Orijinal Teknoloji Fark Yaratıyor

15 Ekim 2018 tarihinde Şanghay’da açılışı gerçekleşen, tekstil makinelerine adanmış Asya’nın en önde gelen ticaret fuarı ITMA ASIA + CITME 2018, bir kez daha sayıları ve teknolojilerinin kalitesi bakımından dikkat çeken Alman makine üreticilerinin önemli katılımı ile gerçekleşiyor.

Fuara gelen ziyaretçiler, 80’den fazla VDMA üyesi şirket dahil olmak üzere 100’ün üzerinde Almanya’dan katılımcı tarafından sunulan yüksek teknoloji sistemlerini yakından görebilecek.

Alman makine üreticileri, iplik, nonwoven, dokuma, örme, çözgü örme ve terbiye alanlarına odaklanarak neredeyse tüm farklı makine bölümlerini kapsamaktadırlar. Alman üreticiler tarafından edinilen toplam sergi alanı, Almanya’nın diğer yabancı ülkelerdeki lider konumunu teyit eden 7.000 metrekareden daha fazla. Alman katılımcılar stand alanlarını 2016 yılına göre yaklaşık % 15 oranında artırdı.

VDMA, bu fuarda “Orijinali Seç – Başarıyı Seç” mesajını veriyor. ITMA ASIA’nın açılış gününde VDMA basın toplantısında, VDMA Teknik Müdürü, Karin Christine Schmidt şunları vurguladı: “Taklitçi makineler, taklit edecek şekilde tasarlandıkları sistemlere benzeyebilir. Ancak sadece orijinaller değil aynı zamanda teknolojik ilerlemenin liderleri basitçe taklit edilemez.”

Orijinal teknoloji, yenilikçiliğin temel taşıdır. Ve sadece orjinaller tekstil üretiminde tamamen yeni olasılık vizyonlarını başarılı bir şekilde gerçek haline getirme potansiyeline sahiptir.

Basın toplantısında, ünlü VDMA üyesi şirketlerin 18 sözcüsü, Çin’in ve diğer Asya ülkelerinin tekstil endüstrisinin kaynak verimliliğini artırma ve bilgi teknolojisi ile üretim süreçlerini birbirine bağlama çabalarında orijinal teknolojinin gerçekten nasıl önemli bir rol oynayabileceğini gösterdi.

Şirketlerin değindiği konuları arasında otomasyon, performans iyileştirme, kalite, sürdürülebilir çözümler (hammadde, enerji, su tasarrufu), Endüstri 4.0 (Çin’de akıllı üretim), dijital AR / VR hizmetleri, platformlar ve yazılımlar yer aldı.

Konuşmacıların ifadeleri şu şekilde gerçekleşti:

Karl Mayer şirketinden Antonia Gottschalk,: “Dijital çözümlerimiz, müşterilerimizin verimliliğini artırmak için olanakları oldukça genişletiyor. Bu nedenle KARL MAYER’in kendi yazılım şirketini kurmasının nedeni budur ve bu açıdan en önemli stratejik adım KARL MAYER Dijital Fabrikası’dır. Yeni gelenlerin ana hedefi, şirketin kendi yeni şemsiye markası altında sunulacak, müşteriler için verimli dijital çözümlerin hızlı ve esnek bir şekilde geliştirilmesidir. Dijital markanın lansmanı, tüm çözüm portföyünün tanıtımı ve ilk ürünlerinin sergilenmesi, KARL MAYER’in ITMA ASIA + CITME 2018’deki standında yer alacak.

Stephan Kehry, Mahlo: “Mahlo: Endüstri 4.0 ile verimlilik ve sürdürülebilirlik artışı.”

Jürgen Hanel, Monforts: “Monforts, makine işletimi için sürgü fonksiyonu ile en son arayüz ve görselleştirme teknolojisini kullanarak Nesnelerin İnterneti / Endüstri 4.0 Teknolojisinde ilerlemenin önündedir. Bu sistem, mevcut üretim parametrelerinin uzak servis yoluyla mobil cihazlarla izlenebilen WebUI’ye de bağlanabilir. Kanıtlanmış teleservis ayrıca, makinenin durmasını azaltmaya yardımcı olan tahmini servis olanaklarına ve güncellenmiş ve uzatılmış uzaktan servise dayanmaktadır. Ayrıca, enerji tüketimi, makine parametrelerinin otomatik optimizasyonu ile geliştirilebilir.”

Dirk Burger, Trützschler: “Verimli hammadde kullanımı bir lüks değildir. Tam aksine; ekonomik bir işlem için ön şarttır. Trützschler’in geliştirdiği optik WASTECONTROL sensörleri atık kalitesini kontrol ediyor. Bu nedenle, temizleme etkisinin ihmal edilmesine gerek kalmadan % 0,5 – 1 oranında iyi lifler saklanabiliyor. Bu önemli yıllık tasarruflarla sonuçları, sadece % 0.5 oranında atık tasarrufu ve 100.000 ABD $ ‘dan fazla hammadde tasarrufu ile sağlanmıştır. ”

André Imhof, Autefa Solutions: “Müşterilerimiz gerçek enerji tasarrufu teknolojisini bekliyor! Ekonomik sürdürülebilirlik tüm gelişim çabalarımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Autefa Çözümleri V-Jet ve Kare Tamburlu Kurutucu SQ-V, müşterilerini son derece rekabetçi Spunlace pazarında liderliklerini sürdürmelerine veya genişletmelerine yardımcı olur. ”

Marcel Moser, Küsters Textile: “Üretimde verimlilik banka hesabınızın faiz oranı gibi artarak devam eder.

Michael Tuschak, Mayer & Cie.: “Tek bir makinede eğirme, temizleme ve örme işlemlerini birleştirmeye cesaret eden ilk üretici biziz. Bu hem çevresel hem de süreç teknolojisi açısından çeşitli avantajlar getiriyor. ”

Marcus Reichardt, Groz-Beckert: “Kârlılık / üretkenlik ve çevre açısından litespeed® plus iğnesi, maliyet düşürmeyi, verimliliği önemli ölçüde arttırdı ve CO2’nin daha az ayak izini temsil ediyor. Bu, daha düşük güç tüketimi, makine sıcaklığı ve yağ tüketimi ile sonuçlanabilir ve olası makine hızlarını mümkün kılar. Ayrıca, litespeed® plus iğne, optimize edilmiş bir yağlama davranışına yol açabilir. Bütün bu avantajlar makine boyu yönünden bağımsızdır. ”

Gunnar Meyer, Brückner: “Yeni üretim tesisimizde sıfır emisyonlar – makinenizde sıfır emisyon var.”

Martin Küppers, Saurer: “Çin pazarı, dünyanın en büyük iplik pazarıdır. Bu nedenle Saurer, tekstil değer zinciri boyunca ITMA Asia’ya çok sayıda yenilik getirdi. Otomasyondaki yenilikler, akıllı çözümler ve gelişmiş iplik ve şerit kalitesi. Lütfen bizi Hall 1 standında F01’de ziyaret edin ve uzmanlarımızın size bunları ayrıntılı olarak göstermesine izin verin. ”

Wilhelm Langius, Neuenhauser: “Otomasyon + Endüstri 4.0: Tekstil fabrikalarında esnek ve verimli üretim taleplerinin artması için Neuenhauser, endüstri 4.0’a odaklanan özelleştirilmiş otomasyon çözümleri sunuyor.”

André Wissenberg, Oerlikon Manmade Fibers: “Dijital teknolojiler için tekstil makineleri üretiminde trendi haline gelmek istiyoruz. Bu yolculuktaki ilk adımlar çoktan alındı. Proses izleme için Tesis Operasyon Merkezi (POC), mevcut üretim verilerinin merkezi bir yerde harmanlanmasını ve bu verinin mevcut olmasını sağlar. Akıllı telefonlar ve tabletlerin çevrimiçi uygulaması aracılığıyla süreç izleme gibi HMI tabanlı hizmetlerin yanı sıra karışık gerçeklik gözlükleri (Microsoft HoloLens) dayalı bir yardım sistemi tanıtıldı. Sistem tahmini bakım konseptlerini destekliyor ve eğirme sistemlerinde sanal 360 derecelik turlar sağlıyor. ”

Andritz: “ANDRITZ’ın hava geçiren teknolojisi ile müşterilerimiz, birinci sınıf hijyen nonwoven’ların yolunu açıyor”

Stefan Fliescher, Textechno: “Tüm üretim zincirini izleyen kalite kontrol sistemleri, tekstil prosesinde verimli tesis yönetiminin en önemli faktörlerinden biridir. Textechno’nun doğal ve sentetik lifler için geliştirdiği otomatik test sistemleri ve eğrilmiş ve filament iplikler, optimize edilmiş bir üretim prosesi için temeldir. Bu esneklik ve test cihazında birkaç test yönteminin kombinasyonu, hammadde atığını en aza indirir, en yüksek üretkenliği sağlar, ürünlerinizin kalitesini kanıtlar ve dolayısıyla ekonomik fayda sağlar. ”

Benjamin Ziel, Weko: “65 yıldan beri WEKO, sıvı ve tozları atık olmadan temassız hale getirmek için çözümler sunuyor. Weko, müşterilerine sürekli gelişimin sonuçlarını sunarak, güncel ihtiyaçlara yönelik modern çözümler sunmaktadır. Düşük katma değere sahip kumaşlar ve aynı zamanda yüksek teknik ağlar, teknolojilerimizden faydalanır, müşterilerin işlem maliyetlerini azaltır ve Triple C Etkisi ile rekabet gücünü artırır. Etkisi: Temassız uygulama (mümkün olduğunca az), Kimyasal tasarruf (tam olarak ihtiyaç duyulan yerlerde) Maliyet azaltma sağlar (aynı zamanda bir üretim artışı).

Sıvıların solüsyonlarla sinerjisinde, Weko, kenar kesme işleminde atık miktarını azaltarak atık azaltmayı da sağlar. Bu şekilde WEKO, sürdürülebilirliğin büyük harflerle yazıldığı bir şirket olarak kendisini sağlamlaştırarak, müşterilerine şirketleri ve dünya için en iyi teknolojleri sunuyor. ”

Janpeter Horn, Herzog, “Orijinali seçmede en belirgin nedenler, kalite, inovasyon ve güvenilirliktir. Güvenmek Orijinal Alman Örgü’yü seçin.”

William Ou, Kaeser Kompressoren: “Hava kompresörleri, genel makine olarak sektörlerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Hava kompresörleri aynı zamanda yüksek enerji tüketen ekipmanlardır. Enerji tüketimi, işletmenin toplam güç tüketiminin % 25’inden fazlasını oluşturur. Çin’deki çoğu hava kompresörü sistemi, yüksek enerji tüketimi, düşük verimli ve düşük güvenilirliktir ve bu da enerji tasarrufu için büyük bir potansiyel anlamına gelir. Almanya’daki en büyük ve en başarılı hava kompresörü üreticisi olarak, yenilikçi ve verimli hava kompresörü enerji tasarrufu çözümleri ile KAESER, Çin sanayisinin enerji tüketimini azaltmasına ve düşük karbon ve çevre korumasına ulaşmasına yardımcı olacak ”dedi.

Anda Sun, Lenze: “Tekstil üreticileri giderek artan oranda OEM’lerden dijitalleştirilmiş makineler ve hizmetler talep ediyor. 5 yıl içinde, tüm makinelerin % 80’den fazlasının cloud ile iletişim kurmasını bekliyoruz. Lenze, şu anda OEM’leri endüstride kanıtlanmış IIoT çözümleri ile desteklemektedir. Ancak bütünsel bir dijital değer akışına doğru ilerlemektedir. ”

ITMA ASIA + CITME’de Orijinal teknoloji –  VDMA standı salon 1’de

VDMA standı (H1F57), orijinal teknolojiyle ilgilenen ziyaretçiler için ilk irtibat noktasıdır. Örneğin. ziyaretçiler, kullanışlı cep kılavuzunda üreticilerin ve ürünlerinin kompakt bir genel görünümünü elde edebilir. Tüm VDMA üyelerini salonlar tarafından listeleyerek stand konumlarını salon planlarında gösterir.