Oerlikon ve RUAG 3D Baskılı Uzay Bileşenleri Üzerinde İşbirliğini Derinleştiriyor

İleri teknoloji ve mühendislik grubu Oerlikon (SIX: OERL) ve teknoloji grubu RUAG’ın bir bölümü olan RUAG Space, bugün 3D baskılı uzay bileşenlerinin seri üretimini nitelendirmek ve hızlandırmak için birlikte Farnborough Airshow sırasında bir Mutabakat Anlaşması imzalayacak.

Oerlikon ve RUAG Space, zaten bir araç yükü kaplaması üzerine kurulacak bir dayanağın niteliği üzerine birlikte çalışıyor. Eklemeli üretimiyle mümkün olan en yeni optimize tasarım (3D baskı), maliyetleri yüzde 25 oranında azaltıp, ağırlığı yüzde 50’den fazla azaltarak, dayanağın direncini iki katına çıkaracak. Bu dayanak üzerindeki işbirliği, şirketlerin bu girişimiyle daha da derinleşiyor ve bu güçlü ortaklığı simgeliyor.

“Malzemelerimiz ve ek imalat uzmanlığımızın bu önemli ortaklığı daha da geliştireceğinden eminiz.”

Oerlikon Group CEO’su Dr. Roland Fischer, “RUAG Space ile devam eden işbirliğimiz sayesinde, üretimde tutarlı kalitenin sağlanmasında çok önemli saylan yeterlilik ve belgelendirme süreçlerine ince ayar yapma fırsatı sağladık.” dedi.

Uzay Bileşenlerinin Ek Üretimi

Bu işbirliği kapsamında, her iki şirket de uzay bileşenlerinin metal bazlı üretimi için süreçleri ve standartları birlikte geliştirmeyi amaçlıyor. Bu girişim, Avrupa Uzay Topluluğu tarafından kabul edilmesi için uygun standartları barındırmaktadır. Ortaklık ayrıca, ek üretim süreci için mevcut alaşımların ve gelecekteki tasarım fırsatlarının kilidini açmak için yeni metalik malzemelerin geliştirilmesini de inceliyor.

RUAG Uzay CEO’su Peter Guggenbach, “Bu ortaklığı, uzay endüstrisinin hızla değişen taleplerini karşılayan yeni ürünlerin geliştirilmesinde ve ek değer üretiminin tam değerini ortaya çıkarmasında önemli bir adım olarak görüyoruz. Uzay için ek üretim operasyonlarını standartlaştırmaya çalışıyoruz. Endüstri lideri standartları ve süreçleri gelişirmek için Oerlikon ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz.”dedi.