Nonwoven Endüstrisi COVID-19 İçin Üretiyor

Nonwoven ve ilgili endüstriler, COVID-19’un yayılmasını azaltmak için gerekli olan malzemelerin üretiminde önemli bir rol oyuyor.

Nonwoven ve ilgili endüstriler, COVID-19’un yayılmasını azaltmak için dezenfekte edici mendillerden yüz maskesi ve kişisel koruyucu malzemelere kadar gerekli olan malzemelerin üretiminde önemli bir rol oyuyor.

EDANA’nın AB Komisyonu’na endüstri mesajı

Nonwoven ve İlgili Endüstriler, bu eşi benzeri görülmemiş zamanlarda, korona virüsü salgınıyla mücadelede önemli bir ortak olduğunu kanıtlıyor. Sonuç itibariyle, Avrupa nonwoven endüstrisi birliği olarak EDANA, temel tıbbi ve koruyucu ekipmanların sürekli tedarikine ve tedarik zincirindeki darboğazlara çözümler üretmek için Avrupa Komisyonu’nun hizmetleri ile yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

Halkın, hastanelerin ve bakım evlerinin tek kullanımlık hijyen ve tıbbi ürünlerin temin edilmesi ve üretimi, COVID-19 ile mücadelede önemli bir olarak karşımıza çıkıyor.

EDANA, Avrupa Komisyonu’na bir belge göndererek, bu ürünlerin üretildiği tüm üretim tesislerinin halk sağlığı yararına tamamen çalışır durumda kalmasını sağlamak için Üye Devletlerle çalışma konusunda Avrupa Komisyonu’nun desteğini talep etti.

Tek kullanımlık tıbbi yüz maskeleri ve koruyucu maskeler hakkında bilmeniz gerekenler

COVID-19 salgınıyla mücadelede içinde bulunduğumuz durumda, önerilebilecek 2 tip maske yer alıyor.

MEDİKAL YÜZ MASKELERİ

Ameliyathanelerde ve diğer tıbbi ortamlarda cerrahi prosedürler sırasında enfektif ajanların bulaşması çeşitli şekillerde ortaya çıkabiliyor.

Tıbbi yüz maskelerinin ana kullanım amacı aşağıdaki durumlarda gerçekleşmektedir :

  • hastayı enfektif ajanlardan korumak,
  • belirli durumlarda kullanıcıyı potansiyel olarak kontamine olmuş sıvıların veya aerosollerin sıçramasına karşı korumak için,

Tıbbi yüz maskeleri, özellikle salgın veya pandemik durumlarda, enfeksiyonların yayılma riskini azaltmak için hastalar ve diğer kişiler tarafından giyilmek üzere tasarlanabiliyor. Gerçekten de, uygun bir mikrobik bariyere sahip tıbbi bir yüz maskesi, asemptomatik bir taşıyıcının veya klinik semptomları olan bir hastanın burun ve ağzından enfektif ajanların emisyonunun azaltılmasında da etkili olabiliyor.

(Tıbbi yüz maskeleri, Avrupa standardı EN 14683 tip II veya ek sıçrama koruması tip IIR ile Tıbbi Cihaz Yönetmeliği’ne tabidir. Avrupa Standardı EN 14683, enfektif ajanların emisyonunu ve iletimini sınırlamak için tıbbi yüz maskeleri için gereksinimleri ve test yöntemlerini belirtiyor.)

KKD MASKELERİ (Kişisel Koruyucu Donanım Maskesi)

Bu tip maskelerin ana amaçları kullanıcının korunmasıdır.

  • solunan havayı giyen kişiye filtre eder ve bazı tipler dışarı verilen havayı da filtreler (dışarıya karşı koruma),
  • DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından önerilen seviyelere sahip maskeler:

– FFP2, asılı partiküllerin % 92’sinden fazlasını filtreler,

– FFP3, % 98’e eşit veya daha yüksek değerlere ulaşabilir,

  • yüze sıkıca oturmalı ve doğru şekilde takılmalıdır,
  • DSÖ tarafından belirtildiği gibi esas olarak sağlık personeli tarafından giyilmelidir,

(Solunum koruyucu maskeler Kişisel Koruyucu Tüzük kapsamına girer. Avrupa standardı EN 149, FFP2 maskeleri veya alternatif olarak FFP3 için performans gereksinimlerini ve test yöntemlerini belirtir (Amerikan benzeri standart koruma seviyeleri N95 / N99’dur)

Islak mendiller ve COVID-19

Islak mendillerin kullanımı kolaydır ve elleri ve çeşitli sert yüzeyleri temizlemek için etkili bir araç olarak kullanılır. Rahatlıkları sayesinde yüksek hijyen standartlarını da kolaylaştırırlar. Dezenfekte edici mendiller, zorlu ortamlarda güvenliği artıran mikropları etkili bir şekilde öldürmek için tasarlanmış özel mendil kategorisine giriyor.

Doğru mendilleri kullanıp kullanmadığınızı öğrenmek için ambalaja bakmanız gerekiyor. Gerçek antibakteriyel mendiller, paket üzerinde açık ve doğrulanmış bir iddiaya sahiptirler.

Dezenfekte edici mendillerin etkili olması için aşağıdakileri uygulayın:

  • Temas süresini dikkate alın, mendildeki sıvının mikroplarla temas ettiği sürenin yeterince uzun olması gerekiyor.
  • Temizleme işlemi sırasında doğru kullanım önemlidir: yüzeyde (veya ciltte) belirli alanların eksik olması, kalan mikropların tekrar hızla çoğalmasına neden olabiliyor.

Kullanılmış mendiller nasıl imha edilir

Islak mendillerin ve özellikle dezenfektan mendillerin çoğunun yıkanması amaçlanmamıştır. Islak mendillerin yıkanmaması gerektiği konusunda tüketicileri bilgilendirmeye yardımcı olmak için EDANA, şirketlerin ambalajlarda kullanmaları için bir “Yıkama” sembolü geliştirdi.

Doğru ıslak mendili aradığınızdan emin olun ve peket üzerindeki tüm atma talimatlarını okuyun ve uygulayın. Böylece evinizdeki ve atık su sisteminizdeki pahalı tıkanıklıkları önleyebilir ve mendilleri uygun şekilde atarak çevremize de yardımcı olursunuz.