Monforts Techtextil Hindistan’da

Monforts, Techtextil Hindistan Fuarı’nda, nonwoven ve teknik tekstil üretimi için kapsamlı kaplama teknolojileri yelpazesi hakkında ziyaretçilerini bilgilendirecek. 

Monforts’un Denim Başkanı Hans Wroblowski konu ile ilgili olarak “Hindistan, dünyadaki en büyük çalışma çağındaki nüfuslardan birine ve hem doğal hem de sentetik elyaflar için eksiksiz bir tekstil değer zincirine sahip bir ülkedir.” dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, “ Hindistan hükümeti, Tekstil Bakanlığı aracılığıyla, yatırım teşviki, sübvansiyonlar, altyapının oluşturulması ve tüketimin teşvik edilmesi gibi çeşitli programlar aracılığıyla teknik tekstillerin büyümesini aktif olarak destekliyor.”

Sonuç olarak, Hindistan Tekstil Bakanlığı, ülkedeki teknik tekstillerin büyümesinin önümüzdeki birkaç yılda % 18’in üzerinde olacağını, 2018’de 16.6 milyar ABD dolarından 2021’de 28.7 milyar ABD dolarına çıkacağını tahmin ediyor.

Ek Değer

Geniş genişlikte dijital baskı alt tabakaları, yüksek performanslı kompozitler için karbon kumaşlar, filtre ortamı, alev geciktirici bariyer kumaşları ve ağır hizmet membranları gibi katma değeri yüksek teknik ürünler artık Monforts texCoat serilerinde kaplanıyor ve şirketin endüstri lideri Montex stentleriyle tamamlanıyor.

Hans konu ile ilgili “Kaplama ünitelerimizin 2015 yılında dayandığı teknolojiyi edindiğimizden, çok sayıda iyileştirme yaptık” dedi ve devam etti “Bu gelişmelerin tümü daha yüksek kaplama doğruluğuna ve işlem görmüş kumaşların sonuç kalitesine yansıyor. Aynı zamanda, en son çok işlevli kaplama kafalarımız, geniş bir modül yelpazesiyle benzeri görülmemiş bir seçenek yelpazesi sunuyor.”

TexCoat kullanıcı arayüzü şimdi benzersiz Monforts görselleştirme sistemi ile donatıldı ve manyetik doktor bıçağının daha büyük güç rezervlerine sahip. Seçenekler arasında, çizilmeye daha dayanıklı bir yüzeye sahip karbon fiber takviyeli bir kompozit kaplama tamburu ve maksimum sertlik ve operatör için tam ayarlamayı kolaylaştıran uzaktan kumanda bulunuyor.

Özel uygulamalardaki Montex stentler, hem teknik dokuma kumaşların hem de dokunmamış kumaşların kurutulması ve sonlandırılması için idealdir ve hem uzunluk hem genişlikte yüksek germe cihazları ile karakterize ediliyor.

Hans, “Avrupa yapımı Montex stent serisi, bu tekstil makinelerinin genel sağlamlığı, güvenilirliği ve ekonomisi nedeniyle teknik tekstil pazarında lider konumunu kazandı” dedi ve ekledi, “Amaçlanan nihai ürün ne olursa olsun – ve teknik tekstillerin her zaman kullanılabileceği potansiyel olarak yeni alanlar keşfetmeye devam ediyoruz – fikirleri gerçeğe dönüştürmek için makine teknik özelliklerine ve bilgi birikimine sahibiz.”

Monforts Dijital Kontrol Sistemlerini Çin’de Tanıtacak

  1. Monforts Textilmaschinen GmbH & Co. KG, tüm verilere kolay erişim imkanı sunan, anında ya da uzaktan erişim sağlarken makinenin kullanımını da basitleştirmeyi amaçlayan bir dizi yeni Endüstri 4.0 teknolojisi ile Shanghaitex 2019 Tekstil Makineleri Fuarı’nda yer alacak. 25-28 Kasım tarihleri arasında Şangay’da gerçekleşecek olan Shanghaitex 2019 Tekstil Makineleri Fuarı’nda Monforts uzmanları, en son gelişmelerini Çinli müşterileri ile buluşturacak.

Monforts Kapsamlı Akıllı Sensör

Şirketin Kapsamlı Monforts Akıllı Sensör’ü, makine izleme programı ile güçlendirilmiş dijital eşleştirme özelliğine ve Smart Check (Akıllı Kontrol) ve Smart Support (Akıllı Destek) uygulamalarına sahip en yeni Qualitex tam dokunmatik panel kontrol sistemini içeriyor.

Monforts Başkan Yardımcısı Klaus Heinrichs en yeni teknolojileri hakkında, “En yeni Monforts makinelerinde, Smart Sensor (Akıllı Sensör) teknolojilerimiz seçilen işlem parametresini ve bileşenini kontrol ediyor. Smart Support (Akıllı Destek) ve Smart Check (Akıllı Kontrol) uygulamalarını kullanarak her yerden kapsamlı teknik makine verilerine erişim sağlanması imkanını sunuyor.” açıklamalarında bulundu ve sözlerine şu şekilde devam etti, “Veriler neredeyse gerçek zamanlı olarak cloud’da eşlenir ve bir makinenin performansına dair anında genel bir bakış sunar. Bu, hem kontrollü planlama hem de üretim için oldukça basitleştirilmiş hedefli analizlere izin verir ve proseslerden elde edilen veriler daha sonra üretim sürecini daha da optimize etmek için kullanılabilir.” dedi.

Heindrichs son olarak,“Aynı zamanda, olası hataların kaynaklarını yok etmek ve arıza süresini önemli ölçüde azaltmak için önceden öngörebilen ve zamanında ortadan kaldırılmalarına yardımcı olan dijital ikiz kapasitesi sistemin bireysel aşınma parçaları hakkında bilgi sağlar. Sonuç olarak, operatörler artık bir parçanın ne kadar kullanılabileceğini, bakım veya değişim gereksinimlerini görebiliyorlar. Entegre edilmiş olan Monforts web mağazasına doğrudan erişim sağlayabilen kullanıcılar, gerektiğinde düğmeye basarak yedek parça sipariş de verebilirler.” şeklinde konuştu.

Tam dijital kontrol paketi, tüm Monforts makine serileri için kullanıma sunuluyor ve prosesi daha akıllıca ve aynı zamanda oldukça basit hale getiriyor.

CYD Sistemi

Monforts ayrıca, şu anda iplik boyama için uygulanan, denim kumaşlara yönelik en etkili ve yerleşik boyama prosesi olan Econtrol® (Econtrol®, Monforts’un sürekli boyamada kullanılan ve kuru reaktif boyarmaddenin, selüloz liflerine kurutma sırasında sabitlendiği bir ped kurutma işlemidir.) tekniğine dayanan yeni CYD sürekli iplik boyama sisteminin tüm detaylarını da fuarda tanıtacak.

Sabitleme ortamı, Monforts Thermex ünitesindeki bir buhar/hava karışımı ile kontrol ediliyor. Özellikle kükürt ve reaktif boyalarla, hem kalite hem de fiksasyondaki gelişme büyük ölçüde yer alıyor ve kombine ağartma ve ped fiksasyonundan dolayı enerji ve zaman bakımından önemli tasarruflar sağlıyor.

E-control T-CA tekniğinin kullanımı, ayrıca pamuk/polyester ve diğer iplik karışımlarının boyanmasına da olanak sağlıyor.

Dokuma Hazırlığı

CYD sistemi ayrıca kalite, esneklik, ekonomik uygulanabilirlik ve üretkenliği arttırmak için dokuma hazırlama işlemlerine – eğirme, doğrudan levent, çözgü ve montaj levent, ardından boyutlandırma ve boyama işlemlerini de entegre ediyor. Diğer yeni konseptler ise benzersiz Eco Bleach (Ağartma) prosesini içeriyor. Bu, piyasada mevcut olan iplik muamelesi için ilk ağartma sistemi olarak öne çıkıyor. Sistem, yıkama üniteleri ile birleştirildikten sonra kumaş hemen boyanıyor. Böylece atık su ve kimyasallarda önemli tasarruflar sağlanabiliyor.

Denim endüstrisindeki olağan proses sekanslarını yeni CYD sistemi ile karşılaştırarak sağladığı avantajlar açıkça görülüyor. Monforts Denim Başkanı Hans Wroblowski bununla ilgili olarak, “Yeni CYD sürekli iplik boyama sistemimize, ITMA 2019’u ziyaret etme fırsatı bulamayan, Çin’deki değerli müşterilerimizden büyük bir ilgi bekliyoruz. Özellikle de ülkenin kot üreticilerinden. CYD sistemiyle ilgili daha önce aldığımız geri dönüşlere dayanarak pazarın beklediği bir şey olduğunu biliyoruz.” dedi.   Almanya’nın Mönchengladbach kentindeki Monforts İleri Teknoloji Merkezi’nde yeni CYD iplik boyama pilot hattında, müşterilerle yapılan denemeler hala devam ediyor.