Monforts Denim’i Geliştirmeye Devam Ediyor

Dünya çapında denim endüstrisinin bir numaralı terbiye tedarikçisi Monforts’un en yeni makinesi Monforts Eco Line, hem Asya hem de Güney Amerika’daki sektörün önde gelen üreticilerinin birçoğu için yararlı özellikler sunuyor.

Denim yapımı, üretimin hemen hemen tüm aşamalarında büyük miktarlarda enerji ve kaynak tüketir, özellikle büzülme sonlandırmasında ve konvansiyonel aralıklarda, büyük miktarlarda su, buhar, kimyasal ve termal enerji gereklidir. Bununla birlikte, bu kaynakların önemli bir kısmı, hassas besleme, izleme ve kontrol olmazsa boşa çıkabilir.

Bu, Monforts mühendislerinin denim için Eco Line ile başarılı bir şekilde ele aldığı bir sorundur. Monforts’un bu sorunu çözmesi iki önemli teknoloji ilerlemesine dayanmaktadır. Bunlar: Seçilen son nemli kimyasalların minimum kullanımı için Eco Applicator ve ThermoStretch.

Eco Applicator

Geleneksel dolgu malzemesine alternatif olarak, özellikle ıslak çözeltiler için, Monforts Eco Applicator, denim kumaşının gerilmesi ve eğrilmesinden önce gereken nem miktarını önemli ölçüde azaltabilir. Bu aplikatör aynı zamanda, imalathanelerin kumaşın sadece bir tarafına veya her iki tarafına da biter bitmez gereken uygulamayı yapmasına ve her iki tarafa veya kumaşın belirli bir bölgelesine, denim farklılaşma olasılıkları için ayrı ayrı bitmek bilmeyen kaplamalar yapmasına izin verir.

ThermoStretch

Monforts’un ThermoStretch ünitesi, sürekli bir işlemde eğriltme (atkı doğrultma), germe ve kurutma işlemlerini gerçekleştirir.

ThermoStretch, kumaşın uzunlamasına gerginliğini belirlemek için güçlendirilmiş ve ayarlanabilir merdane ile modifiye edilmiş bir hot-flue ve Pleva SD 1 kamera teknolojisine sahiptir. Kumaş genişliğini ve eğrilmeyi dikkatlice ölçmek ve kontrol etmek amacıyla en yüksek algılama kapasitesinde iletim ve yansıma aydınlatması kullanan bu yapı detektöründen yararlanır.

Çok sayıda kılavuz yönlendirme valsi sayesinde, ışıl işlem görmüş odadaki nemli bir kumaşı, ThermoStretch ile 200- 300 N arasında gerilimde uzunlamasına germek mümkündür. Daha önce 4,000 N’ye kadar olan yüksek kuvvetlere kıyasla ThermoStretch, 157cm’lik başlangıç genişliğine ve 151cm’lik bitmiş genişliğe sahip tipik bir denim kumaşı elde eder.

Monforts Başkan Yardımcısı Satış ve Pazarlama Bölümü Müdürü Klaus A. Heinrichs, “Bu yenilikler sayesinde Eco Line sistemi enerji gereksinimlerini ve kayıplarını azaltıyor, termal transferleri artırıyor ve kurutma materyalini daha uzun süre tekstil malzemesinde tutuyor. Sonuç olarak % 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanıyor. Yakın gelecekte tek bir işlem içinde iki yönlü süper gerilimli kumaşın çözümü dahil denim için bir takım yenilikler tanıtacağız.” dedi.