Reggiani Tekstil Baskı Makinesi görücüye çıktı

 

On iki renkli Reggiani baskı makinesi ve daha çevreci denim üretimine yönelik Mezzera ürünü EFI’nin gelişmiş tekstil teknolojileri sergisinde tanıtıldı.

İstanbul’da düzenlenen ITM Fuarı ile piyasaya çıkarak yeni bir çığır açan EFI™ Reggani COLORS dijital baskı makinesi ile kullanıcılar geliştirilmiş baskı fırsatlarından tam olarak faydalanabilecek.

Electronics For Imaging (EFI) katıldığı fuarda denim giysilerinin çevresel açıdan daha sürdürülebilir şekilde boyamaya yönelik yeni EFI Mezzera teknolojisi ile geleneksel üretim alanında yaşanan önemli gelişmelere vurgu yaptı. EFI’nin teknoloji ekosistemi, dijital ve geleneksel işlemlerle birlikte EFI Reggiani’nin tekstil endüstrisi yeniliği alanında 70 yıllık liderliğinden yararlanıyor.

EFI Reggiani ürünleri, endüstrinin en gelişmiş yazılım yeniliklerinden bazılarıyla birlikte, gelenekselden dijital üretime geçişi yalınlaştırıyor. ITM’ deki EFI uzmanları, daha doğa dostu işlemlere geçiş olanağı sağlayan gelişmiş iş akışlarını kullanıcılara sunarak şirketin tamamen yenilenmiş dijital baskı makinesi yelpazesini öne çıkarıyor.

Dijital tekstil baskısında çığır açan COLORS

EFI’nin piyasaya sürdüğü en son ürün olan Reggiani, şirketin yenilik geliştirme odaklı olması sonucu bir yıldan az süre içinde piyasaya çıkardığı dördüncü yüksek teknoloji ürünü tekstil baskı makinesi oldu. Aynı zamanda rekabette büyük bir avantaj elde etmek isteyen müşteriler için çok önemli eşsiz bir görüntüleme yapılandırması sunuyor.

ITM’de piyasaya çıkacak olan yeni EFI Reggiani COLORS baskı makinesi, arka arkaya basılabilecek 12’ye kadar renk sunan, tekstil üreticileri için çığır açan bir ürün özelliğini sağlıyor. Bu eşsiz yeni dijital baskı makinesi, bir renk patlaması ile endüstriye yeni bir yaratıcılık anlayışı kazandırmayı hedefliyor.

EFI Reggiani Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Adele Genoni, tüm gelişmiş EFI Reggiani tekstil üretimi çözümleri portföyüyle birlikte, müşterilerin yeni sürdürülebilirlik, verimlilik ve kazanç düzeylerine ulaşmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Reggiani COLORS’ın sunduğu avantajlar

EFI Reggiani COLORS dijital baskı makinesi kullanıcılara, özel mürekkepleri, farklı kimyasal türde mürekkepleri ve daha yüksek nüfuzlu baskı gibi özel yöntemlerin kimyasına sahip olan mürekkepleri kullanma ve bunların hepsini aynı anda yapabilme de dahil olmak üzere, 180, 240 ve 340 mm genişliklerindeki neredeyse tüm mürekkep yapılandırmalarında baskı yapma imkanı verecek.

Saatte 560 metre kareye kadar baskı yaparak genişletilmiş renk gamı, üstün renk derinliği ve kumaşa yüksek oranda nüfuz etme özelliği ile eşsiz bir baskı kalitesi ve istikrar sunmakta.

Kullanıcılar baskı makinesinin 12 rengini çok daha yüksek üretim hızlarında üstün bir görüntü kalitesi elde etmek için son derece verimli olan 6+6 yapılandırmasına yerleştirebilecekler.

Yenilikçi ve kesintisiz mürekkep devridaim sistemi, olağanüstü bir güvenilirlik sağlar ve kullanıcıların temizlemeyi ve bakımı azaltırken daha geniş mürekkep çeşitleriyle baskı yapma imkanına sahip olacak. Ayrıca basitleştirilmiş bir yazıcı kafası tasarımı ve baskı makinesi üzerindeki şirkete ait elektronik eşyalar kurulum süresini kısaltacak ve bakım çalışmalarını kolaylaştıracak.

COLORS modelinde bulunan yeni EFI Reggiani baskı yazılımı aynı zamanda kullanıcıların genel iş akışı performansını artıran gerçek zamanlı görüntü işleme olanağı sunuyor.

Gelişmiş üretim iş akışı

EFI endüstriyel tekstil teknolojileri ekosistemi, örnekleri ve daha küçük boyutlardaki kıyafet partilerini uygun maliyetli üretme, pazara arz süresini kısaltma ve geleneksel teknolojilerle üretilmesi zor veya imkansız olan tasarımlar üretme de dahil olmak üzere çok çeşitli endüstri zorluklarının üstesinden gelme konusunda müşterilere yardımcı olmaktadır. EFI’nin gelişmiş araçları, üretkenlik alanında otomasyon arayışında olan kullanıcılara kaliteden ödün vermeden kolaylaştırılmış bir iş akışı sunar ve hataları azaltır.

EFI Reggiani dijital baskı makinelerinde profesyonel renk yönetimi ve yüksek kaliteli RIP çıktısına yönelik Fiery proServer dijital ön uç (DFE) ile verimli tekstil tasarımı ve dosya hazırlama teknolojilerini bir araya getiren EFI Fiery® Textile Bundle da yer almaktadır.Paket içindeki Fiery DesignPro araçları, ilgili kimselere bir tasarım ekibi genelinde profesyonel tasarımları, kusursuz tekrarlayan desenleri, farklı renk çeşitlerini, renk kitaplıklarını ve paletlerini hızlıca ve kolayca oluşturma gücü verir.

EFI Optitex® yazılımı, şirketlere ilham verici birebir 3D dijital kıyafetleri hızlıca oluşturma imkanı sunmak için moda ve tekstil endüstrisine entegre bir 2D/3D dijital çözümü sağlar. Yeni bir eklenti yazılım olan Optitex 3D Design Illustrator, tasarımcılara 3D kıyafetleri Adobe® Illustrator® içinde doğrulama ve özelleştirme özgürlüğü verir. Tasarımcılar 3D kıyafetleri doğru oranlarla ve ölçülendirmeyle görsel hale getirebilir ve kıyafetin kumaşını, dokusunu, dikişlerini, süslerini, baskı desenlerini ve grafik yerleştirmelerini basılı bir örneği beklemeden özelleştirebilir.

Sürdürülebilir denim modası

Yeni EFI Mezzera indigo boyama teknolojisi ITM’de ilk kez dünya çapında görücüye çıktı. Bu ürün tekstil şirketlerine denim üretimi sırasındaki aşırı su kullanımını, kimyasal atıkları ve yüksek işletim maliyetlerini ortadan kaldırma imkanı sunuyor. EFI, daha sürdürülebilir bir işleme anlayışını mümkün kılarak düşük su tüketimi ve işletim maliyetleri ile çevresel etkiyi azaltan yeni Mezzera LOOP SLASHER ürününü yaratmak için denim üreticileri ve imalatçıları ile iş ortaklığı yaptı.

Yeni ürün, indigo performansını geliştirmek ve kimyasalları muhafaza etmek için nitrojenle mühürlenmiş hazneler kullanmakta. EFI Mezzera LOOP SLASHER, diğer denim üretim teknolojileri ile karşılaştırıldığında %35 oranında daha düşük bir çevresel etkiye sahip ve %50 daha az indigo likörü kullanıyor. Ayrıca denim üretimi için gerekli olan toplam kimyasal miktarını sınırlayarak  işlemde kullanılan hidrosülfitin %30 ila %40’ını tekrar kullanım için tutuyor.

EFI Hakkında

EFI™, merkezi Silikon Vadisi’nde bulunan küresel bir teknoloji şirketidir. Dünya genelinde yaşanan analog görüntülemeden dijitale geçişe öncülük etmektedir. Bunu yapmak için çok çeşitli baskı makineleri, mürekkepler, dijital ön uçlar ve tüm üretim sürecini dönüştüren ve kolaylaştıran kapsamlı bir işletme ve üretim iş akışı paketi ile reklam, ambalaj, tekstil, seramik döşeme ve kişisel belge üretimi için çığır açan teknolojiler geliştirir.