Novetex Çin’deki Fırsatları Nasıl Buldu?

Novetex, Yarn Expo 2018 Autumn’a göz alıcı kabin dekorasyonlarını getirerek ilk katılımına yatırımla başladı.

Tekstil endüstrisindeki herhangi bir pazara yaklaşmak, sıkı çalışma ve akıllı stratejiler gerektiriyor, ancak Çin pazarı, dünyanın en büyük tüketici pazarlarından biri olarak kendine özgü zorluklar sunuyor.

Yarn Expo’nun Çin pazarına açılan bir kapı olarak tanımlanmasının nedenlerini ve denizaşırı tekstil şirketleri için Çin’deki olası fırsat ve zorlukları görüşmek üzere Messe Frankfurt Novetex’in Üretim Kontrol Müdürü Sayın Max Ng ile konuştu.

Messe Frankfurt: Bugün bizimle beraber olduğunuz teşekkür ederim. Başlangıç olarak, bize şirket geçmişinizi özetleyebilir misiniz?

Max Ng: Novetex, Hong Kong’da iplik makineleri ile başlayan sonradan Makao ve ardından Çin’e uzanan faaliyetleriyle 50 yıllık bir ticari kuruluştur. İplik alanında tanınmış firmalar arasındayız ve her yıl yeni renkler ve nitelikler araştırıp bunları geliştiriyoruz. Çoğunlukla ihracat yapıyoruz, ancak pazar koşulları değişiyor, bu yüzden son beş yılda Çin pazarını keşfettik ve bu yıl bizim Yarn Expo’ya ilk katılışımız oldu.

MF : Piyasa koşullarında değişiklikler gördüğünüzü söylediniz. Çin pazarında hangi potansiyeli görüyorsunuz?

MN: Çin, dünyanın en büyük tüketici pazarlarından biridir, bu yüzden elbette birçok potansiyelde müşteriye sahip. Tekstil endüstrisinde, batı ülkelerindeki tüketiciler kıyafetlerine daha fazla para harcıyor, ancak onları uzun süre ellerinde tutuyorlar. Ancak, Çinli tüketiciler, anlaşmanın iyi olduğunu kabul ederlerse, genel olarak daha fazla harcadıkları için yeni kıyafetler almaya devam ediyorlar.

Teknoloji şu anda Çin’de oldukça iyi durumda. Ülkede çoğu zaman olgun e-ticaret geçmişlerine sahip birçok bağımsız moda markası var. Bu küçük markalar batı pazarına göre gelişmiş depo sistemlerine sahipler ve müşterilerine doğrudan ulaşabiliyorlar, dolayısıyla burada ciro biraz farklı. Bu nedenle, doğru ürünlere sahipseniz ve doğru fiyat puanları belirlerseniz, Çin satış yapmak için çok büyük bir potansiyel sunacaktır size.

MF: Çin pazarında ne gibi zorluklar ile karşılaştınız ve Yarn Expo Fuarı size hedeflerinize ulaşma konusunda ne gibi olanaklar sundu.?

MN: İş yapma kültürü her yerde farklıdır. Çin’de ticaret için üç faktör var. Bunlardan ilki fiyat, ikincisi teslimat süresi ve sonuncusu iş ilişkileridir. Fiyatlarımız Çin pazarı için biraz yüksek olabilir, bu yüzden şimdi bir dizi fiyat değişiklikleri yaptık, bununla birlikte stoktaki hizmetimiz nedeniyle teslimat süremiz sorunsuzdur.

Bu sebeplerden dolayı bizim hedefimiz küçük markalar. Çin pazarında hedeflediğimiz gruplar dahil çok geniş yelpazede yerli müşterinin toplandığı Yarn Expo ise bizim için kaynak bir platformdur. Fuar, Çin pazarına iplik ürünlerimizi tanıtmak için bize oldukça önemli olanaklar sunuyor.

MF : Bu zamana kadar fuarda olumlu iş fırsatları yakaladınız mı?

MN: Diğer fuarlara da katılıyoruz, ancak Novetex batı pazarında oldukça sağlam bir şekilde kurulmuş olduğundan, çoğunlukla mevcut müşterilerle iş yapıyorduk. Yarn Expo’daki hedefimiz yeni müşteriler ile tanışmak. Çin’i kilit bir pazar olarak belirledik. Yarn Expo, Çin pazarını hedefleyen başlıca platform olarak biliniyor bu yüzden bu fuara geldik. Fuara gelen çok sayıda potansiyel yeni müşteri ile önemli sayıda görüşmeler yaptık. Bunun iyi bir işaret olduğunu söyleyebilirim.

MF: Son olarak Çin pazarını hedeflemek isteyen diğer şirketler için herhangi bir tavsiyeniz var mı?

MN: Bu pazar üzerine hala araştırmalar yapıyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, eğer bir şirket Çin’de iş yapmak istiyorsa, marka kimliğini kaybetmemesi çok önemlidir. Çinli tüketiciler iyi ve güçlü markalara saygı duyuyor ve bu şirketlere daha fazla güveniyorlar. Elbette, güçlü ilişkiler kurma konusunda çalışmak da çok önemlidir.

MF: Teşekkürler Ng Bey ve umarım bu fuarda hedeflerinize ulaşmaya devam edersiniz!