Mondi Üretim Hattını COVID-19 ile Mücadele İçin Kullanıyor

Mondi, Almanya’daki üretim hattını ihtiyaç duyulan yüz maskesi bileşenleri yapmak için uyarladı.

Mondi, bir milyar yüz maskesi için nonwoven malzeme kullanarak elastik, üç katmanlı laminat kayışlar üretiyor. Şirket Gronau, Almanya ve Taicang, Çin’deki tesisleri ile bu malzemenin üretimini artırmaya çalışıyor. COVID-19 salgını sırasında önemi daha da artan malzeme ve bileşenleri üretmede kararlı olduğunu gösteren Mondi, üretim hatlarını bu amaçla kullanıyor. Ambalaj ve kağıt endüstrisinde önde gelen firmalarından olan Mondi’nin Kişisel Bakım Bileşenleri ekibi, Almanya’daki Gronau fabrikasındaki üretim hattını, şimdi tıp uzmanları ve tüketiciler tarafından kullanılan yüz maskelerine yumuşak, elastik bağcıklar üretmek için dönüştürdü.

Lamine bağcıklar

Mondi’nin Almanya’daki Gronau’daki fabrikası tipik olarak bebek bezleri, yetişkinler için idrar yastıkları ve kadın bakım ürünleri gibi hijyen ürünlerinde kullanılan malzemelerin yapımına odaklanıyor. Bununla birlikte, fabrika, yumuşak, nonwoven malzeme katmanları arasında gerilebilir bir plastik film bağlayan üç katmanlı, lamine bir kayış üretmek için üretim hatlarından birini hızlı bir şekilde üretime adapte edebildi. Mondi’nin maske yapan müşterilerine bir makarada sağladığı ayarlanabilir kayışlar, kesilip maskenin her iki tarafına takılabiliyor. Bu şekilde kullanıcılar maskeyi yerinde tutmak için ayarlanabilir kayışları kulakları üzerinde rahatça ilmek yapabiliyor.

Bu elastik malzeme, maskeyi yüze tutan lastikleştirilmiş bandın yerini alıyor ve böylece makinelerin daha yavaş olan kauçukla karşılaştırıldığında çalışma hızlarını arttırıyor.

Mondi’nin Kişisel Bakım Bileşenleri bölümünün Ar-Ge ve uygulama mühendisliği direktörü Dr. Michael Trinkaus, yaptığı açıklamada “Mondi Gronau, bir milyardan fazla nonwoven yüz maskesine uyacak bağcıklar sağlamak için çalışmalarını hızlandırıyor. Bu tür yüz maskeleri için artan talep doğrultusuda bu talebi karşılama kapasitemizi artırıyoruz. Bu yumuşak elastik bağcık üreterek artan talebi karşılamak için hacmimizi büyütüyoruz. ”dedi.

Çin’e Destek

Mondi ayrıca, Almanya’da üretilenlere benzer nonwoven hijyen ürünleri yapmak için Gronau’da yapılan laminat film hattını işletiyor. Şirket, gelişmeleri yakından takip ederken, riskleri değerlendirirken ve yerel hükümet düzenlemeleri ve önerileri doğrultusunda önleyici politikalar uygularken, COVID-19 virüs salgını ilk patlak verdiğinde Çin’deki müşterilerden maske kayışları siparişlerini karşılayabildi. Avrupa’daki müşteriler bu tür malzemeler için taleplerini arttırıyor ve Gronau tesisinin bu malzemenin üretimini artırması isteniyor.

Mondi Gronau, her iki tarafına bir yapıştırıcı ve nonwoven katmanlar uygulamadan önce plastik filmi sıkı kontrollü, hijyenik koşullarda ekstrüde ediyor. Son aşamada, çok katmanlı laminat daha sonra bir “halkalı haddeleme” işleminden geçiriliyor, burada malzeme “diş halkaları” olan iki silindir arasına geriliyor ve böylece malzemenin elastik özellikleri herhangi bir zarara neden olmadan aktive ediliyor.