Autocoro 9, Vakumlu Çöp Kovasıyla Daha Avantajlı

Schlafhorst’un yeni Vakumlu Çöp Kovası (Vacuum Trash Cleaner), Autocoro 9 makinesi için yenilikçi özellikleri ile ham madde dayanıklılığını artırarak eğirme maliyetlerini azaltıyor. Aynı zamanda bu yenilik rotor iplik makinesinın otomatik temizliğini geliştirip, karlılığını da arttırıyor.

Geri dönüşümlü iplik veya iri ipliklerin eğrilmesi, yüksek malzeme verimi nedeniyle çok fazla miktarda lif atığı üretir. E3 (Energy, Economics, Ergonomics)  tarafından optimize edilen yenilik, buna karşı koyuyor ve gerekli olan insan gücünü önemli ölçüde azaltıyor.

Minimum personel maliyeti ile verimli makine temizliği

Schlafhorst’un yeni Vakumlu Çöp Kovası, makinenin ortasında yer alır ve kir sökücü taşıma bandının yarısını boşaltır. Sonuç olarak, daha az fiber malzeme atığı kayışın üzerinde birikir, böylece makinede yığılmaların önüne geçilmiş olur. Atık fiber tozu vakumlu çöp kavası sayesinde makinenin içinin kirlenmesi önlenir.Makine, yüksek malzeme verim oranlarında bile temiz kalır.

Eğirme kutuları ve sarma cihazlarının yanı sıra makinenin alt kısmının temizlenmesi için elle yapılan çalışma da Vakumlu Çöp Torbası sayesinde büyük ölçüde azaltılmıştır. Fiber atık, kir toplama haznesine yani ait olduğu yere götürülür.

Ayrıca, fırça muhafazası daha uzun süre temiz kalarak fırça temizliği %80’e kadar azaltılmış olur. Makine başına gerçekleştirilen 10 dakikalık bir temizleme döngüsü tek başına operatörün masraflarını hızlı bir şekilde korur.

Daha büyük hammadde dayanıklılığı, daha iyi kalite

SynchroPiecing sayesinde son derece yüksek ekleme kapasitesiyle Autocoro 9, iplikhanelere hammadde seçiminde daha fazla esneklik olanağı sunuyor.

Vakumlu Çöp Kovası, Autocoro 9’un ham madde toleransını önemli ölçüde artırmaktadır. Aynı zamanda lif ve makinenin altındaki eğirme kutusu alanındaki kir parçacıklarının birikmesini önleyerek ipliğin kirlenmesini azaltmaktadır. Eğirme stabilitesi artar, bu da iplik kopmalarını azaltır.

Autocoro 9 makinesinin temizliği oldukça önemlidir. Makine temizlendikçe performansı artar

Autocoro 9 ‘da daha büyük temizlik performansı artırır ve IPI değerleri genel olarak daha yüksektir ve buiplik kalitesini etkiler. Bu temizlik sayesinde kesintileri daha az olur.

Geri dönüşüm uygulamaları için maksimum artı değer

Autocoro 9, E3 felsefesine sadık kalarak, iplik fabrikalarına enerji açısından üç kat daha fazla artı değer katar. Bu geri dönüşüm için önemli bir kriterdir. Son derece yüksek rotorda bile hızları, Autocoro 9 makines SynchroPiecing sayesinde % 99’dan fazla verimlilik seviyesine ulaşır.

Autocoro 9, geri dönüşüm uygulamaları için özel olarak optimize edilmiş eğirme bileşenleriyle, ayrıca kritik hammaddeden daha yüksek mukavemete sahip iplikler verir. Özel bir açma silindiri, gerilmeli lifleri korur.

Vakumlu Çöp Kovası, özellikle uzun maknelerde Autocoro 9’un bu önemli artı değerini geliştirmektedir. Bu özellik, iplik fabrikaları için yeni tasarruf fırsatları yaratır.

Autocoro 9, günlük kapasitesi 10.000 kg’ın altında olan üretim maliyetiyle, yıllık 35.000 € ile makinede maliyet tasarruf sağlar. Yenilikçi Vakumlu Çöp Torbası (VTC) ile donatılmış Autocoro 9,  geri dönüşüm pazarında tartışmasız pazar liderliğini hızla genişletiyor.