Oerlikon’un Barmag Spinnzwirn Olarak Bilinen İş Birimi, Starlinger Grubu’nun Bir Parçası Oldu

Avusturyalı Starlinger Grubu, Oerlikon’un Chemnitz (Almaya) merkezinde bulunan Barmag Spinnzwirn iş birimini devraldı. Satın alınan bu birim, bant, monofilament, iplik ve bükümlü ipliklerin yanı sıra tekstüre makinelerinin mevcut ürün portföyüne üretilmesi için eğirme hatları ile ilgili teknolojilerin entegrasyonu, hizmet, mühendislik ve satış alanlarında sinerji etkileri açısından önemli bir potansiyel barındırmakta.

Barmag Spinnzwirn olarak bilinen bu iş birimi, suni çim, ambalaj ipi, jüt halı tabanı kumaşı veya jeotekstiller gibi bant ve monofilamanların üretimi için anahtar teslimi ekstrüzyon tesislerinde kullanılıyor. Ayrıca tekstil ve teknik iplik ve bükülmüş iplikler ile tekstüre makineleri için hassas sarım makinesi özelliğinde ve aynı zamanda yüksek hızlı sarıcılarda uzmanlaşmış Oerlikon segmenti Manmade Fibers’in de bir parçası.

Starlinger & Co. GmbH, geniş plastik yelpazesinin geri dönüşümü ve arıtılması için dokuma plastik çuvalların üretimi alanında dünya çapında lider bir makine ve komple hat tedarikçisidir. Starlinger Group, halihazırda yüksek performanslı lifler, karbon fiberler ve dönüştürme endüstrisi için kesilmiş film bantları için sargı uzmanı ve teknoloji lideri olan Eschwege (Almanya) firmasından Georg Sahm GmbH & Co. KG şirketini de kapsamaktadır.

Starlinger’in Yönetici Ortağı Angelika Huemer satın aldıkları ürün hakkında şunları söyledi, “Barmag Spinnzwirn’ün satın alınması, portföyümüzü genişletebileceğimiz ve teknik tekstiller üreticilerine daha da özel çözümler sunabileceğimiz anlamına geliyor. Müşterilerimiz için sinerji etkilerini ve avantajlarını sadece teknolojiyle ilgili alanlara değil, aynı zamanda iyi geliştirilmiş satış ve servis ağımıza da bekliyoruz.”

Oerlikon’un Manmade Fibers segmentinin CEO’su Georg Stausberg ise şunları söyledi: “ Daha geniş pazar erişimi ve daha büyük sinerjisiyle Barmag Spinnzwirn, orta ve uzun vadede yeni sahibinin altında daha iyi geliştirilebilir. ”

Chemnitz’teki iş birimi artık aile işletmesi Starlinger Grubunun bir parçası oldu. Son transfer bu yılın üçüncü çeyreğinin sonunda gerçekleşecek; İlk birleştirilmiş çözümler, Barselona’daki ITMA 2019 ve Düsseldorf’daki K 2019 plastik fuarı fuarında sunulacak.