini, teknolojik avantajını ve mükemmel satış sonrası hizmetini takdir ediyor.
Mohan Spintex MD’si Vallabhaneni Sudhakar Chowdary şunları söylüyor: “Brückner’e yapılan yatırımdan çok memnunuz çünkü onlar yüksek kalitede teknoloji ve metalurji sağladılar. Brückner CDR ve ramöz bize enerji tasarrufu sağlıyor. Makineler ayrıca daha iyi üretkenlik ve daha az arıza ile tutarlı kalitede kumaşlar sağlıyor. Brückner ile iş birliği satış sonrası servis ve yedek parça açısından mükemmeldi.”